ההפגנה בקפלן, תל אביב, הערב. צילום: רעי אש
הערב (מוצאי שבת) מתקיימת הפגנה ברחוב קפלן בתל אביב, בהשתתפות אלפי מפגיני שמאל, השבוע ה-27 ברציפות. ארגוני השמאל הודיעו על שבוע שיבושים נוסף לכל אורך השבוע, ב'כאן חדשות' דווח כי המפכ"ל קובי שבתאי החליט להחריף את טיפול המשטרה באנרכיסטים – ויוקמו מכלאות ענק בשטחי ההפגנות, לשם יוכנסו כל אלו שיחסמו כבישים בניגוד לחוק. במשטרה הכחישו.
בהודעת ארגוני השמאל נמסר, כי הלילה יפגינו אצל גלנט: "מחאת המילואימניקים אחים לנשק יוצאת לשבוע מילואים למען הדמוקרטיה, תחת הסיסמא כולנו השבוע צבא העם, ולנו החובה הערכית והמוסרית לשמור על מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית. השבוע, בתאום מופתי בין כל יחידות המילואים, שלב אחרי שלב אחים לנשק תעצים את הדרישה הברורה שלנו לגנוז את חוקי ההפיכה המשטרית".
"השבוע ראש הממשלה, שר הבטחון, הרמטכ"ל וחברי הממשלה יבינו את מגבלות הכוח של שבירת החוזה שבין הצבא והעם. כי צבא עם יש רק בדמוקרטיה! שבוע המילואים מתחיל אצל המפקד – שר הבטחון יואב גלנט. גלנט, אתה המפקד הישיר שלנו. אתה נושא התפקיד הבטחוני הבכיר במדינת ישראל. והתפקיד שלך הוא להגן עלינו מפני איומים מבחוץ ומבפנים שעלולים לפגוע בחוסנה של המדינה. אנחנו יודעים ואתה אמרת בקולך שההפיכה המשטרית מהווה סכנה מיידית ברורה ומוחשית לביטחון המדינה".
במשטרה, כאמור, הכחישו את הדיווח כל המכלאות: "משטרת ישראל ערוכה לקראת שורת מחאות שיתקיימו הערב ברחבי הארץ. בדיוני הערכת מצב שקיים המפכ״ל רב ניצב יעקב שבתאי לקראת המחאות הצפויות הערב הוא חידד את הקו המנחה לפיו משטרת ישראל מאפשרת את זכות המחאה ורואה בה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית אך יחד עם זאת נגלה אפס סבלנות להפרות סדר , פגיעה בתשתיות וסמלי שלטון ופגיעה בשוטרים. לנוכח פרסומים שגויים שנפוצו ברשתות החברתיות יש להבהיר כי משטרת ישראל לא עומדת לכלוא מפרי סדר בשטח המחאה".





















אם זה לא נכון.. חבל
כיאה לקופים – מכאן קריאה לחרדים, דתיים, בעלי חסד חב"ד וכד' שיארגנו להם בננות ובוטנים…
למה נותנים במה לקשקושים של האנרכיסטים???
האתר הזה מאז ומתמיד שופר של האנרכיסטים..