לוחמי צוות אוויר של טייסות מסוקי החילוץ ולוחמי יחידה 669, ביצעו בשבועות האחרונים למעלה מ-60 פינויי פצועים משטח הלחימה ברצועת עזה, בשיתוף כוחות חיל הרפואה תוך מתן טיפול רפואי מתקדם ומציל חיים.
הפינויים מבוצעים במהירות ותחת אש מתוך הרצועה ובסמוך לה. פינויים אלה מצטרפים לסך כולל של למעלה מ-200 פינויים מוסקים ורכובים שבוצעו מתחילת הלחימה. תוך כדי החילוץ, צוות המסוק מבצע פעולות מורכבות בעזרת קציני הסיוע של היחידה לשיתוף פעולה אשר אחראים על הקשר בין כוחות הקרקע והאוויר.

מפקד טייסת "ציפורי המדבר" (123), סגן-אלוף ע' אמר היום כי: "טייסות מסוקי החילוץ פינו מתחילת הפעילות הקרקעית עשרות פצועים בתנאי שטח מורכבים, תחת אש ובמצבי קצה. מערך המסוקים עובד בשיתוף פעולה הדוק עם יחידה 669 וכוחות הקרקע אשר מביא לחילוצים מצילי חיים, תוך מתן טיפול רפואי מקצועי ויוצא דופן מאנשי הרפואה במסוק וערוך להיות בכל מקום ובכל זמן לסיוע מיידי עבור הלוחמים בשטח. המטרה שעומדת לנגד עינינו היא חילוץ בטוח ומהיר והגעה למרכז רפואי בפרק זמן קצר ככל הניתן".
לוחמי יחידת 669 מאומנים לחילוצים מורכבים תחת אש, וכן לחדור מאחורי קווי האויב ולחלץ פצועים או טייסים שנטשו את מטוסם, במקביל לפעילות המבצעית של היחידה היא השתתפה בעבר גם בפעולות חילוץ של אזרחים במקומות עם תוואי שטח מורכבים לגישה.





















