דובר צה"ל

"שלוש אוגדות מתמרנות בצפון הרצועה ובחאן יונס בדרום"; הצהרת דובר צה"ל • צפו

דובר צה"ל חשף הערב בהצהרתו כי אוגדה 98 עם יחידות הקומנדו שלה מתמרנת במרחב העיר חאן יונס. היא יחד עם אוגדה 36 ואוגדה 162 מתמרנים בעזה, הם הצליחו למוטט את קו ההגנה הראשון של חמאס, והקרבות מתנהלים בלב הערים • צפו

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill
קרדיט: דובר צה"ל

הצהרת דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי: "ערב טוב, אוגדת הקומנדו של צה"ל, אוגדה 98, פתחה בהתקפה משולבת על מרחב חאן יונס בדרום עזה. כוחותינו מכת‏­רים כעת את המרחב ולוחמי הקומנדו מבצעים פשיטות ונלחמים במחבלים של החמאס.

כוחותינו תוקפים מטרות באמצעות מודיעין מדויק שמופק בזמן אמת, הלוחמים נלחמים בתעוזה, מחסלים מחבלים, מאתרים תשתיות תת-קרקעיות ומשמידים אמצעי לחימה.

במקביל ללחימה בדרום הרצועה, כוחות צה"ל ממשיכים להעמיק את התמרון בצפון הרצועה, אוגדה 36 ואוגדה 162 מתמקדות במרחבי ג'באליה ובשג'אעייה. חשוב להבין, שהציבור יבין ב-48 שעות האחרונות, שלושת האוגדות האלו, יחד עם אוגדה נוספת במזרח, נלחמות בעצימות גדולה מאוד מול מחבלים. בג'באליה, שג'אעייה ובמרחב חאן יונס פרצנו את קווי ההגנה. המחבלים עכשיו יוצאים מתת הקרקע ונלחמים נגד כוחותינו בקרבות פנים אל פנים, מנצחים עם ידם על העליונה.

כוחותינו ימשיכו להעמיק את ההישג בג'באליה, שג'אעייה ובמרחב חאן יונס, ליבת הטרור של החמאס.

בצפון, צה"ל תקף לאורך היום מפקדה מבצעית ותשתיות טרור של חיזבאללה. כוחות צה"ל הגיבו בירי למקורות שמהם בוצעו כמה שיגורים לשטח הארץ לאורך היום.

לוחמי ההגנה האווירית יירטו טיל קרקע-קרקע ששוגר לשטחנו במרחב הים האדום זה בוצע באמצעות מערכת ההגנה "חץ" עם השלמה של כיפת ברזל לשברי יירוט. לא הייתה סכנה לעיר אילת והאיום הזה הוסר בטווח רחוק בים האדום.

פעילות הטרור הזאתי, היא פעילות טרור של החות'ים, זוהי פעילות טרור אזורית שנעשית בהכוונה, במימון ובשליחות איראנית. זאת בעיה עולמית. בכל המרחבים באזור זו בעיה עולמית והשיח שלנו יחד עם פיקוד המרכז האמריקאי, ככה אנחנו מבינים, מוקמים כבר כוחות משימה בים האדום ובמרחבים נוספים על מנת לטפל בבעיה.

אנחנו במוכנות גבוהה בכל הגזרות – בהגנה ובהתקפה.

בעורף, קיבלנו אתמול עוד הוכחה כמה חשוב להקפיד על ההנחיות במלואן. יש להישאר במרחב מוגן עשר דקות לאחר הישמע האזעקה. להמתין עד שכל שברי היירוט לא יסכנו את האזרחים. אסור להיכנס לשאננות – מדובר בהנחיות מצילות חיים.

138 חטופות וחטופים שנחטפו ב-7 באוקטובר עדיין מוחזקים בעזה. מוטלת עלינו החובה המוסרית לעשות הכול – הכול כדי להשיב את כולם.

בשעה זאת לוחמינו נלחמים בגבורה בג'באליה, שג'אעייה וחאן יונס על מנת להשיב את כולם. מסרנו הודעה למשפחות שיקיריהן נפלו בקרב להגנה על ישראל. אנחנו מחבקים אתכן בשעה קשה זו.

אנחנו גם מאחלים החלמה מהירה ובריאות שלמה לכול הפצועים.

שאלות ותשובות:

ש: רה"מ אומר שצה"ל מכתר את ביתו של סינוואר. האם הכוחות באמת נמצאים שם ואם כן מה המטרה שלהם?

ת: ביתו של סינווא זה מרחב חאן יונס. יש שם גם תשתיות טרור ומפקדות. סינוואר לא נמצא מעל האדמה, הוא נמצא מתחת לאדמה, אני לא רוצה לציין איפה הוא ואיך ומה אנחנו מביאים מבחינה מודיעינית, זה לא המקום לדבר על דברים כאלה בתקשורת. התפקיד שלנו זה להגיע לסינוואר ולהרוג אותו. זה התפקיד שלנו ואנחנו צריכים לעשות את זה כמה שיותר מהר, אבל בסופו של דבר זאת משימה משותפת לארגוני הביטחון.

ש: כמה צה"ל קרוב להשתלטות על חאן יונס? איך ישראל נערכת להתמודד עם יותר ממיליון פליטים שנמצאים בדרום הרצועה?

ת: אני חושב שההוכחה ללחימה המקצועית במרחב הדרומי היא דוגמה טובה. אנחנו נשאלנו לא מעט פעמים על ידי כמה שותפים – איך תנהלו לחימה במרחב הדרומי של עזה? בבקשה, אני חושב שביצענו פעולה של אוגדת קומנדו, פעולה משובלת, דרך אגב שהפתיעה את האויב. לצד הדבר הזה עכשיו אנחנו מכתרים מחרב בחאן יונס שהוא מרחב טרור, ממוקד לתשתיות טרור. לצד הדבר הזה, מנהלים מפה עם מרכזי אוכלוסייה, מזיזים אוכלוסייה לאזורים של חוסים, מכניסים סיוע הומניטרי ודלק לאוכלוסיה הזאת. נלחמים ונותנים מענה הומניטרי לאוכלוסיה בו זמנית ובמקביל ומתמקדים במרכז כובד מסויים בדרום. כרגע אנחנו ממוקדים במרחב חאן יונס שם ליבת הטרור.

ש: איך אפשר לוודא שדלק לא מגיע לגורמי חמאס? והאם יש סיכוי שהצלב האדום יבקר את חטופינו?

ת: אני לא יודע מה הקבינט יאשר הלילה. הדלק שאנחנו מכניסים לרצועה זה דלק שהתכלית שלו לאפשר את המאמץ המבצעי. איך זה מתקשר? זה שמתקני ההטפלה עובדים על ידי דלק, וזה שמשאיות מקבלות דלק כדי להכניס אוכל מים ותרופות לתושבי עזה מאפשר לנו לקיים את מאמץ הלחימה שלנו וגם סיוע הומניטרי לאותה אוכלוסיה שאנחנו מנסים להפריד אותה מתוך תשתיות הטרור, לתקוף את הטרור ולנהל מלחמה שתהיה ארוכה – צריך להבין, לחימה בטרור לא תיגמר תוך מספר ימים, וכדי לאפשר את המאמץ הזה צריך לאפשר מאמץ הומניטרי במקביל.

אנחנו מדברים על עניין ביקור הצלב האדום כל הזמן, יש אירגונים שתפקידם הוא לבקר חטופים בכל מקום בעולם, לוודא את מצבם הרפואי ולהעניק להם סיוע ותרופות. אנחנו עובדים על זה כל יום, זה קורה בכל נקודה ומקום בעולם שבו אנחנו חושבים שתהיה השפעה. זה אחריות של העולם, צריכים לוודא שהחטופים שלנו מקבלים מענה רפואי הולם. אנחנו נמשיך לעמוד על זה לצד מאמצים אחרים כי בסוף אנחנו לא סומכים על אף אחד חוץ מעצמינו ותפקידנו הוא להחזיר את כל החטופות והחטופים הביתה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

שקרן, אסור להאמין לו לכלום

כתבות חדשות באתר

המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture