שגרירת ארה"ב לאו"ם לשעבר תקפה היום את ההגבלות שמטיל ביידן על משלוחי הנשק לישראל ואמרה כי היא מתקשה לדמיין מהלך טיפשי יותר מזה.
הצלה יו"ש ללא גבולות מדווח כי בבקעת הירדן ערבים זרקו אבנים לעבר אוטובוס ריק בשירות צה"ל סמוך לבא"ח כפיר בקעות. בחסדי שמים אין נפגעים אולם נגרם נזק לשמשה.
דובר צה"ל מעדכן כי מחר (חמישי), החל משעות הבוקר ועד שעות הצהריים, יתקיים תרגיל צבאי בשיתוף כוחות הביטחון במרחב העיר אילת ומועצה איזורית חבל אילות.
במהלך התרגיל, תורגש תנועה ערה של כלי רכב וכוחות ביטחון רבים במרחב.
התרגיל תוכנן מראש כחלק מתכנית האימונים השנתית של צה"ל לשנת 2024, וכחלק ממוכנות צה"ל וכוחות הביטחון בעיר לאיומים השונים בכלל הגזרות.
דובר צה"ל מעדכן כי מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר שני משגרים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים מרווחין ועייתא א-שעב שבדרום לבנון. בנוסף, מטוסי קרב תקפו תשתית טרור של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב רב א-תלתין.
כמו כן, כטב"ם נפץ שחצה משטח לבנון נפל הערב במרחב בית הלל, אין נפגעים ולא נגרם נזק.
רס"ר (מיל') גדעון חי דירוא (Gideon Chay DeRowe) הי"ד, בן 33, מתל אביב, לוחם ביחידת יהל"ם, חיל ההנדסה הקרבית, נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
סרן ישראל יודקין (Israel Yudkin) הי"ד, בן 22, מכפר חב"ד, קצין לוחם בגדוד 97, חטיבת כפיר, נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
סמ"ר אליהו (אלי) חיים אמסלם (Eliyahau Haim Emsallem) הי"ד, בן 21, מרעננה, לוחם בגדוד 97, חטיבת כפיר, נפל בקרב בצפון רצועת עזה.
בנוסף, באירוע בו נפל רס"ר גדעון חי דירוא הי"ד, נפצעו באורח קשה קצין לוחם מגדוד 97, חטיבת כפיר, ולוחם במילואים מיחידת יהל"ם, חיל ההנדסה הקרבית.
באירוע בו נפלו סרן ישראל יודקין הי"ד וסמ"ר אליהו (אלי) חיים אמסלם הי"ד, נפצע באורח קשה לוחם בגדוד 97, חטיבת כפיר.
בנוסף, לוחם מילואים בגדוד 9263, חטיבה 226, נפצע מוקדם יותר היום באורח קשה, בתאונה מבצעית בגבול הצפון.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב (רביעי) לראשונה להכרה של מדינות באירופה במדינה פלסטינית. לדברי ראש הממשלה, "הכוונה של מספר מדינות באירופה להכיר במדינה פלסטינית היא פרס לטרור".
נתנייהו ציין כי "80% מהפלסטינים ביהודה ושומרון תומכים בטבח הנורא של ה-7 באוקטובר. לרוע הזה אסור לתת מדינה. זאת תהיה מדינת טרור, היא תנסה לבצע שוב ושוב את הטבח של ה-7 באוקטובר, ולזה לא נסכים". לסיום אמר ראש הממשלה נתניהו כי "פרס לטרור לא יביא שלום - והוא גם לא יעצור אותנו מלנצח את החמאס".
דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן הבהיר כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מאמין שמדינה פלסטינית צריכה להתממש דרך משא ומתן - ולא באמצעות הכרה חד-צדדית. דברי הדובר מגיעים אחרי ההכרה של ספרד, אירלנד ונורבגיה במדינה פלסטינית.
כוחות צה"ל זיהו מוקדם יותר היום מחבלים נכנסים למבנה צבאי במרחב מיס אל ג'בל, זמן קצר לאחר הזיהוי מטוסי קרב תקפו את המבנה בו שהו המחבלים.
לפני זמן קצר מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב עייתא א-שעב, לצד עמדות תצפית של הארגון במרחב עלמא א-שעב שבדרום לבנון.
הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי, ביקר היום (רביעי) בתרגיל של חטיבת המילואים ״חצי האש״ (551) למוכנות לצפון, בהשתתפות מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, מפקד זרוע היבשה, אלוף תמיר ידעי, מפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה, תת-אלוף קובי הלר, מפקד חטיבה 551, אלוף-משנה עידו קס ומפקדים נוספים.
הרמטכ״ל אמר כי "להלחם בעזה, או בלבנון, דורש עקשנות. אין הישגים קלים. ואנחנו צריכים להיות הרבה יותר עקשנים מהצד השני, הרבה יותר עקשנים. ואנחנו מסתכלים אבל קדימה, ותראו, הדרך להחזיר את התושבים בגבול הצפון בביטחון היא גם עוברת דרך הרבה מאוד כישרון ותכנון נכון והרבה מאוד עקשנות".
"תראו החטיבה עם הרבה מאוד עשייה, הרבה מאוד ניסיון, הרבה מאוד הישגים לצידם גם מחיר, שאנחנו מודעים לו היטב. אבל אני אומר לכם, אנחנו בנחישות, בהתמדה, גם במוכנות לאתגרים בצפון, גם בעשייה בדרום, גם בלחימה בטרור באיו״ש".
"ואנחנו עם זה הולכים קדימה, מאוד מאוד סומכים על האנשים, מאוד סומכים על אנשי המילואים שזו התייצבות חזקה נותנת הרבה מאוד ביטחון גם בנכונות וגם במקצועיות. תתאמנו תרימו למעלה, אנחנו נתקדם", דברי הלוי.
לפני זמן קצר מחבלים ירו טיל נ״ט על בית במושב אביבים בגליל העליון. נזק נגרם ושרפה פרצה במקום
דובר צה"ל: בהמשך להתרעה במרחב עג'ר לפני זמן קצר, מדובר בהתרעת שווא
אזעקת צבע אדום בעג'ר
לוחמי צוות הקרב החטיבתי 7 נלחמים באופן עצים במרחב ג׳באליא. עד כה, הכוחות השמידו עשרות רבות של תשתיות טרור, תקפו כ-100 מטרות מהאוויר וירו כ-500 פגזי ארטילריה.
הכוחות פשטו על עשרות מתחמי לחימה של חמאס. במסגרת המאמץ להשמדת יכולות התמ״ס, הכוחות איתרו והשמידו מספר משגרים מוכנים להפעלה ועשרות רקטות.
בנוסף, במהלך הסריקות, הכוחות איתרו אמצעי לחימה ובניהם חגורות נפץ, מטענים מוכנים להפעלה, רימונים, נשקים ותחמושת.
לוחמי צק״ח 401 פועלים במרחב רפיח למול יעדי טרור, לצד התקדמות על ציר פילדלפי בעזרתו ניהלו את הלחימה בימים האחרונים.
לפני שעות בודדות לוחמי החטיבה איתרו והשמידו אתרי שיגור טעונים ומוכנים לירי אל עבר שטח ישראל עם מספר קנים.
אתרי השיגורי ממוקמים במזרח רפיח על ציר פילדלפי סמוך לגבול. כלל המשגרים הושמדו.
חיל האוויר תקף יעדי חיזבאללה במיס אל-ג'בל ובעלמא א-שעב שבגזרה המזרחית בדרום לבנון.
בהובלת אוגדת עזה ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן ושב״כ, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מתחם בתוך בית ספר של אונר״א בו פעלו מחבלים של חמאס, ביניהם פעיל נ"ט ומחבל נח'בה. במתחם שנתקף היו אמצעי לחימה ביניהם מרגמות, נשקים ומטענים.
התקיפה תוכננה ובוצעה בקפידה תוך שימוש בחימוש מדויק והימנעות ככל הניתן מפגיעה בבלתי מעורבים.
בתום השמדת המתחם זוהו פיצוצי משנה רבים אשר העידו על הימצאות של אמצעי לחימה במרחב.
דובר צה"ל בערבית סגן-אלוף אביחי אדרעי פרסם הודעה לתושבי רצועת עזה על הרחבת אזור השירותים ההומניטריים באל-מוואסי שבדרומה, באזור המשתרע מדיר אל-בלח צפונה ובבלוקים המוצגים במפה .
אדרעי פנה לעזתים: "באזור זה ישנם שירותים הומניטריים הדרושים עבורכם, כגון ארוחת צהריים, מים, שירותים רפואיים, אספקה וכו'. צה"ל ימשיך לפעול בכוח נגד ארגוני הטרור המשתמשים בכם כמגן אנושי".
הכתב הצבאי דורון קדוש מפרסם בגלי צה"ל כי צה״ל מרחיב את ההתקפה על רפיח: חטיבת הנח״ל נכנסה הלילה לרפיח.
זו החטיבה החמישית שפועלת כעת במרחב - לצד חטיבות גבעתי, 401, 12 והקומנדו.
כעת נלחמות בתוך רצועת עזה 10 חטיבות - היקף שיא של כוחות שלא היה ברצועה כבר יותר מ-4 חודשים, מאז תחילת חודש ינואר. 5 חטיבות ברפיח, 3 בג׳באליה ו-2 במסדרון במרכז הרצועה
בהובלת אוגדת עזה, אמ״ן ושב״כ, כלי טיס של חיל האוויר תקף וחיסל בחאן יונס את המחבל אחמד יאסר אלקרא, פעיל נ״ט מרכזי בארגון הטרור חמאס אשר הוביל תקיפות ומתווי טרור נגד כוחות צה"ל במהלך המלחמה והיה במעקב על ידי החטיבה הדרומית.
אלקרא לקח חלק במתקפת הטרור בעוטף עזה ב-7.10 ובמהלך הלחימה ביצע ניסיונות ירי רבים לעבר כוחותינו במרחב הרצועה.
במהלך ההיערכות לתקיפה, זוהה על ידי יחידה 414 ילד בסמוך למחבל ולכן חדלו את התקיפה מיד לאחר הזיהוי.
לאחר התרחקות הילד מטווח המבנה, בוצעה התקיפה בה חוסלו שני מחבלים נוספים: צהיב ראא׳ד אבו ריבה, מחבל נח׳בה בארגון הטרור חמאס ואנס מחמד אבו רגילה, מחבל בארגון הטרור גא״פ.
בנוסף, מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונת פיקוד הדרום ואגף המודיעין, חיסלו חמישה מחבלי חמאס שפעלו מתוך מתחם בית הספר ׳פהמי אלג׳רג׳אוי' במרחב דרג׳ תפאח בצפון רצועת עזה.
בין המחבלים שחוסלו בתקיפה, המחבל פאדי סלים, ראש מערך ההסברה בחטיבת עזה של הארגון. לצידו חוסלו שלושה מחבלים במערך המודיעין של הארגון ומחבל נח'בה נוסף.
בצה"ל אומרים כי מדובר בדוגמא נוספת לשימוש הציני והברור שארגון הטרור חמאס עושה במרחבים ומתקנים אזרחיים תוך שימוש באוכלוסיית הרצועה כמגן אנושי.
רשת בלומברג: ארה"ב ריככה את התנגדותה הקודמת למבצע צבאי ישראלי רחב יותר ברפיח בעקבות מאמציה של ישראל להפחית את מספר האזרחים שנמצאים שם.
כאשר היועץ לביטחון לאומי סאליבן נפגש עם בכירים ישראלים בימים האחרונים, הם גילו שישראל שילבה בתוכניותיהם דאגות לסוגייה ההומניטרית כפי שביקשה ארה"ב.
יציאתם של אלפי פלסטינים מרפיח בשבועות האחרונים סייעה גם היא להפיג את החששות לגבי מספר גדול של אזרחים שישהו שם בזמן מבצע.
גורם בכיר בבית הלבן הכחיש הלילה את הדיווחים ולפיהם ארה"ב הציעה לישראל מודיעין איכותי בתמורה להימנעות ממבצע נרחב ברפיח.
"ארה"ב עושה כל מה שהיא יכולה כדי לסייע לאיתור סינוואר", אמר הבכיר בממשל. "יש לו גם דם אמריקני על הידיים. נעשה הכול כדי שהצדק יעשה עימו ועם בכירים אחרים בחמאס שעדיין מסתתרים".
דיווח בפוליטיקו: ההערכה העדכנית של המודיעין האמריקני קובעת כי ישראל הצליחה לחסל רק כ-30%-35% מהלוחמים שהיו לחמאס לפני 7 באוקטובר, וכי 65% מהמנהרות של ארגון הטרור עדיין פעילות. בנוסף, מאז 7 באוקטובר הצליח חמאס לגייס עוד אלפי לוחמים חדשים.
ראש הממשלה נתניהו אמר בריאיון ל-CNN: "יישוב מחדש של עזה מעולם לא היה על הפרק ואמרתי את זה בגלוי, למרות שחלק משותפיי לא אוהבים את זה"
דובר צה"ל: לוחם צה"ל מגדוד 222, חטיבת כרמלי (2) נפצע אתמול (ג') באורח קשה במהלך היתקלות עם מחבלים בצפון רצועת עזה.
הלוחם פונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחתו עודכנה.