דיווח בגרמניה על שמיעת צרור יריות כבד בסמוך לקונסוליה הישראלית ברחוב באר במרכז העיר מינכן, גרמניה. כוחות גדולים של משטרת גרמניה הוזרמו למקום. צלפים הוצבו על מספר גגות באזור והיורה נוטרל על ידי כוחות המשטרה. עד כה לא דווח על נפגעים באירוע.
על פי הדיווחים בכלי תקשורת בגרמניה, כוחות המשטרה פרוסים בכוחות מתוגברים סביב בניין הקונסוליה. מסוק משטרתי מסייע במבצע, וסריקות אחר סייענים באזור נמשכות. נסיבות האירוע נחקרים. זהות היורה טרם התבררה, ונבדק האם פעל לבדו או שהיו לו סייענים.
האירוע מתרחש ביום בעל חשיבות סמלית למדינת ישראל, יום לציון 52 שנה טבח הספורטאים באולימפיאדת מיכן בשנת 1972. בטבח הספורטאים נטבחו 11 ישראלים שהגיעו למקום להתחרות באירועי ספורט על ידי מחבלים פלסטינים.
משרד החוץ מיהר לעדכן כי "אירוע ירי בקרבת הקונסוליה הכללית של ישראל במינכן. הקונסוליה סגורה היום בשל טקס זכרון לטבח ספורטאי מינכן, ואיש מצוות הקונסוליה לא נפגע באירוע. היורה נוטרל ע"י כוחות הבטחון הגרמניים והאירוע בטיפולם".




















