צילום: חמאס
בתכנית 'עובדה' של קשת 12 חשפו ביממה האחרונה לראשונה ניסיון לחטיפת חייל צה"ל במהלך מבצע צוק איתן. ארגון הטרור חמאס מפרסם היום (רביעי) תיעוד ראשון מהמחבלים המחופשים, בתוך מנהרת הטרור, לפני החדירה לישראל.
זה קרה ביום העשירי של מבצע צוק איתן: כוח בפיקודו של סא"ל דולב קידר ז"ל דהר לכיוון דמויות חשודות שזוהו בשטח ישראל, מרחק יריקה משדרות, כשהכוח מגיע למגע עם המחבלים, מתחולל שם קרב, שחלקו נחשף לראשונה ב'עובדה'.
אחרי שהדמויות החשודות, שלא היה ברור לתצפיות שזיהו אותם אם מדובר בלוחמים או מחבלים, זוהו – הופץ למקום האירוע סא"ל דולב קידר, אז מפקד גדוד גפן. יחד איתו, באותו הג'יפ, יצטרפו אליו הלוחמים שלו: רס"ל נדב גולדמכר, סגן-משנה יובל היימן ורב-סמל בכיר קסהון (דני) ביינסאין, בניסיון להבין אם מדובר בכוחות צה"ל או במחבלים.
בזמן שהג'יפ של דולב דוהר קדימה, בחמ"ל נקלטות התמונות שמעבירים הכטב"מים. ליושבי החמ"ל ברור שדולב מתקרב לדמויות חשודות שהוא עדיין לא מזהה. אלא שהמידע הקריטי הזה לא מגיע אליו וכשהג'יפ חולף ליד המחבלים, בשעה 6:36, הוא נפגע מטיל אר-פי-ג'י שמשוגר לעברו.
בחמ"ל החליטו להפעיל נוהל חניבעל, כשעלה חשש שהמחבלים מנסים לחטוף את נהג הרכב נדב גולדמכר הי"ד. גם המשפחה לא ידעה לכל אורך הדרך כי הוא מת בניסיון לחטוף אותו.
בדובר צה"ל אישרו את הפרטים, ומסרו: "מדובר באירוע לחימה משמעותי שאירע במהלך מבצע 'צוק איתן', בו סוכלה חדירה לשדרות ופגיעה באזרחים ונמנע ניסיון חטיפה. בקרב בין הכוח למחבלים שהיו במקום נפלו ארבעת לוחמי הכוח, מג"ד גפן, סגן-אלוף דולב קידר ז"ל, רס"ל נדב גולדמכר ז"ל, סגן-משנה יובל היימן ז"ל ורב-סמל בכיר קסהון (דני) ביינסאין ז"ל אשר חתרו למגע, לחמו ופעלו בגבורה למול אש אויב, ובכך סיכלו את הפיגוע".
"במהלך האירוע עלה חשד כי בכוונתו של אחד המחבלים לחטוף חייל ועל כן הוכרז על-ידי מפקד הפלוגה באירוע 'נוהל חניבעל', המופעל במקרה של חשד לחטיפת חייל; לאחר קבלת החלטות מהירה ובהפעלת אש מדויקת סוכל ניסיון החטיפה. הנושא הוצג ונכתב בתחקיר. בתחקיר האירוע נקבע כי הכוח נהרג מאש מחבלים".
"על נדב גולדמכר ז"ל נכתב בתחקיר כי היה ברכב לאחר שככל הנראה נפגע ונהרג מאש המחבלים. באשר לירי הטנקים, אשר היווה חלק מנטרול האיום, הנושא תוחקר ומופיע בתחקיר המבצעי, אך לא שוקף באופן מדויק מספיק בתחקיר שהוגש למשפחות. ממצאי התחקיר הועברו והוצגו במלואם למשפחות. בנוסף לכך, לאורך השנים בוצע סיור עמן בנקודת האירוע והוקרן סרטון תיעוד אווירי, בליווי מפקדים, תוך הסבר על השתלשלות האירועים".
"לאור גבורת הכוח וחתירתם למגע הוחלט להעניק את צל"ש מפקד פיקוד הדרום לסא״ל דולב קידר ז"ל ולרס"ן ניב אסף, מפקד כוח העתודה באירוע אשר הסתער לעבר המחבלים. מפקד החטיבה הצפונית דאז העניק לרס"ל נדב גולדמכר ז"ל, סגן-משנה יובל היימן ז"ל ורב-סמל בכיר קסהון (דני) ביינסאין ז"ל צל"ש. מעשיהם מהווים דוגמה ומופת. צה"ל רואה באירוע זה אירוע משמעותי ממנו הופקו ויושמו לקחים רבים. לאורך השנים, המפקדים וסגל מערך הנפגעים מלווים את המשפחות השכולות. אנו מצרים במידה ומשפחות חשות שהיה פער בתיווך חלק מהנושאים. צה״ל משתתף בצערן של המשפחות השכולות וימשיך ללוותן".
היום פרסם דובר החמאס חאזם קאסם הודעה המתייחסת לפרק ב"עובדה" ובה נכתב: "מה שחשפו אמש כלי התקשורת הציוניים על פעילות של גדודי עז אדין אלקסאם מעבר לקווי האויב, הוא רק חלק קטן מהגבורה של פעילי עז אדין אלקסאם ויכולותיהם להתל בכוחות הכיבוש. הפעילים מחזיקים במידע מודיעיני מדויק על האויב בזמן המערכה".
"הפרטים שנחשפו מעידים כי סוגיית האסירים היא ציר מרכזי במישור המעשי במהלך הקרבות אותם מנהלים פעילי עז אדין אלקסאם וכי שחרור האסירים הוא בעל עדיפות מעשית עבור הנהגת הזרוע הצבאית".
בנוסף, פרסמו את תיעוד הוידאו המופיע בפתח הכתבה, שם רואים לטענת חמאס את מחבלי הארגון, מחופשים לחיילי צה"ל, בתוך מנהרת טרור, רגע לפני שהם חדרו לישראל – וניסו לחטוף את החייל הי"ד.





















משוגעים…
מלאכי חבלה. ימ"ש!
ימ"ש!!!!!!!!!! חולי נפש!