צילום: פלסטיני
גל הטרור: אחרי ששיגרו ביום חמישי בשבוע שעבר ארבעה רקטות לעבר ישראל, מספר פלגי ארגוני הטרור שפועלים ברצועת עזה שיגרו היום (שני) רקטות. השיגורים לא בוצעו לשטח ישראל אלא לעבר הים שנמצא בצמוד לעזה, כאשר בעקבות כך לא הופעלו מערכות צבע אדום או כיפת ברזל. עד כה לא התייחס לכך גורם ביטחוני ישראל בתדרוך או באופן רשמי.
את הדיווח על שיגור מספר הרקטות משטח רצועת עזה לעבר היום, הביאו כלי תקשורת פלסטינים שמקורבים לארגוני הטרור. בתיעוד שהופץ ברשתות החברתיות בשפה הערבית, נראים שובלי העשן בשמי עזה כתוצאה משיגור הרקטות. מי שביצע את השיגור הוא מספר "פלגים בעזה" כפי שהגדירו אותם כלי התקשורת, כאשר המטרה לא הייתה לעבר ישראל.
"שיפור ופיתוח יכולותיהם הצבאיות של הפלגים", הגדירו כלי התקשורת הפלסטינים את שיגורי הרקטות. לטענתם מדובר היה בסך ניסוי, במסגרתו נבחנה היכולת של 'דגם' הרקטות ששוגרו. כאמור רק ביום חמישי האחרון פילחו אזעקות צבע אדום את שמי עוטף עזה, כאשר רקטה אחת של הג'יאהד האסלאמי חצתה לשטח ישראל אך יורטה בחסדי שמיים על ידי מערכת כיפת ברזל.
במקביל פרסם היום ארגון חמאס ששולט ברצועה, סרטון "אזהרה" מפני התלקחות נוספת בעוטף. לטענתם הם מזהירים שכל פעולה ביטחונית של ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, תלווה בתגובה "נזעמת" מצד "העם הפלסטיני". מסתבר שבחמאס עוקבים מקרוב אחר חילופי השלטון בישראל, כאשר בין היתר זעמו על ארגון הג'יאהד האסלאמי ששיגר בשבוע שעבר את הרקטות בזמן חילופי השלטון.





















ימח שמם חבל שלע נפל שם