צילום: התנועה לאיכות השלטון
השופט בדימוס אהרון ברק, נשיא בית המשפט העליון לשעבר, נאם הערב (ראשון) בהפגנת השמאל מול בניין בית המשפט העליון ובניין הכנסת בירושלים. בין היתר אמר, כי "מפגינים יקרים, מגיני הדמוקרטיה ושלטון החוק, שמח אני להיות אחד מכם. לחמתי כל חיי הציבוריים על שלטון החוק בשלטון. כיועץ משפטי לממשלה בממשלת רבין ובממשלת בגין, כשופט בית המשפט העליון המשקיף עליכם במלוא הודו וכנשיא בית המשפט העליון, תמיד הקדשתי את פעילותי הציבורית לפיתוח עקרון שלטון החוק ועקרון הדמוקרטיה".
לדבריו: "במסגרת זאת פעלתי, יחד עם חברי הנשיא מאיר שמגר, לביסוסה ופיתוחה של עילת הסבירות. בימים האחרונים נוהגים גורמים פוליטיים שונים, ובהם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להסתמך דווקא עליי כאילו אני מסכים או משלים עם ביטולה או צמצומה של עילת הסבירות. היום אני רוצה לומר לכם בקול צלול וברור, שההסתכמות הזאת עלי אינה נכונה כלל ועיקר. אי אפשר להסתמך עליי כדי להצדיק הצעת חוק יסוד זאת. ואני מבקש להציג בפניכם, בקיצור נמרץ, את עמדתי הברורה כיום".
"אני מתנגד להצעת חוק היסוד בעניין צמצום עילת הסבירות בכל התוקף. אני משוכנע כי ההצעה הזאת, אם תאושר על ידי הכנסת, תפגע באופן קשה ביותר בערכי היסוד של ישראל כמדינה יהודית וכמדינה דמוקרטית. אני בטוח שהצעת החוק הזאת תערער את שלטון החוק בשלטון, תפגע במנהל התקין, בטוהר המידות ובזכויות היסוד של כל אדם ואדם", הוסיף.
"זאת ועוד רבותי, מצב זה יוסיף ויחמיר הרבה יותר – עד כדי אסון לאומי כבד לישראל – אם הממשלה תקדם חקיקה של הצעות חוק יסוד נוספות במסגרת הרפורמה שהיא מתכננת, ובמרכזן ההצעה לשנות את הרכבה של הוועדה לבחירת שופטים. שיהיה ברור כי קבלתה של הצעה זו בעניין הוועדה לבחירת שופטים תהווה את המסמר האחרון בארון הקבורה של הדמוקרטיה הישראלית. תחת שלוש רשויות תבוא רשות אחת ויחידה – ראש הממשלה. תחת זכויות הפרט – תבוא עריצות הרוב. לכם, לכן, שומרי הסף הנאמנים של הדמוקרטיה הישראלית תודתי נתונה. תודה תודה לכל אחד מכם", ציין לסיום.





















מה אתם מצוטטים את הדיקטטור השפל יוזם המשטר הדיקטטורי של בגץ
בוגדים גנבים צבועים, בוגדים ביהדות, גנבים, גנבו את השליטה מהעם, צבועים, אומרים שזה זה הדמוקרטיה שהמיעוט שהפסיד בבחירות ישלוט על העם דרך מערכת המשפט!!!!
האם הכותב למד אחוז אחד ממה שהשופט למד?
במה אתה מתהדר?
חכמים המה להרע
"המשקיף עליכם במלוא הודו"…
אהה.
לא, לא רואים את מלוא הודך, אדוני הסבתא,
אולי הודך גדול ועצום מיכולת התפיסה שלנו.
למה לא תכניס את עילת הסבירות למושב־זקנים שלך?
נראה שהיא עשויה להועיל שם…
ביהדות הצטוונו לכבד ולא לזלזל.
מעט דרך ארץ לא תזיק לך.
ביהדות הצטוינו על קדושת החיים, מה שלדוגמא לא עומד לנגד עיני המאפיה מהבג"ץ לדוגמא בהחלטה שהם מקדמים על זכות שיבה למיליוני ערבים. באופן כללי אפשר להגיד קדיש על מדינת היהודים, היה דווקא רעיון מוצלח.
אם לא הייתם בטוחים שכל השקפה לרעה,
עכשיו אתם כבר יודעים.
ומי כתב לך נאום לעוס כל כך? ובמה איימו עליך?
מענין…
הוא הזוי
הוא פשוט נרקיסיסט
אוהב אותו!!!
שמח אתה להיות?
בטוח?
ממש וגילו ברעדה…
אדוני הזקן אבל יש הקלטה שלך אומר שעילת הסבירות זמנה עבר… אז מה עכשיו?? מה שבטוח שזמנך עבר… מזמן…
דן אותך לקו זכות, שהסניליות מדברת מגרונך…..
ה’מרן’ של החילונים השמאלנים….
בגללך ברק המדינה נהרסת עכשו .פסקת פסיקות שקשורות בת ישראל בלי שאתה יודע ומבין בנושא הזה כמו שהודעת בעצמך .תתבייש על כל הפסיקות האלה .מה תענה במשפט שלך כשתגיע לעולם האמת?? כל עוד הנר דולק יש לך הזדמנות לחזור בתשובה.
ברק מביא נזק כבד עם האמירות המסוכנות שלו! שב בבית ותהנה מהפנסיה. תחזור בתשובה, אתה עברת יותר מדי עבירות בשביל אדם שניצל מהתופת והולך נגד בורא עולם. בושה! בושה! בושה! כואב עליך מאוד!
עריצות המיעוט
שלא יספרו לנו על תחושות קשות כשמאז שאני ילד אני יודע "שלא משנה מה נצביע בסוף בג"צ יחליט מה שהוא רוצה"
ועל התחושה הקשה של בטחון המדינה שמתמוסס ונשחק ללא יכולת לפעול. זו באמת תחושה קשה לחיות תחת דיקטטורה.
אני הכי אהבתי שהוא מודה בעצמו שהוא ביסס ופיתוח את השיטה של עילת הסבירות. ועכשיו מי שלא סובר כמוני הוא נגד הדמוקרטיה
חתיכת שמלאני דפוק ומטומטם שכל רקוב שכל כבר אין
בנתיים דבר אחד מובן-
שמי שהורס את שלוותה של המדינה זה השמאל
והוא מוביל לאסון לאומי בנתיים
השופט אהרן ברק לא תורה לא מאמין בה לא יודע גמרה משנה לא יודע מה זה תפילין כלום רק גרם שנאה
אני משתגע כמה כסף הם יכולים להזרים לאנשים שיתנגדו לממשלה אם יהיה רפורמה אני אומר לכם כל אלו מקבלים אלפי שקלים בשביל שהמדינה תיקרוס ימח שמם