מתוך סרטון

לפיד מגיב לרה"מ: "ציר פילדלפי לא באמת מטריד אותו, אלא ציר בן גביר סמוטריץ'"

יאיר לפיד, ראש האופוזיציה שהסית וכינה את פורום קבלת ההחלטות בישראל "קבינט המוות", תוקף היום את דבריו של נתניהו על ציר פילדלפי ואומר: "ציר פילדלפי לא באמת מטריד אותו, אלא ציר בן גביר סמוטריץ'. זה הטריק החדש שלו"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill
קרדיט: דוברות

ראש האופוזיציה יאיר לפיד שכינה בימים האחרונים את פורום קבלת ההחלטות בישראל "קבינט המוות", נשא הערב (שני) נאום תגובה למסיבת העיתונאים של ראש הממשלה נתניהו ואמר: "ציר פילדלפי לא באמת מטריד אותו, אלא ציר בן גביר סמוטריץ'. זה הטריק החדש שלו כדי למנוע את התפרקות הקואליציה שלו".

בנאום מוקלט מראש אמר לפיד: "מה ששמענו הערב מנתניהו הוא ספין פוליטי חסר שחר. מה שאמר נתניהו על ציר פילדלפי הוא חסר קשר למציאות. אין איש מקצוע אחד שקונה את הספין הזה. לא אנשי הבטחון, לא המערכת הבינלאומית, לא הלוחמים שבאמת נמצאים בעזה ומכירים את המציאות שם. אין לי מצגת עם ציורים, אבל יש עובדות. ישראל פינתה את ציר פילדלפי לפני 19 שנה, נתניהו הצביע בעד. גם בממשלה וגם בכנסת. 15 שנה נתניהו היה ראש הממשלה. לא עלה על דעתו לכבוש מחדש את ציר פילדלפי".

"המלחמה החלה ב-7 באוקטובר, עד ה-20 למאי, שמונה חודשים, הוא לא טרח לשלוח את צה"ל לציר פילדלפי. כל מה שהוא תיאר היום, זה את הכשלון של עצמו, את המחדל של עצמו. ציר פילדלפי לא באמת מטריד אותו, אלא ציר בן גביר סמוטריץ'. זה הטריק החדש שלו כדי למנוע את התפרקות הקואליציה שלו. מדובר בפוליטיקה, ובפוליטיקה בלבד".

"נתניהו דיבר היום כאילו ה-7 באוקטובר לא קרה במשמרת שלו. כאילו הוא לא אחראי ואשם באסון ובטבח הנורא ביותר בתולדות המדינה. הוא לא מר בטחון. הוא מר כשלון ומר אסון".

לפיד הוסיף לתקוף ואמר: "נתניהו לפחות אמר אמת אחת: שהוא לא רוצה לסיים את המלחמה. אמר את זה שלוש פעמים, שהוא לא רוצה לסיים את המלחמה, מה שאומר שהוא לא רוצה לעשות עסקת חטופים, הוא רוצה מלחמה לנצח. לדבריו הערב היתה משמעות נוראה אחת: הוא לא יעשה עסקה. הוא לא יחזיר את הילדים שלנו הביתה".

"אני קורא מפה לאנשים ולמפלגות האחראים יותר בקואליציה. לא רק לבן גביר מותר להציב אולטימטומים, גם לכם מותר. אתם יכולים להגיד: אם לא תהיה עסקה, לא תהיה ממשלה. בניגוד למה שהוא אמר, הוא תמיד נכנע ללחצים. ישבתי מולו ביותר מממשא-ומתן אחד, הוא תמיד הראשון בחדר להכנע ללחצים".

"ומילה אחרונה על קריאתו הנודעת ללב לאחדות: אם אתה רוצה לאחד את העם בערב, אל תאשים בצהריים את מי שחושב שאתה אחראי למשהו שהוא מסייע לסינוואר. מאות אלפי פטריוטים שיוצאים לרחובות מתוך הזדהות עם החטופים שהם מסייעים לסינוואר. לא ההסתדרות העבירה מיליוני דולרים במזוודות לחמאס – אתה עשית את זה. לא האופוזיציה הכריזה שצריך לחזק את החמאס – אתה עשית את זה. לא משפחות החטופים שחררו את סינוואר מהכלא בעסקת שליט – אתה עשית את זה".

"זו היתה מסיבת עתונאים מבישה, של ראש ממשלה בלי נשמה", חתם לפיד.

גם הרמטכ"ל לשעבר ח"כ גדי איזנקוט שפרש יחד עם גנץ מהממשלה בעיצומה של המלחמה הגיב לנאום ראש הממשלה ואמר: "מסקנתי המצערת מהצהרתך הערב זהה לזו שהביאה אותנו להתפטר ממשלת החירום בראשותך: אתה יודע את האמת, ובורח ממנה".

"מנהיג שזוכר, היה מתייצב בערב כזה מול הציבור הישראלי הכאוב, ומסביר מדוע מנהיגים משלמים מחירים קשים בעבור הצלת חיים של ישראלים בשבי תחת סכנה קיומית אמיתית".

"צפיתי בסקירה הבטחונית ההיסטורית של ראש הממשלה, כחובב היסטוריה מצאתי סיפורים הפוכים בדיוק מהעובדות. ראש הממשלה נתניהו, בהצהרתך שכחת להתייחס למחויבות המדינה לאזרחיה, שכחת לגמרי מהן מטרות המלחמה ואת העובדה שסירבת בתוקף לעדכן את מטרות המלחמה בנושא הצפון, שכחת גם שב-7/10 אתה היית ראש הממשלה, שתחתיך התרחש המחדל והאסון הגדול ביותר מקום המדינה.

איזנקוט המשיך לתקוף את ראש הממשלה ואמר: "מנהיג שזוכר, היה מתייצב בערב כזה מול הציבור הישראלי הכאוב, ומסביר מדוע מנהיגים משלמים מחירים קשים בעבור הצלת חיים של ישראלים בשבי תחת סכנה קיומית אמיתית, ושחרור חללים שנחטפו באכזריות לעזה.

"ניכר ששכחת גם את עקרונות המתווה שלך, מתווה נתניהו, שאתה הבאת לאישור קבינט המלחמה, ובו הסכמת, כבר לפני למעלה משלושה חודשים, להסיג את כוחות צה"ל מכל הרצועה על מנת להשיג את מטרת המלחמה הנוגעת לחטופינו. אני מתקשה להאמין שהיית מסכים למתווה שכולל ויתור על ציר ש"קובע את כל עתידנו". מסקנתי המצערת זהה לזו שהביאה אותנו להתפטר מממשלת החירום בראשותך: אתה יודע את האמת, ובורח ממנה".

"ישראל היא המדינה החזקה ביותר במזרח התיכון. ציר פילדלפי, הוא עורק חשוב ללחימה בטרור ויש לתת לו מענה מבצעי, אבל, לא היה ולא יהיה איום קיומי על בטחונה. סוגיות קיומית, הן מחויבות המדינה לאזרחיה, אמון האזרחים במדינה והלכידות הפנימית, להתמודד עם האתגרים הרבים העומדים בפנינו.

מטעם מטה המשפחות להחזרת החטופים, המייצג חלק ממשפחות החטופים נמסר בתגובה לנאום ראש הממשלה: "נאום מלא שקרים וספינים. רה"מ בחר במורשת ההפקרה במקום בהצלת חיים והחזרת החטופים. רה"מ נתניהו הוכיח הערב שהוא לא מתכוון להחזיר את החטופים. זו המשמעות האמיתית של דבריו מבעד לכל השקרים והספינים ששמענו הערב. עם ישראל, שברובו תומך בהשבת החטופים, לא יתן יותר יד להפקרה הפושעת הזו. המאבק להשבת החטופים יוחרף ויוגבר עד שאחרון החטופים יחזור הביתה – החיים לשיקום והנרצחים והחללים לקבורה ראויה".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

8 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל מפגר צריך לצטט את הגיגיו?

ניצחון מוחלט הוא הקשיב לכל מה שביבי דיבר הערב

לא נמאס לו לדבר שטויות בלי טעם וריח???!!!!
לא מעניין את אף אחד.
איש מסכן ואומלל

אם כבר תביאו באתר את הסרטון של נתניהו עוד לפני לפיד

חבורת מטומטמים

כמה שינאה יש באדם אחד, השם ירחם..
ביבי, אותך בחר בורא עולם להנהיג את העם, העם איתך, תמשיך להנהיג את העם ואל תשים לב לקולות הרקע של אנשים מסכנים, אכולי קינאה.
ה ע ם א י ת ך.

ביבי, העם איתך, תמשיך לעשות את מה שעשית עד עכשיו ולעמוד על שלך מתוך אינטרס לשמור על ביטחונה של מדינתינו הקטנה והקדושה.

נמאס לראות ולשמוע את האידיוט הזה !!!

כתבות חדשות באתר

קריאה חריגה ממעונו של מרן עמוד ההוראה הגר"י זילברשטיין: "שכרכם עד לשמיים ואשרי חלקכם"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture