למעלה מחודש לאחר ההפסד בבחירות לנשיאות, נשיא ברזיל היוצא ז'איר בולסונרו שבר שתיקה ושוחח עם תומכיו, שהתאספו מחוץ למעונו הרשמי בבירה ברזיליה, וקראו לבצע הפיכה צבאית כדי למנוע את מינויו של הנשיא הנבחר, איש השמאל לואיז אינסיו לולה דה סילבה, שצפוי להיכנס לתפקיד ב-1 בינואר.
"כואב לי בנשמה", אמר בולסונרו לתומכיו, וציין כי שמר על שתיקה במשך כמעט 40 יום. המנהיג המפסיד התייחס גם לדרישת תומכיו לבצע הפיכה צבאית ואמר: "מי שמחליט לאן אני הולך זה אתם. מי שמחליט באיזו דרך ילכו הכוחות המזוינים זה אתם".
בולסונרו שלח מסרים מעורפלים לתומכיו. מצד אחד הוא לא תמך בקריאותיהם להתערבות צבאית ואמר כי הצבא יכבד את חוקת ברזיל, אך מצד שני אמר כי הצבא מונע את עליית הסוציאליזם במדינה. "הכוחות המזוינים שלנו מאוחדים. הם חייבים להיות נאמנים לעמנו ולכבד את החוקה, הם אחראים לחופש שלנו. הם המגן של ברזיל למניעת הסוציאליזם במדינה".
נשיא ברזיל המובס, עודד את תומכיו ואמר: "שום דבר לא אבוד, המטרה שלנו תנצח יום אחד. בניגוד לאנשים אחרים, אנחנו הולכים לנצח".
ההתבטאות של בולסונרו, היא הראשונה מזה כארבעים יום, לאחר שהפעם הראשונה שבה דיבר הייתה יומיים לאחר הבחירות, אז הוא מסר הצהרה קצרה לאומה שבה הודה לברזילאים שבחרו בו ואמר כי ימשיך לפעול בכפוף לחוקת המדינה.
כזכור, בבחירות שנערכו לא מכבר, מנהיג השמאל לולה דה סילבה ניצח את בולסונרו בבחירות בפער זעום של 1.8%, לאחר שהסקרים חזו ניצחון מובהק לסילבה. רק קצת יותר משני מיליון קולות הפרידו בין המועמדים.




















