העבודות במהלך השבת. צולם על ידי גוי
במהלך השבת שחלפה בוצעו עבודות תשתית ברכבת, וזאת, כשבוע לאחר שיו״ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף שיגר מכתב לשרת התחבורה מירי רגב, בו הוא דרש ממנה לעצור את העבודות בשבת, וכתב כי ״לא נוכל להשלים עם המשך מצב זה, ואני מבקש את התערבותך הדחופה בנידון״.
בתיעודים שצולמו בשבת בבוקר והגיעו לידי ׳חדשות JDN׳ נראים פועלים עובדים תחת הגשם העז, על מסילת הרכבת בחלקו הצפוני של איילון ליד שפיים.
העבודות התבצעו כאמור כשבוע לאחר המכתב שגולדקנוף שיגר לרגב תחת הכותרת ״חילול שבת ברכבת ישראל״, בו כתב: ״הובא לידיעתי כי מתקיימות עבודות בשבת על ידי רכבת ישראל, במסילת תל אביב בין מחלף רוקח למחלף ההלכה, שאינן עונות להגדרה של פיקוח נפש״.
״למיטב הבנתי עבודות אלו הינן כתוצאה מהסכמים שנחתמו על ידי ממשלות קודמות״, הוא הוסיף וציין כי ״בהסכמים הקואליציוניים שנחתמו בין מפלגות הליכוד ויהדות התורה סוכם כי עבודות אלו יופסקו״.
בעקבות המכתב התקיף של גולדקנופף, שרת התחבורה רגב הנחתה את בכירי רכבת ישראל להכין עד סוף השבוע האחרון תוכנית לצמצום עבודות בשבת. זאת, לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח איתה, וביקש ממנה ״לטפל״ בדרישתו של גודלקנופף.
העבודות במהלך השבת. צולם על ידי גוי





















לגנוב גננות לא פחות חמור,
גם כתוב בעשרת הדברות
אם זה גוים עובדים אז מה הבעיה
ברור ופשוט שכל המגיבים שמחללים שם שמים ברבים, לא איכפת להם מכבוד השבת.
והם מעולם לא למדו הלכות שבת, ולא מבינים מה הבעיה שגוי עושה מלאכה בשביל יהודי בפרהסיה.
בקושי הם יודעים לכתוב וכבר הם מגיבים ברבים על פי שמועות שמעולם לא ביררו אותם לאשורם.
רבוותי, תחפשו תעסוקה פחות גרועה.