המחבל שביצע את הפיגוע בבקעת הירדן בשבוע שעבר הסגיר את עצמו לכוחות צה"ל – כך פורסם הבוקר (ראשון). עוד נמסר כי הינו קצין במנגנון הביטחון הפלסטיני. בפיגוע הוא פתח באש לעבר אוטובוס ממוגן של תלמידי בית ספר וכלי רכב נוספים שנסעו בכביש 90. כתוצאה מהירי נפצעו שני נוסעים, אחד בינוני והשני קל, ועוד נער בן 13 שנפצע קל מרסיסים.
לאחר הפיגוע כיתר צה"ל את הכפר עוג'ה, וכן את יריחו, למעט מקומות נקודתיים בהם ביצעו בדיקות קפדניות. הכוחות שפעלו לאיתור המחבל כללו את יחידת דובדבן, גדוד דוכיפת של כפיר, גדוד לביא הבקעה, יחידת מתיל"ן וכוחות משטרה ויחידת תגובה מהירה של החטיבה – שפעלו עד שהוא הסגיר את עצמו.
צילום: מצלמת אבטחה, מתוך 'כאן חדשות'.
בסרטון ממצלמות אבטחה באזור, שפורסם ב'כאן חדשות', ניתן לראות את המחבל כשהוא לובש מדים ירוקים ומצויד בנשק ארוך, ככל הנראה אוטומטי. הוא ירה על מספר כלי רכב, בהם אוטובוס הסעות ממוגן, שהמשיך בנסיעתו.





















למה הוא לא דרס אותו?