אחרי ימים ארוכים של המתנה, ישראל ביצעה בליל שבת תקיפה משמעותית באיראן, שבמהלכה הותקפו עשרות מטרות צבאיות ברחבי איראן. במסגרת התקיפה, לא הותקפו יעדים אזרחים כגון נפט ולא מתקני גרעין. מצה"ל נמסר כי היעדים שהותקפו כללו מטרות צבאיות, בהם אמצעי ייצור טילים שהיוו איום על ישראל ואת מערך של טילי קרקע-אוויר שנועד להגביל את חופש הפעולה של חיל האוויר.
מבצע התקיפה כלל שלושה גלי תקיפה, כאשר השניים הראשונים כווני לעבר מערכות הגנה אוויריות איראניות ומתקני ייצור ואחסון של טילים בליסטיים. הגל השלישי בוצע על ידי המטוסים כשהיו בדרך לאיראן. באיראן טענו כי הדפו בהצלחה את המתקפה הישראלית. מערך ההגנה האווירית של איראן אמר שישראל תקפה יעדים צבאיים בשלושה מחוזות: טהרן, חוזסטן ואילאם, וכי נגרם נזק מוגבל בלבד בכמה אתרים.
הדיווחים הראשוניים הגיעו מתושבים באיראן שדיווחו על כמה פיצוצים שנשמעו בכמה מוקדים מערבית לבירה טהראן ובאזור העיר אספהאן, דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי הודיע בהצהרה מיוחדת קצת לפני השעה 02:30 בלילה על תחילת התגובה הישראלית נגד איראן.
"צה"ל תוקף כעת באופן מדויק מטרות צבאיות באיראן, בתגובה להתקפות המתמשכות של המשטר באיראן לעבר מדינת ישראל בחודשים האחרונים, בהתאם להנחיית הדרג המדיני", מסר דובר צה"ל. בסוריה דווח במקביל על פיצוצים באזור דמשק, וישנם גם דיווחים על פיצוצים בעיראק.
הרמטכ"ל הרצי הלוי ומפקד חיל האוויר האלוף תומר בר ניהלו את התקיפה בבור של חיל האוויר בקריה, ובבור הפיקוד של אגף המבצעים עקבו אחר התקיפה ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, סגן הרמטכ"ל, ראש אגף המבצעים, מנכ"ל משרד הביטחון ובכירים נוספים במערכת הביטחון.
צבא איראן הודיע כי מספר חייליו נהרגו בתקיפה הישראלית, ומערך ההגנה האווירית של הרפובליקה האסלאמית הוסיף: "ישראל תקפה חלק מהמרכזים הצבאיים במחוזות טהראן, קוזסטאן ואילאם. נגרמו נזקים לכמה מקומות, וממדי האירוע נמצאים בבדיקה". מקורות שצוטטו ברשת "סקיי ניוז" בערבית טענו כי "איראן הודיעה לישראל דרך צד שלישי שלא תגיב על המתקפה".



בתקיפה השתתפו עשרות מטוסי קרב, מתדלקים ומטוסי מודיעין שטסו כ-1,500 קילומטרים. חיל האוויר ביצע בשבועות האחרונים תרגילים רבים לתקיפה ארוכת טווח, בהם טיסה עם כמה מבנים, כאשר בדרך ליעד בוצע תדלוק למטוסים.
על פי התרגולת, על המטוסים היו חימושים מסוגים שונים, כאשר חלקם נשאו פצצות והיתר טילים ליירוט לצורך אבטחת המטוסים באוויר ואפשרות לנהל קרבות אוויר. על פי ניסיון העבר מתקיפות החיל בתימן, טייסות רבות השתתפו בתקיפה עם מגוון מטוסים, זאת כאשר לכל מטוס יכולות שונות לפיו משימותיו. בין המטוסים: F35 ,F16 ו-F15. התקיפה אושרה על ידי הקבינט המדיני ביטחוני בדיון שנערך בטלפון.
גורם אמריקני רשמי מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ארצות הברית עודכנה מראש בידי ישראל לגבי פעילותה באיראן. עוד הדגיש הגורם כי לא הייתה כל מעורבת אמריקנית בביצועה.
בסיום התקיפה, שהחלה בשעה 2:00 בלילה והסתיימה בסביבות השעה 5:00, אמר דובר צה”ל: “אני יכול כעת לאשר כי השלמנו את התגובה הישראלית למתקפות איראן נגד ישראל. ביצענו תקיפות ממוקדות ומדויקות לעבר מטרות צבאיות באיראן — וסיכלנו איומים מיידיים על מדינת ישראל. משימת צה״ל הושלמה.
“אם המשטר באיראן יעשה את הטעות ויפתח בסבב חדש של הסלמה — נהיה מחויבים להגיב. המסר שלנו ברור: כל מי שמאיים על מדינת ישראל ושואף לגרור את האזור להסלמה רחבה יותר — ישלם מחיר כבד. הוכחנו היום שיש לנו את היכולת לפעול בנחישות, ושאנו מוכנים, בהתקפה ובהגנה, להגן על מדינת ישראל ועל אזרחי ישראל”.





















לא מבין מה פשר הסרטונים
נסיונות יירוטים? הצלחות יירוטים הם פגעו וירטו את כל הטילים אז במה בעצם פגענו? איזה אכזבה ציפיתי שיפגעו במתקני הגרעין שימשיכו לעשות חשבון לאמריקאים ועוד לעדכן אותם לפני התקיפה שיעדכנו את האיראנים שיהיה להם זמן להתגונן טיפשים מטופשים
דרדלה
נו באמת
עושים צחוק, דיברו על התקפה קשה
נסיונות יירוטים? הצלחות יירוטים הם פגעו וירטו את כל הטילים אז במה בעצם פגענו? איזה אכזבה ציפיתי שיפגעו במתקני הגרעין שימשיכו לעשות חשבון לאמריקאים ועוד לעדכן אותם לפני התקיפה שיעדכנו את האיראנים שיהיה להם זמן להתגונן טיפשים מטופשים
גם לא רואים את פיצוצים איזה כישלון ישראל
אחרי השיגור לא רואים את הטילים בחושך רק את המירטים
לא מבין מה פשר הסרטונים
דרדלה
מה עם מתקני הנפט ? זה היה הכי חשוב בשביל למוטט להם את הכלכלה. מאוד מאכזב. לא איפלו בעיקר. מה שווה כל התקיפה אם יש להם כסף להמשיך בטרור ??
דרדלה של הדרדלה
רק הוכח שישראל מפחדת מאוד מאיראן
רק הוכחה שישראל מפחדת מאוד מארצות הברית..
חרטה זה היה בתאום עם ממשל ביידן ועל דעת האיראנים כדי שלא יגידו שלא הגבנו
איזה ביבי מאכזב חשבתי שהוא יתקוף את הגרעין או את הנפט איזה מאכזב ממש
מאכזב מאכזב מאכזב מבאס מבאס מבאס מעצבן מעצבן מעצבן
מה בדיוק רואים בכל הסירטונים ???
כלום !!!
סתם הכל לא ברור
םןויטאר
אולי בגלל התגובה הרפויה אוסטין התחייב על הגנה מפני המתקפה הבאה של איראן אם תהיה.
נחזיר את ישראל שעה אחורה
(ישראל עוברת היום לשעון חורף)