הרמטכ"ל אביב כוכבי חשף היום (חמישי) בכנס של ראשי אגף משרד החינוך שצה"ל תקף במדינה שלישית בזמן מבצע עלות השחר. "לפני 10 ימים צה"ל פגע בדיוק רב בתייסיר ג'עברי, שהוא ארכי מחבל, ובאותו זמן ביצע גל מעצרים באיו"ש, ובמקביל תקף במדינה שלישית, וביצע הגנה על שאר גבולות המדינה".
"אם אין מבצע אז יש הגנה. זו משימה מורכבת מאוד שאסור לנו שתיתפס כמובנת מאליה. ראיתם את הסיכול של ג'עברי, ארכי רוצח, בבניין של 14 קומות וביצענו את המשימה, או 20 חיילי גבעתי שצריכים להיות מאוד מדויקים וברמת סיכון מאוד גבוהה", הוסיף.
אתמול חשף צה"ל כי בכל זמן נתון נמצאים הכטמ"מים באוויר ומבצעים משימות איסוף מודיעין, תצפית, תקיפה וסגירת מעגלי אש. לאחרונה, הותרו לפרסום יכולות התקיפה של כלי הטיס המאוישים מרחוק, באמצעותם סוכלו בשנים האחרונות פעילי טרור ומבוקשים ברצועת עזה.
את התקיפות המיוחסות לכטמ"מים תיארו עד כה כ-"תקיפות מהשמיים". כמעט ואין פעילות מבצעית בצה"ל שמערך זה לא לוקח בה חלק, ולא בכדי. יש לאמל"ח הזה יתרונות רבים – הוא מדויק, זמין, מצריך פחות כוח אדם, קטלני, קשה לפגיעה וזול יותר ממטוס מאויש. יתר על כך, עד היום אחוזי הצלחות הפגיעה שלו עומדות על כ-90%.
הפעילות המבצעית של טייסות הכטמ"ם מהווה כ-80% מכלל שעות הטיסה המבצעיות בחיל האוויר. המערך פועל בשיתוף פעולה רב-זרועי עם יחידות המודיעין ומופעל על-ידי מרכזי האש בחטיבות, באוגדות ובפיקודים. בזמן פעילות, המפעילים אוחזים בתמונת המצב לאורך זמן ומקפידים על ביצוע תקיפות באיכות ודיוק למניעת פגיעה בבלתי מעורבים.
"עזה כולה 'מרוצפת' בכטמ"מים, כלי טיס מאוישים מרחוק, שאוספים מודיעין 24 שעות סביב השעון", סיפר מפקד בסיס חיל האוויר בפלמחים, תא"ל עומרי דור, "מהמודיעין הזה בפיקוד הדרום, אוגדת עזה, מפקדת חיל האוויר וזרועות נוספות, מפיקים מודיעין איכותי שהופך למטרות. חלק מהמטרות האלה נתקפו הן על ידי מסוקי ומטוסי הקרב בימים האחרונים, וכמובן על ידי הכטמ"מים שלנו, שגם הם חלק בלתי נפרד ממערך התקיפה של צה"ל".
"עולם התקיפה במערך הכטמ"ם הוא מגוון", הוא הוסיף, "החל מאירוע כירורגי מאוד של למצוא אדם או משגר בודד ולנטרל אותו מבלי לייצר נזק סביבתי ונזק לאדם אחר. יכולת סריקה וניקוי מצוינת, שמאפשרת תקיפות קרב מאסיביות כמו שאנחנו רואים בתקופה האחרונה, בשנים האחרונות בכלל, ולבצע עדיין תקיפות אגרסיביות עם הרבה מאוד חומר נפץ ומינימום נזק אגבי, חלק מהדבר הזה הוא בזכות מערך הכטמ"ם. לא אחת עצרנו תקיפות מלהתבצע, כדי למנוע פגיעה בחפים מפשע".





















אם ה לא ישמור עיר שווא שקד שומר
הכל כוחי ועוצם ידי
מתי הם יתחילו להבין שבלי הקב"ה אין כלום?
רק כוחי ועוצם ידי
מתי הם יבינו שבלי הקב"ה אין כלום???
כוחי ועוצם ידי
בטח סוריה, נו