אוחנה מברך במליאה על ניסיונות ההידברות. צילום: ערוץ הכנסת
הרפורמה המשפטית: פרקליטיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו פנו היום (שני) ליועמ"שית גלי בהרב מיארה כדי לקבל אישור להתבטא בנושא מתווה הנשיא, על אף הודעתה כי חל עליו איסור לעסוק בנושא המשפטי, לרבות הרפורמה. בהודעת נתניהו הערב הוא אינו מזכיר את המתווה ולא את הנושא המשפטי, כך שנראה שבתחילה לא הייתה תשובה או שהתשובה שלילית.
בליכוד מעריכים כי היתר לנתניהו לעסוק במתווה הכרחי כדי להצליח להתניע מתווה פשרה. ב'חדשות 13' דווח כי היועמ"שית השיבה לאחר מכן, ולא אישרה לנתניהו לעסוק בפרטי מתווה הנשיא עצמו, כלומר בתוכן הסעיפים. עם זאת דווח, כי מיארה לא אמרה לנתניהו שהוא לא יכול להתערב בהקפאת המתווה לצורך משא ומתן. ואכן, בהמשך רוטמן ולוין פנו פומבית ללפיד וגנץ לצורך פגישת הידברות עוד הערב בבית הנשיא.
בזמן שנתניהו לא יכול להתייחס פומבית, דווקא יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה התייחס במליאת הכנסת: "אני מוצא לנכון לברך על כל מאמץ וניסיון, בבית הזה ומחוצה לו, לקיים מפגשים בין חברות וחברי הכנסת משני צידי הבית – ולהגיע להבנות. המראות שראינו היום בוועדת החוקה, חוק ומשפט אינם מן הסוג הזה. לא אלה המראות שצריך הציבור הישראלי לחזות בהם כשהוא נושא את עיניו לכנסת. הציבור ברובו הגדול איננו קיצוני לכאן או לכאן, וההתנהלות הזאת איננה מוסיפה כבוד לבית הזה, בלשון המעטה. אני מפציר בחברות ובחברי הכנסת לכבד את הבית הזה".
"אני רוצה לשבח את סדרני וסדרניות הכנסת שפעלו במקצועיות וביעילות כתמיד, לילות כימים, תחת כל יושב-ראש כנסת וכל יושב ראש ועדה, ולגנות כל פעולה או אמירה כנגדם, בין אם מצד חבר כנסת או מצד אדם אחר. עובדי הכנסת כולם עושים כמיטב יכולתם לאפשר לכל חברי הבית לפעול בצורה המיטבית ויוצאים מגדרם לשם כך – הם לא כאן כדי לשמש שק החבטות והוצאת התסכולים של אף אחד מחברי הבית. אחרי כל הוויכוחים וההתנצחויות – מדינת ישראל הייתה ותישאר דמוקרטיה", הוסיף בהתייחסותו למהומות שחוללו הבוקר חברי האופוזיציה.




















