מאז כיבושה של העיר איזיום במחוז חרקוב שבאוקראינה, שהוחזק במשך כחמישה חודשים בידי הצבא הרוסי, הרשויות באוקראינה ממשיכות לאמוד את הנזקים ולחפש חיילים רוסיים ומשתפי פעולה, כמו גם לאמוד את הנזקים הרבים.
במהלך הימים האחרונים איתרו הרשויות קבר אחים גדול ובו כחמש מאות גופות, של אזרחי אוקראינה, בהם גם חיילים אוקראינים. הנסיבות המדויקות של אופן מותם של התושבים טרם נקבעו, אולם בחודשים פברואר ומרץ הרגו הרוסים למעלה מ-1,400 בני אדם באזור קייב, כולל בפרבר בוצ'ה, במהלך ניסיונם הכושל לכבוש את עיר הבירה האוקראינית קייב.
בעקבות מציאת קבר האחים, הנשיא האוקראיני וולדימיר זלנסקי האשים את רוסיה ב"השארת מוות בכל מקום".
הנשיא האוקראיני השווה את קבר האחים באזור שנכבש השבוע מידי כוחות רוסיה, להרג ההמוני הקודם של אזרחים בערים בוצ'ה, מחוץ לקייב ומריופול.
בנאום שנשא בסוף השבוע, אמר זלנסקי כי "רוסיה משאירה את המוות בכל מקום והיא חייבת לשאת באחריות לכך", אמר.
הנשיא האוקראיני אף הזמין את התקשורת הבינלאומית לבקר במקום ולראות את הזוועות בעצמם.
במשרד ההגנה האוקראיני אומרים כי "הפעולות הפרוצדורליות הנדרשות כבר החלו בקבר האחים שאותר, אולם כרגע מדובר בפרטים ראשוניים בלבד".





















שיחפרו קצת באוקראינה יוכלו למצוא עוד קברי אחים ענקיים, רק שהם יהיו בני יותר מ70 שנה.
זוועות? ונקום לענינו דם עבדיך השפוך אמרתם? או שהתחלתם לדלג?
אני מקווה שזה היה מספיק מזעזע כדי להזכיר לעולם את קברי האחים שלנו לפני 70שנה ככה בדיוק עשו האוקראינים לאחינו בשואה
האמת שלא אכפת לי מהם, שגם הרוסים וגם האוקראינים ילכו לעזאזל!!! אבל הם גועליים בהתנהגות שלהם…🤮