מתוך הרשת החברתית של נתניהו
במהלך ראיון שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו, ברשת "סקיי" הבריטית בשבוע שעבר, המראיין ניסה להטיל ספק בזכות ההיסטורית של העם היהודי להתיישב ביהודה ושומרון. נתניהו פרסם ברשתות החברתיות שלו את הקטע המתורגם מתוך הראיון, שארך כעשרים דקות, בו הוא משיב למראיין בחריפות ותוקף אותו על כך שהוא לא נותן לו להשיב "כמו שהיית עושה אם מולך היה יושב אבו מאזן". מתקפה שנתניהו נוהג לעשות גם מול המראיינים בישראל.
המראיין שאל כי "על פי הנתונים, מעל 7,000 יחידות דיור קודמו על ידי ממשלתך ביו"ש השנה, מה שזכה לביקורת בינלאומית רבה, נאמר שאתם מפרים את החוק הבינלאומי. אמרת בעבר שהפלסטינים הם מכשול לשלום, אבל מזכיר המדינה בלינקן טען שהיישובים ביו"ש הם המכשול לשלום". נתניהו שלל את הטענה: "אני סבור שזה לא נכון, וזה לא חדש שאיני מסכם עם זה".
"איני מסכים גם עם הקביעה שזאת הפרת החוק הבינלאומי", המשיך נתניהו, "מכיוון שמעולם לא הייתה החלטה בינלאומית שקובעת שיהודים לא יכולים לחיות ביהודה – זאת המולדת שלנו". כאשר המראיין הזכיר את את אמנת ז'נווה, נתניהו הסביר שהאמנה דיברה על "העברת אנשים. בנייה על האדמה – אם זה שטח במחלוקת, כמו כאן, אתה קורא לזה 'כבוש' ואנחנו קוראים לו 'במחלוקת'".
נתניהו תקף: "זהו חלק מאדמת אבותינו, אנחנו בסך הכול מחוברים לאדמה הזאת 3,000 שנה? המלך דוד ייסד את בירתנו בירושלים. אנחנו לא הבלגים בקונגו או ההולנדים באינדונזיה, זו ארץ ישראל. זו המדינה שלנו. הפלסטינים כאן ולא נדחוק אותם, אנחנו כאן והם לא ידחקו אותנו. בעבר הייתה הקפאה, זאת לא הסיבה שלא הצלחנו להביא שלום. הסיבה היא כי הפלסטינים מובלים על ידי הנהגה שאינה רוצה שלום עם ישראל".
אחרי שהתקוטט מילולית עם המראיין, רה"מ הוסיף בלעג כי "זה שאם יהודי קונה אדמה פרטית ורוצה לגור ליד הפלסטינים, זו פעולה פלילית – עלינו לטהר את השטח, עלינו לטהר את האיזור מיהודים. אם הייתי אומר לך שיהודים לא יכולים לקנות אדמה בעולם, בלונדון או פריז, היית נזעק. אבל אדמה פרטית באדמות במחלוקת שעתידן טרם הוכרע, יהודים לא יכולים לחיות שם? זה עוצר את השלום? מדוע? המחשבה שהאדמה תהיה 'נקייה מיהודים' (יודאן ריין באנגלית) זה המכשול לשלום".





















יודאן ריין זה לא באנגלית זה בגרמנית
תענוג לשמוע
וואלה ביבי,שיחקת אותה
אדיר. ממש ממש עונה לו לעניין. מה ששלו שלו, ובגלל זה הוא ראש הממשלה למרות הכל. תתפוצצו מקנאה.