הסרטון שפרסם האזרח, דין מוריאל
פגיעה בכיס האזרחים, באמצעות עושק: לפני כשבוע פרסם אזרח ישראלי בשם 'דין מוריאל', סרטון שמראה כיצד האקרים גונבים את התורים במשרד הפנים ואחר כך מוכרים אותם בעוד מאות שקלים. היום (חמישי) התייחסו לכך לראשונה במשרד הפנים, והודו כי הבעיה אכן מוכרת להם אך הם מטפלים בה וכבר הצליחו לסנן אלפי תורים שנתפסו על ידי ההאקרים.
"אם תנסו לתפוס תור באתר של משרד הפנים תראו שאין תורים, מכיוון שכולם נתפסו על ידי חבורה של דוברי רוסית, שמוכרים אותם ברשת החברתית", סיפר אותו אזרח. הוא הראה את הקבוצה של האקרים, עם כ-9,000 חברים, "הם מראים לך 'שתראו, אנחנו קבענו את כל התורים'. כשכתבתי לאדמין (לעומד מאחורי הקבוצה) שאני רוצה לקבוע תורים, הוא אמר לי שזה יעלה לי 500 דולר".
האזרח זעם: "אנחנו מדינת חוק, אנחנו מדינת הייטק. איך זה יכול לקרות לנו?", וסיים עם פנייה לרשויות החוק בבקשה שיטפלו בנושא. מאז פרסום הסרטון התעוררה סערה ברשת, כאשר התברר שאזרחים רבים סובלים מהבעיה. אחת מהן, עולה חדשה מרוסיה, סיפרה שעוד לפני העלייה לישראל סיפרו לה שבמידה ותרצה לקבוע תור להוצאת דרכון ישראלי במשרד הפנים – תצטרך לשלם מאות שקלים.
מרשות האוכלוסין וההגירה, משרד הפנים, נמסר היום: "בעקבות הפרסומים מהשבוע האחרון על מכירת תורים, רשות האוכלוסין מבהירה – הרשות זיהתה את הסוגיה כבר לפני מספר שבועות ובעקבות כך, נוטרו מספרי טלפון אליהם שויכו עשרות תורים והתורים נמחקו. בפעולה זו, פינתה הרשות מעל 5,000 תורים לרשות הציבור. אנו ממשיכים לפעול לניטור המספרים ולטפל בנושא עד שימוגר".





















לא צריך למחוק להם את התורים, צריך לתפוס אותם ולהעמיד אותם לדין!
נכון לרגע זה (45 דקות אחרי פרסום הכתבה) אין תורים בכלל חצי שנה קדימה!!! כלום לא השתנה
הזוי!!!!!!!!
מתי ישוחרר התורים?
יש עוד דבר מרגיז בדואר ישראל, הפקידות מבזבזות זמן על מכירות – מצלמה לרכב, סוללות, גלאי עשן וכדומה, ואנשים מזמינים תור וממתינים.
כתבה שקרית לחלוטין לא השתנה כלום