גלעד שרון, בנו של ראש הממשלה לשעבר אריק שרון, מתמודד בפריימריז של מפלגת הליכוד – ומעורר סערה במפלגה, שם רבים מתנערים ממנו בשל היותו, כפי שסיפר בראיון ל'ניו יורק טיימס', יוזם ההתנתקות מגוש קטיף וצפון השומרון.
אפילו ח"כ יולי אדלשטיין, המנהל קמפיין חיובי ולא מתבטא נגד מועמדים אחרים, חרג מהרגלו ואמר על שרון הבן: "אני לא יכול לתמוך במישהו שהיה שותף לתוכנית ההתנתקות ולא מתחרט על כך".
בכנס בחירות של פורום "מתלכדים" בכפר עציון אמר ח"כ יואב קיש: "אני מתנגד במאה אחוז למה שהאיש הזה מייצג. בעיני מקומו של איש שאינו מתחרט על תוכנית ההתנתקות אינו בליכוד".
אחד מראשי פורום "מלוכדים", יהודה נאומבורג, בעצמו מפונה מגוש קטיף, אמר: "ב-2005 אני התפקדתי כדי שגירוש לא יתרחש בשנית. מבחינתי, גלעד שרון הוא פיגוע בכל קנה מידה. אני לא יודע איך נוכל להרשות לעצמנו שאדם שאומר שהוא מיוזמי הגירוש ואינו מתחרט יהיה בליכוד".
מנגד, חברת הכנסת גלית דיסטל אטבריאן תועדה, בוידאו שפורסם על ידי 'כיפה', בכנס פעילים של המפלגה לאחרונה מביעה בו תמיכה נלהבת, "גלעד הוא אידיאולוג, אחד הכי ערכיים שיש, מבחינתי ומבחינת רבים הוא נכס".
בעקבות הביקורת נגדה היא מיהרה להבהיר: "למען הסר ספק: לא רק שאני מתנגדת בכל נימי נפשי למסירת שטחים מארץ ישראל, הגירוש הנפשע היה הדבר שהעביר אותי סופית מהשמאל לימין".
"להיות נחמדה למי שיושב לצידי בכנס זה דבר אחד, למסור שטחים מארץ ישראל זה דבר אחר לחלוטין. ביום גוש קטיף אני ביקשתי להיות נציגת הסיעה במליאה, ואחד מקשריי הראשונים כחברת כנסת היה עם המגורשים, ביקרתי אותם, שוחחתי איתם, יצגתי אותם והבטחתי להם שלעולם לא עוד".
היא הוסיפה כי "אם גלעד שרון יכנס לרשימת הליכוד או לא יכנס זו כבר החלטתם של 140,000 מתפקדי הליכוד ואינה קשורה אלי בשום צורה. ברשימה שלי בכל אופן יהיו אך ורק חברי כנסת שהצהירו על נאמנות מלאה לארץ ישראל, תורת ישראל ועם ישראל".




















