צילום: משרד החוץ האיראני
טהרן: ברקע המלחמה במזרח אירופה, נחת הצהריים (שלישי) נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בבירת איראן, בדרכו לקיום מפגש מדיני איזורי עם נשיא איראן איברהים ראיסי ונשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן. פוטין מעוניין להתגרות כמה שיותר בארצות הברית ובאירופה על ידי קיום המפגש המדיני הזה, ולמעשה מדובר ביציאה השנייה שלו מאז פלשו כוחותיו לאוקראינה.
ארדואן נחת באיראן כבר אמש, וכאמור הצהריים נחת הנשיא פוטין בטהרן. לפי דיווח ב'AP', הנושאים שיעלו במהלך המפגש הם בעניין "הנושאים הדוחקים העומדים בפני האזור", כאשר בין היתר על הסכסוך בסוריה והקונפליקט בין הכוחות הרוסיים והמליציות האיראניות באזור לבין כוחות האו"ם. בנוסף ידונו המנהיגים על חידוש הייצוא של תבואה מאוקראינה בניסיון להקל על משבר המזון העולמי.
בזמן שהמערב מערים עוד ועוד סנקציות על רוסיה, פוטין מבקש לחזק את הקשרים עם טהרן בתור מה שמכונה 'אחוות אויבים'. כידוע, גם איראן סובלת מסנקציות אמריקניות חמורות. לטענת הבית הלבן בוושינגטון – בשבועות האחרונים ביקרו פקידים רוסים לפחות פעמיים בשדה תעופה מרכזי באיראן, כדי לבדוק אפשרות של רכישת מל"טים בעלי יכולת נשיאת פצצות שפיתחו האיראנים, מל"טים שיסייעו לרוסיה בשדה הקרב באוקראינה.
טורקיה, מדינה שחברה בנאט"ו, מצאה את עצמה נלחמת מול רוסיה בסכסוכים עקובים מדם באזרבייג'ן, לוב וסוריה. היא אפילו מכרה מל"טים קטלניים לכוחות אוקראינים שהשתמשו בהם כדי לתקוף את רוסיה. עם זאת טורקיה לא הטילה סנקציות על הקרמלין, מה שמאפשר לפוטין להוריד מכבודו ולהיפגש עם ארדואן. במקביל, טורקיה מתמודדת עם אינפלציה גבוהה ומטבע שצונח כל יום למטה.
האיראנים עצמם ינצלו גם הם את המפגש, והפעם כשהם מלווים בתמיכה של 2 מדינות חזקות – יעזו בטהרן להעשיר כמות גבוהה יותר של אורניום לרמה גבוהה יותר. באיראן מקווים כי טורקיה ורוסיה יסייעו להם בייצוב מטבע הריאל המקומי שמתרסק בעקבות הסנקציות, בין היתר באמצעות הגברת המסחר בנפט. למעשה מדובר בברית של שלוש מדינות שדי מבודדות מהעולם, מדינות ש'חטפו' סנקציות רבות מהמערב.





















גנב לו את החליפה!
כנראה זה פוטין החליפי
מת או לא מת?
מה הקשר לבן אדם אסור להוריד חליפה