יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' סופד לדניאל פרץ הי"ד: "משתתף בצער משפחת פרץ וחברי היקר הרב דורון פרץ על מותו של בנם, סרן דניאל פרץ, שהוגדר עד עתה כחטוף וכעת הותר לפרסום כי נפל במהלך קרב גבורה בשמחת תורה וגופתו מוחזקת בידי חמאס. נמשיך לפעול כדי להשמיד את חמאס ולהשיב את כל החטופים לביתם ואת אלו שכבר אינם בחיים לקבר ישראל".
סרן דניאל פרץ הי"ד (Daniel Perez), בן 22 בנופלו, מיד בנימין, מפקד מחלקה בגדוד 77, עוצבת 'סער מגולן' (7), חלל צה"ל חטוף בידי ארגון טרור. הועלה מדרגת סגן לדרגת סרן לאחר מותו.
הרמטכ"ל הרצי הלוי נשא היום הצהרה לתקשורת בה התייחס במרומז לסוגיות הפוליטיות הבוערות הנוגעות למפקדי צה"ל ולסבב המינויים אותו הוא עורך בימים אלו.
לאור הביקורת מצד שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וחברי מפלגתו כנגד סבב המינויים של הרצי הלוי במטכ"ל בימים אלו אמר הרמטכ"ל: "אני אחראי על מה שקרה ב-7 באוקטובר. אני אחראי על מה שקורה מאז ועל מה שיקרה בהמשך. צה"ל כרגע במלחמה, כרגע נכון להתמקד אך ורק במטרות המלחמה והשגתן וכל דבר אחר בזמן הנכון, במקום הנכון. לגבי השאלה השנייה, עניין המינויים. כמפקד הצבא, יש לי את כל הסמכות והאחריות לשלוח היום ובכל יום אנשים לשדה הקרב, כמובן גם למנות אנשים. חשוב לומר, צה"ל הוא הארגון הגדול במדינה, הוא נמצא במלחמה. את הרצף הזה חייבים להמשיך. יש לנו אנשים שנפגעו, נדרש להחליף אותם".
לדברי הלוי "יש לנו אנשים שצריכים לסיים את תפקידיהם, צריך להחליף אותם. חשוב לי לומר כיצד מתקבלות ההחלטות האלה. ההחלטות האלה מתקבלות על שולחן המטה הכללי. חברי המטה הכללי הם הפורום הבקיא ביותר במיהם האנשים המועמדים ומהם התפקידים הנדרשים, וכמו כך גם ביצירת ההתאמה הטובה ביותר ביניהם. ואני מדגיש, שר הביטחון, כנציגו של הדרג המדיני, אמון על התהליך הזה, מאשר אותו בשם הדרג המדיני ואני מדגיש בסוף הדברים - צה"ל במלחמה. עצירת המינויים תפגע גם ביכולת של צה"ל להילחם, לא נכון לפגוע בצה"ל, בוודאי שלא נכון לפגוע בצה"ל בזמן מלחמה".
שר הביטחון יואב גלנט אמר בסיום הביקור: "ביקרתי היום בחטיבה 551 וביחידת הניוד של אוגדה 98. ההתרשמות מהפעולה של החטיבה ושל היחידה היא בלתי רגילה, הם לחמו עם אנשי מילואים במשך שלושה חודשים רצופים בצפון הרצועה ובהמשך בכל רחבי הרצועה".
לדברי גלנט: "חלק מהמשימות הביאו לכך שהגענו למידע שלא היה לנו לפני כן, על בסיס המידע הזה והניתוח שלו, הצלחנו לבצע סיכולים ברחבי רצועת עזה, זה נכון לצפון העיר, זה נכון למחנות המרכז, לנוסיראת', זה נכון לרפיח, לכל מקום. הפעולה נמשכת בעוצמה והדיוק שמחבר בין יכולות האש ויכולות המודיעין, נמשך כל הזמן".
הרמטכ"ל נגד הדרג המדיני: "יש לי את כל הסמכות למנות מפקדים".
סמוטריץ' הגיב לדברים וכתב: "אדוני הרמטכ"ל, יש לך גיבוי מלא לניצחון. לא למחטף של מינויים. הדור החדש של המפקדים שלא היה שותף לקונספציה ולמחדל יוביל את השיקום והתיקון".
קנצלר גרמניה לצד נתניהו: אנחנו זקוקים להפסקה ארוכה בלחימה כדי לשחרר את החטופים. המטרה של ישראל צודקת אבל לא נצפה בפלסטינים סובלים
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש כעת עם קנצלר גרמניה אולף שולץ, בלשכת רה"מ בירושלים. בפגישה משתתפים מהצד הישראלי: השר לעניינים אסטרטגיים, ר' המל"ל, ר' הסגל, המזכיר הצבאי של רה"מ, היועץ המדיני ושגריר ישראל בגרמניה; מהצד הגרמני: היועץ לביטחון לאומי, ראש סגל לשכת הקנצלר, יועץ בכיר לנושאי המזרח התיכון ושגריר גרמניה בישראל. בתום הפגישה ימסרו המנהיגים הצהרות לתקשורת.
שלוש רקטות נפלו בשטחים פתוחים באזור היישובים סאסא ומתת שבגליל העליון, מבלי שהופעלה אזעקה.
קנצלר גרמניה נחת בנמל התעופה בן גוריון לביקור רשמי שני בישראל מאז תחילת המלחמה.
חיל האוויר של גרמניה הודיע שהצניח ברצועת עזה 4.4 טון של סיוע הומניטרי יחד עם צבאות ארה"ב, מצרים וירדן
בלבנון מדווחים שצה"ל תקף בית בא-נקורה שבדרום לבנון. במקביל, ארגון הטרור חיזבאללה קיבל אחריות על ארבע פעולות טרור עד כה בגבול הצפון היום
רה"מ נתניהו בריאיון ל-CNN: "נאומו של מנהיג הרוב בסנאט שומר, שהתייחס לבחירות בישראל היה בלתי הולם. זה לא מתאים לו ללכת לדמוקרטיה אחות ולנסות להחליף שם את ההנהגה הנבחרת, "אנחנו לא רפובליקת בננות". על האפשרות להקדמת הבחירות, אמר: "רוב הישראלים מתנגדים לכך, הם מבינים שאם נערוך בחירות עכשיו - יהיה שיתוק מדיני ונפסיד במלחמה. אחרי 9/11 לא קראו לבוש להתפטר, לא עושים את זה".
כוחות ההנדסה של אוגדה 162 פורצים את הדרך ללוחמי החי״ר וטנקי השריון וחושפים את השטח.
הכוחות בשיתוף יחידת יהל״ם השמידו השבוע תוואי תת קרקעי ארוך ביותר שאותר בצפון הרצועה. אורך התוואי מעל לשניים וחצי קילומטרים, חוצה גדודים וחטיבות ומחבר בין הצפון לדרום.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף את נתניהו: "נתניהו, הזכרון שלנו דווקא לא קצר. אנחנו זוכרים מי בנה ומימן את החמאס, אנחנו זוכרים מי היה ראש הממשלה ב-7 לאוקטובר, אנחנו זוכרים שאיתך נפסיד במלחמה ולא נשיב את החטופים. אנחנו גם זוכרים שבחירות עכשיו הן הדרך היחידה לחזק את צה״ל, לגייס את החרדים ולשקם את היחסים עם האמריקאים".
לפני זמן קצר מחבלים שיגרו שני טילי נ"ט לעבר מרחב מטולה. לא ידוע על נפגעים או נזק
נתניהו תקף בחריפות בפתח ישיבת הממשלה: "לידידינו בקהילה הבינלאומית אני אומר: הזיכרון שלכם כל כך קצר? כל כך מהר שכחתם את ה-7 באוקטובר? כל כך מהר איבדתם את המצפון המוסרי שלכם?".
לוחמי צוות הקרב של חטיבת גבעתי נלחמים במרחב חאן יונס ומחסלים מחבלים רבים, מאתרים אמצעי לחימה ופושטים ומשמידים תשתיות טרור.
בשבועות האחרונים הלוחמים פועלים בשכונת ׳חמד׳ במערב חאן יונס לאיתור תוואים, חקירתם והשמדתם.
הלוחמים נתקלים במחבלים במבנים במרחב ומחסלים אותם, מטהרים את המבנים בהם שהו המחבלים וממשיכים בפעילותם.
לוחמי צה״ל פעלו הלילה למעצר שבעה מבוקשים ברחבי יהודה ושומרון. בפעילות בחברון שבחטיבת יהודה עצרו הכוחות שלושה מבוקשים ואיתרו חלקי מטען.
בכפר יעבד שבחטיבת מנשה עצרו הכוחות שלושה מבוקשים נוספים.
אמש (ש') הכוחות עצרו מבוקש בדהיישה שבחטיבת עציון.
המבוקשים שנעצרו ואמצעי הלחימה שהוחרמו הועברו להמשך טיפול כוחות הביטחון, אין נפגעים לכוחותינו.
עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-3,500 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים, מעל 1,500 מהם משויכים לארגון הטרור חמאס.
בצל הצנחת הסיוע ההומניטרי ופתיחת הנמל הימי, בתנועת צו 9 שניהלה עד היום חסימה של הסחורות בכרם שלום ובמעבר ניצנה החליטו להעביר חלק מהפעילות מחסימת הסחורות במעברים, לירושלים.
גורמים בארגון מוסרים כי הארגון יעביר חלק מפעילותו למאבק נגד אונר"א, וכבר השבוע מאות פעילים צפויים לחסום את משרדי אונר"א בירושלים ולשבש את פעילות הארגון.
מתנועת צו 9 נמסר בתגובה: "אונר"א זה חמאס וארגון טרור לכל דבר! לתת לטרוריסטים, שכל מטרתם היא חיסול ישראל, מקום בלב ירושלים - זאת חרפה שצריכה להיעצר!".
"במקביל לחסימת הסיוע המכונה 'הומניטרי' שבפועל מתדלק את החמאס, נגיע בימים הקרובים לחסום גם את משרדי אונר"א בירושלים. המחדל הזה שארגון טרור פועל מתוך ירושלים חייב להיפסק" - אמרו בארגון.
כל מערכות התקשורת שבין בכירי חמאס - שמסתמכות על אפליקציות מוצפנות ושליחים - הושתקו למשך 72 שעות לאחר המתקפה האווירית על מחנה הפליטים נוסייראת במרכז הרצועה בשבוע שעבר, שכוונה למקום מושבו של מרואן עיסא. כך לפי ה"גרדיאן" הבריטי.
הדבר עשוי להעיד כי עיסא, מס' 3 בחמאס-עזה וסגנו של מוחמד דף - אכן חוסל, משום שמדובר בפעולה שננקטה גם במקרים בעבר שבהם חוסלו בכירי חמאס.
הפלסטינים מדווחים על תקיפות אוויריות מסיביות באזורים הצפוניים של מחנה נוסייראת במרכז רצועת עזה. בנוסף, דווח על ירי ארטילרי מכוון לאזורי אל-קרארה וא-זנה בחאן יונס, בדרום רצועת עזה.
צוות הקרב של חטיבת הנח״ל ממשיך לפעול במרכז הרצועה וחיסל לאורך היממה האחרונה כ-18 מחבלים באמצעות ירי צלפים, פגזים ובשיתופי פעולה מוצלחים עם כוחות חיל האוויר.
באחת התקיפות, מכלול האש החטיבתי זיהה חולייה של ארבעה מחבלים בסמוך לכוחות, כוחות חיל האוויר סגרו עליהם מעגל וחיסלו אותם על ידי כלי טיס.
בתקיפה נוספת, הכוחות זיהו שלושה מחבלים נכנסים למבנה, ביציאת המחבלים מהמבנה כלי טיס תקף וחיסל את החוליה.
בנוסף, הכוחות זיהו מחבל שיצא ממבנה צבאי בגזרתם, תוך דקות כלי טיס תקף וחיסל את המחבל.
לוחמי צוות הקרב של חטיבת גבעתי ממשיכים לפעול במרחב חאן יונס, ביממה האחרונה זיהו הכוחות שני מחבלים מעמיסים ציוד צבאי על אופנוע ובשיתוף פעולה עם חיל האוויר, חיסלו אותם על ידי כלי טיס. בנוסף, הכוחות זיהו וחיסלו שני מחבלים שהתקרבו לכוחות.
לוחמי צוות הקרב החטיבתי 7 ממשיכים לפעול וביממה האחרונה חיסלו מחבלים ואיתרו אמצעי לחימה בחאן יונס. באחת הפעילויות חיל האוויר, בשיתוף מכלול האש החטיבתי תקף מבנה ממנו נורה טיל נ״ט על הכוחות ללא נפגעים, בנוסף חוסל מחבל שהיה בסמוך לכוחות על ידי כלי טיס.
מטוסי קרב תקפו במהלך הלילה מבנה צבאי ששימש את ארגון הטרור חיזבאללה במרחב אל-חיאם בתגובה לשיגורים לעבר מרחב עג׳ר הלילה.
בנוסף, מטוסי קרב תקפו אמש (ש׳) עמדת תצפית של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב כפר כילא.
צה״ל תקף אמש (ש׳) בירי ארטילרי להסרת איום במרחב מיסת.
זוהו אמש (ש׳) ובמהלך הלילה מספר שיגורים משטח לבנון לעבר המרחבים עג׳ר והר דב, צה״ל תקף את מקורות הירי ואין נפגעים.
חיסולו של מרואן עיסא, סגן ראש הזרוע הצבאית של חמאס, צלח - והוא אינו בין החיים. הבוקר (ראשון) פורסם לראשונה בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב, כי חמאס אישר בשיחות סגורות שהבכיר נהרג בתקיפת חיל האוויר לפני כשבוע, והוא קבור מאז תחת הריסות המנהרה בה שהה, ביחד עם מפקד חטיבת מחנות המרכז של ארגון הטרור שחוסל עמו.
סוכנות פעולות הסחר הימי של בריטניה (UKMTO) הודיעה כי קיבלה דיווח מאוניית משא שמסרה כי פיצוץ אירע בסמוך אליה, כ-157 ק"מ ממזרח לעיר הנמל עדן שבדרום תימן. לפי הסוכנות, צוות האוניה בטוח ולא נגרם נזק לכלי השיט.
רשת "אל-מיאדין" הלבנונית, המזוהה עם חיזבאללה, דיווחה כי ישראל תקפה בעיירה אל-חיאם שבדרום לבנון.
פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) הודיע כי השמיד כטב"ם ששיגרו המורדים החות'ים מתימן לעבר הים האדום ביום שבת.
לפי ההודעה, כטב"ם נוסף ששיגרו החות'ים ככל הנראה התרסק בים. פיקוד המרכז האמריקני הודיע כי לא הגיעו דיווחים על נזק או על נפגעים מספינות שעברו באזור.
דובר צה" הודיע במהלך הלילה כי "לוחמי ההגנה האווירית יירטו לפני זמן קצר מטרה אווירית חשודה מעל המרחב הימי באזור עכו, לא הופעלה התרעה על פי מדיניות".
הותר לפרסום כי לוחם הנדסה קרבית מגדוד 601 נפצע קשה בקרב במרכז רצועת עזה מירי RPG. מדובר צה"ל נמסר כי הפצוע פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, משפחתו עודכנה בפרטי המקרה.
בסוריה דיווחו הלילה על תקיפה ישראלית בדמשק. על פי הדיווח, מערכות הגנה אוויריות הופעלו ו"טילי נ"מ מתמודדים עם טילים ישראלים במרחב האווירי". נטען כי כי חייל בצבא סוריה נפצע בתקיפה המיוחסת לישראל.
עוד נטען כי התקיפה כוונה לאתרים של חיזבאללה באזור הכפרי של עיר הבירה, ושפיצוצים נשמעו באזור יברוד ואל-נבכ, ערים הנמצאות באזור הכפרי של דמשק, כתוצאה מפיצוץ מחסני תחמושת של חיזבאללה והצבא הסורי.
כן יאבדו כל ….