הפלסטיני שנתפס לפני כחודשיים בכיכר השעון ביפו כשברשותו תת-מקלע ומטעני חבלה התבקש על ידי ארגון גוב האריות לבצע פיגוע בבית כנסת בבני ברק – כך עולה מכתב האישום שהוגש נגדו לבית המשפט.
המחבל נתפס על ידי שוטרי יס"מ שחשדו בו ועצרו אותו לבדיקה, ולפי כתב האישום שפורסם לראשונה ב'הארץ', הוא מואשם בשורת עבירות ובהן ניסיון להביא למותו של אדם וסחר באמצעי לחימה.
לפי כתב האישום, מינאוי החליט לבצע פיגוע בשם גוב האריות לאחר שבכיר בארגון, איברהים א-נבולסי, נהרג במהלך חילופי אש עם כוח צה"ל. הוא קיבל סיוע מתאמר אל-כילאני, בכיר אחר בגוב האריות, שהעביר לו תת-מקלע, מחסנית עם תשעה כדורים וכן שני מטעני חבלה שכללו מסמרים וחומרי נפץ.
מאז, כילאני חוסל בפיצוץ מטען חבלה שהוטמן באופנוע בשכם. מכתב האישום עולה כי חקירתו של מינאוי הובילה את השב"כ לביתו של כילאני, שם נפגשו השניים לפני צאתו של מינאוי לביצוע הפיגוע.
לפי כתב האישום, בפגישה בין השניים ביקש כילאני ממינאוי כי יבצע את הפיגוע בבית כנסת בבני ברק, אולם מינאוי השיב כי הוא "מעוניין לבצע את הפיגוע היכן שיתאפשר לו" וסירב להתחייב למקום מסוים.
מינאוי תכנן להגיע למקום הומה אדם בתל אביב, לירות שם "במספר רב ככל האפשר של חיילים או יהודים". המחבל תכנן למות במהלך הפיגוע, ולפני שיצא לדרך צילם סרטון בו הזדהה עם 'גוב האריות'.
בסופו של דבר, למרות שהצליח לעבור לישראל דרך פרצה בגדר, הוא נכשל ב"ה אחרי שעורר את חשדם של לוחמי משמר הגבול, בעת שהסתובב בכיכר השעון ביפו, שם תכנן לבצע את הפיגוע הקטלני.





















חסדי ה' כי לא תמנו כי לא כלו רחמיו!
שמות של שדים ימח שמם 😡😡