האג: צווים נגד ישראל; הי"ד: לוחם נפל בהיתקלות עם מחבלים בעזה | מתעדכן
בית הדין הבינלאומי בהאג הוציא צווים נגד ישראל, אך לא הוציא צו לסיום הלחימה • ההיערכות בישראל למלחמה בצפון: הפנייה החריגה לשגרירויות הזרות בתל אביב עם הבדיקה אם יש להם גיבוי חשמלי לשבוע שלם | כתבה מתעדכנת
צווים הוצאו נגד ישראל, אך לא הוחלט על צו ביניים לעצירת המלחמה. לפי הצווים, על ישראל לפעול ככל שבכוחה כדי לספק סיוע הומניטרי, למנוע הסתה פנימית לרצח עם, ולמנוע הרג של פלסטינים.
14:27
בית הדין בהאג: "הפלסטינים הם קבוצה מוגנת"
נשיאת בית הדין בהאג: "עזה הפכה לבלתי ניתנת ליישוב. החיים של העזתים נהרסו. הפלסטינים הם קבוצה מוגנת על ידי בית הדין. הפעולה הצבאית הביאה למקרי מוות והרס רבים והזזת אוכלוסיה. האינדיקציה האחרונה היא שיותר מ-27 אלף פלסטינים נהרגו ועשרות אלפי בתים נהרסו".
14:18
בית הדין הבינלאומי בהאג דוחה את בקשת ישראל לדחיית התביעה
בית הדין בהאג: לא ניתן לדחות על הסף את העתירה כפי שביקשה ישראל. ניכר כי לפחות חלק מהטענות של דרום אפריקה נופלות בתחום השיפוט של בית המשפט
14:00
צה״ל תקף מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה בשטח לבנון
מטוס קרב תקף לפני זמן קצר מבנה צבאי ששימש את ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בינת ג׳בל.
במרחב אלחיאם שבדרום לבנון, צה״ל תקף אמש (ה׳) מבנה צבאי נוסף של הארגון.
בנוסף, זוהו לפני זמן קצר מספר שיגורים משטח לבנון לעבר מרחב החרמון שנפלו בשטחים פתוחים. צה״ל תקף את מקורות הירי.
כמו כן, משעות הבוקר צה״ל ביצע ירי ארטילרי לעבר מספר מרחבים בדרום לבנון.
13:42
לפני זמן קצר זוהו מספר שיגורים מלבנון לאזור החרמון, שנפלו בשטחים פתוחים
13:30
צה"ל תוקף מטרות טרור בלבנון
בשעתיים האחרונות צה"ל תוקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון מהאוויר ובעזרת ארטילריה. מדובר בפיזור נרחב לאורך הגבול.
13:00
בישראל מעריכים: מה יפסוק בית הדין בהאג?
לקראת החלטת הזאת בבית הדין בהאג בישראל מעריכים כי ההחלטה לא תהיה חד משמעית בעד הפסקת המלחמה או לא וכי ייקחו כמה ימים לבחון האם ישראל מחוייבת וכיצד למימוש הצו.
12:16
לוחם ביחידת עוקץ נפצע קשה ברצועת עזה
לוחם ביחידת עוקץ, חטיבת המרום, נפצע שלשום (ד׳) באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה.
12:10
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל אשר הודעה נמסרה למשפחתו
רס״ם (מיל׳) אלירן יגר (Eliran Yeger), בן 36, מתל אביב, לוחם בגדוד ההנדסה 8170, חטיבת גבעתי, נפל אתמול (ה') בקרב בדרום רצועת עזה.
11:30
איתור חוליית מחבלים עם טילי RPG וחיסולם מהאוויר: לוחמי יחידת האיסוף 636 נלחמים ברצועת עזה
לוחמי צוות הקרב של יחידת 636 מחיל הגנת הגבולות בשיתוף פעולה עם חיל האוויר וכלל האוגדות והחטיבות המתמרנות איתרו במהלך פעילותם בחאן יונס כ-200 פירי מנהרות, השמידו מעל ל-130 תשתיות טרור, הפציצו כ-10 משגרי תמ"ס וחיסלו חוליות נ"ט ומחבלים רבים.
במסגרת פעילותם במרחב חאן יונס זיהו הלוחמים חוליית מחבלים עם 3 טילי RPG, הלוחמים הכווינו את כוחות חיל האוויר שחיסלו אותם.
דובר צה"ל
09:23
יום שלישי ברציפות: מעבר כרם שלום נחסם לשיירות האספקה והסיוע לחמאס
בשעה זו על אף מזג אוויר הגשום הגיעו פעילי תנועת צו 9 ובני משפחות החטופים אחרי הליכה ארוכה בשדות כדי לעקוף מחסומים רבים, למעבר כרם שלום וחסמו את שיירות המשאיות בדרכם לרצועת עזה כאספקה וסיוע לחמאס. מאות פעילים נוספים מכל רחבי הארץ עושים את דרכם למעבר כרם שלום.
צו 9: "אף סיוע לא יעבור עד שאחרון החטופים יחזור"
09:15
כך נראה ההרס באוניברסיטת אל אקצא
תיעוד של ההרס באוניברסיטת אל-אקצא במערב חאן יונס, לאחר שכוחות צה"ל תקפו שם בימים האחרונים
צילום פלסטיני, מתוך הרשתות החברתיות
08:45
ממשיכה הלחימה העצימה בעומק חאן יונס
צוותי הקרב של אוגדה 98 מחסלים עשרות מחבלים ותוקפים תשתיות טרור. מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת מרכז האש של אוגדה 98 ביצעו מטס תקיפות לעשרות מטרות: דירות מבצעיות, מחסני אמצעי לחימה, עמדות תצפית ונקודות כינוס של מחבלים.
דובר צה"ל
08:35
שר הביטחון גלנט למזכיר ההגנה האמריקני אוסטין: ״ללחץ האמריקני יש חשיבות רבה במאמצים להחזרת החטופים״
שר הביטחון יואב גלנט, שוחח הלילה עם מזכיר ההגנה האמריקני הגנרל לויד אוסטין. השר גלנט סקר בפני המזכיר אוסטין את התקדמות הלחימה לפירוק החמאס ברצועת עזה, שמתמקדת כעת במרחב ח׳אן יונס.
שר הביטחון הביע את הערכתו בפני הממשל האמריקני ומשרד ההגנה על המעורבות במאמצים השונים להשבת החטופים. השר גלנט הדגיש כי ללחץ האמריקני יש חשיבות רבה במאמץ זה.
השניים שוחחו על המשך התוקפנות של חיזבאללה בגבול הצפון. שר הביטחון גלנט הדגיש כי המשך התוקפנות וסירוב חיזבאללה לנסיגת כוחותיו ממרחב הגבול מגבירה את המתיחות הביטחונית, ומקטינה את האפשרות להגעה לפתרון מדיני בסוגיה - למרות תמיכתה של ישראל בפתרון זה.
שר הביטחון הודה למזכיר ההגנה אוסטין על תמיכתו האישית בביטחון ישראל ובהשגת מטרות המלחמה, והביע את הערכתו על הפעולות האמריקניות השונות לחיזוק היציבות האזורית במזרח התיכון.
08:27
צה”ל מזכיר כי במהלך הלחימה מתקיימים אימונים בשטחי האימונים (שטחי אש) ברחבי הארץ, גם במהלך סופי השבוע
צה”ל ממשיך להתאמן בשטחי האימונים (שטחי אש) ברחבי הארץ במהלך סופי השבוע. נדגיש כי הכניסה לשטחי האימונים אסורה ומהווה סכנת חיים ופוגעת בפעילות הכוחות. יתכן וישמעו קולות ירי ופיצוצים בישובים הסמוכים.
צה"ל מבקש בכל לשון של בקשה מהציבור לא להיכנס למרחבים האסורים, ולאפשר לכוחות הביטחון להמשיך ולבצע את משימותיהם - מדובר בסכנת חיים.
08:19
סין מפעילה לחץ על איראן להרגיע את החות'ים
רויטרס: סין החלה ללחוץ על איראן כדי שתנסה להשפיע על החות'ים להרגיע את המתיחות בים סוף. כמה גורמי ממשל סיניים אמרו לעמיתיהם האיראנים בכמה פגישות בבייג'ינג וטהראן כי "אם האינטרסים הסיניים ייפגעו - זה יפגע בעסקים בין איראן וסין"
07:47
אזעקות בצפון
07:30
דיון בקבינט על הקונספירציה
ב'כאן חדשות' דווח כי במהלך דיון הקבינט, השרה מירי רגב פנתה לראש השב״כ בר: ראיתי את הפרסומים של טלי גוטליב על בעלה של שקמה ברסלר. האם יש דברים בגו? אלה דברים חמורים
רונן בר: אין. זה פשוט שקר. מה שהיא עשתה זו חציית קו אדום
חילי טרופר פנה לרה״מ: אדוני ראש הממשלה, אני מבקש לגנות את דבריה של גוטליב
נתניהו: אני מגנה את דבריה של גוטליב. אבל איפה הייתם כשהיא תקפה אותי? לא ראיתי שגיניתם
07:15
מזכ"ל האו"ם דורש גישה מהירה לסיוע הומניטרי בעזה
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש דרש הלילה (שישי) "גישה הומניטרית מהירה ובטוחה ברחבי רצועת עזה", בפוסט שכתב ב-X. "עובדי האו"ם פועלים מדי יום להגיע לאנשים במצוקה, ולחלק להם אוכל, תרופות, מזון ומוצרים חיוניים נוספים - אבל הכמויות רחוקות מלהספיק".
07:00
הפניה החריגה של ישראל לקראת מלחמה עם חיזבאללה
הפייננשל טיימס: משרד החוץ פנה השבוע לשגרירויות ונציגויות זרות בישראל וביקש מהן לוודא שיש ברשותן גנרטורים לגיבוי ומכשירי טלפון לווייני. בהודעה שנשלחה נכתב כי משרד החוץ "אוסף את המידע כהיערכות לתרחיש של הסלמה ביטחונית שתביא להפסקות חשמל נרחבות".
06:45
התיעוד הדרמטי של חיזבאללה – וההכחשה
צה"ל מכחיש את התיעוד הדרמטי שפרסם ארגון הטרור חיזבאללה ממצלמת הטיל, טוען כי לא נגרם נזק למוצב הישראלי שליד ראש הנקרה, ומוסיף כי בניגוד לטענת הטרוריסטים מלבנון, התיעוד לא מהיום.
06:30
בית הדין בהאג יכריע היום בפסיקת הביניים בתביעה נגד ישראל
משלחת מטעם הרשות הפלסטינית תגיע היום לבית הדין בהאג כדי להשתתף בדיון שבו צפויה להימסר ההחלטה בעניין התביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל על המלחמה בעזה. במשרד החוץ הפלסטיני הודיעו כי תיערך מסיבת עיתונאים משותפת של המשלחות הפלסטינית והדרום אפריקנית עם סיום הליכי הקראת ההחלטה.
הערבים האלה, הם סתם סתומים דרמטים!
איפה השם של החייל הי"ד שנפל. מהכותרת
תסתכל שוב תראה!
אבל זה מובן ככה זה אנשים אוהבים לתקוף את JDN