צילום: דובר צה"ל
כוחות צוות הקרב החטיבתי של גולני בלחימה עצימה בגדוד שג׳עייה של ארגון הטרור חמאס: מחבלים רבים חוסלו, יותר מ-10 פירי מנהרות הושמדו, אמצעי לחימה נמצאו בבתי ספר ומרפאות.
מתחילת הלחימה בשכונה כוחות החטיבה חיסלו מחבלים רבים, איתרו והשמידו מעל 10 מנהרות, הכוחות טיהרו את המרחב, והחרימו אמצעי לחימה וחומרים מודיעיניים שאותרו בתוך בתי פעילים. גדוד ההנדסה במילואים של החטיבה איתר עשרות משגרי רקטות והשמיד אותם, חלק מן משגרי הרקטות נמצאו בקרבת בתי ספר ובתי קברות.

צילום: דובר צה"ל
באיתורים רבים במרחב שג׳עייה מאתרים הכוחות אמל״ח, מכשירי קשר ופירי מנהרות. מתחילת הלחימה בשכונה נתקלו הכוחות בעשרות חוליות של מחבלים חמושים, המחבלים השליכו מטענים לעבר הכלים, ירו RPG וביצעו ירי נק״ל מסיבי לעבר הכוחות – כל זאת מתוך מבנים אזרחיים ובכסות תושבים עזתיים, ביניהם גם נשים וילדים. מירב הלחימה בשכונה נוהלה בקרבות פנים אל פנים של לוחמי גולני ומחבלי החמאס.
מפקד חטיבת גולני, אלוף-משנה יאיר פלאי: ״לחטיבת גולני חשבון ארוך עם שכונת שג׳עייה, את תחושת המשמעות האדירה של להיות כאן ולטהר את השכונה ממחבלים ואמצעי טרור לא צריך להסביר ללוחמים. אנחנו פה נעשה הכל כדי שתושבי העוטף והדרום יחזרו לבתים שלהם וכדי שחמאס לא ישלוט בעזה יותר".

צילום: דובר צה"ל
"זו מלחמה מוצדקת שנכפתה עלינו אבל היא חובה כרגע, אנחנו מסתכלים אחורה ליישובי העוטף, אנחנו מרגישים את החיבוק של העם וזה מחזק מאוד. בבתים רבים בשכונה איתרנו איזשהו קשר לחמאס, דגלים, אמל״ח, פירים, חומרי למידה של הארגון – השכונה הזו הייתה ועודנה מעוז מבוסס של ארגון הטרור חמאס וזאת בעיה שצריך לעקור מהשורש – אנחנו כאן עם הגוף והנפש ונעשה הכל עד הניצחון!״.

צילום: דובר צה"ל





















באמת מישהו מתפעל ממציאת אמל"ח?
אפילו בבתי ספר או אינקובטורים??
וכי מועצת הביטחון או האו"ם יהיה לצידנו עכשיו?
בשביל זה מסכנים חיי חיילים?
כל יום חיילים נהרגים נקטעים להם גפיים נכים לכל החיים
אין בממשלה הזו רחמנות עליהם??
בעזרת ה' ביחד ננצח