ללא

לצד ארונות קבורה; משפחות שכולות מוחות כנגד העסקה

משפחות שכולות מוחות גם הבוקר כנגד העסקה הנרקמת עם חמאס בדוחה, לדבריהם מדובר בעסקה מופקרת שתביא חלילה לאסונות גדולים

כתבות נוספות בנושא:

הורים שכולים מפורום הגבורה מפגינים הבוקר סמוך לקריית הממשלה כנגד העסקה. על רקע מיצג של עשרות ארונות קבורה עטופים בדגלי ישראל, אמרו ההורים השכולים: "העסקה הזו תחזיר לנו עוד מאות ארונות קבורה של נרצחים ישראלים!"

משפחות שכולות מפורום הגבורה הקימו הבוקר (חמישי) במאהל הגבורה בירושלים מייצג ארונות קבורה. הארונות הוצבו כמחאה נגד העסקה שנחתמת עם החמאס שתביא לדבריהם להפקרת יתר החטופים והפקרת ביטחון מדינת ישראל. המשפחות הבהירו כי הם יודעים מה הוא המחיר של בן משפחה ששב מהמלחמה בארון, והם לא רוצים שחיילים נוספים או אזרחים יפגעו חלילה כתוצאה מהעסקה שתסכן את ביטחונם.

יו"ר פורום הגבורה, יהושע שני הסביר: אני פונה מכאן לכל חברי ממשלת ישראל שיתכנסו בקרוב להצביע על הסכם הכניעה. בעשירי לאוקטובר, אורי בני היה בתוך ארון כזה. עבורי זה לא היה מייצג, ועבור 900 נופלי צה"ל זה לא היה מייצג. אנחנו כאן חברי פורום הגבורה קוראים לחברי הממשלה, ברגע האחרון, עצרו. אנחנו לא רוצים שזאת תהיה המציאות הכואבת עבור אזרחים נוספים. העסקה הזאת תביא לתוצאה של המייצג הזה ח"ו.

לדברי שני, "העסקה הזאת משמעה שהיא תשאיר כשבעים חטופים, שיהפכו חלילה להיות רון ארדים. העסקה הזאת תביא תוצאה שעוד ועוד חיילים ח"ו יצטרכו להיות בארונות האלה. חברי הממשלה, ניתן לעצור את הקטסטרופה הזאת כדי שזה יישאר מייצג ולא המציאות. בידכם הדבר, עוד לא התכנסה הממשלה. זכרו, כל חבר ממשלה שירים יד בעד העסקה המופקרת הזאת, לא יכול להיות פטור מהתוצאה שאנחנו רואים כאן כמייצג, עלולה להיות מציאות כואבת עבור אנשים שעוד לא יודעים שהם ימצאו את עצמם בתוך ארונות כאלה".

"אנחנו קוראים לכם, ברגע הקריטי הזה, עצרו ותנהגו באחריות. הרגש הוא כואב, של כולנו. כל יהודי וכל ישראלי רוצה את החטופים כאן ועכשיו, וכמה שיותר מהר. אבל האחריות לביטחון האומה, הביטחון החטופים שיישארו, מוטלת עליכם – ראש הממשלה וכל חברי הממשלה שהולכים להצביע על העסקה", הוסיף שני.

וולי וולפסטל, אביו של אריאל מרדכי הי"ד ומנכ"ל הפורום הוסיף: "אני קורא מפה לראש הממשלה, לחברי הקבינט – תחשבו טוב טוב אם זה מה שאנחנו רוצים לראות. אנחנו רוצים לראות את כל החטופים בבית, לא רק את חלקם. אדוני ראש הממשלה, אתה הבטחת לנו למוטט את החמאס. הבטחת לנו שתשמור על ציר פילדלפי. אנחנו יודעים שזה אפשרי, ראינו מה ראש הממשלה עשה במלחמה הזאת בצפון, ואין ספק שגם בעזה נוכל לנצח את המלחמה האת ולשחרר את החטופים", הוסיף וולפסטל.

איציק פיטוסי, אביו של ישי הי"ד אמר: "אני קורא מכאן לראש הממשלה ולכל שרי הקבינט אל תתנו ביטחון לגורמים אחרים. את הביטחון אנחנו צריכים להשאיר בידיים שלנו. הבטיחו לנו לפני 19 שיהיה ביטחון ויהיה אפשר להגן ולתקוף בעזה. ההיסטוריה הזאת חוזרת. המייצג ששמנו פה הוא, הוא כדי להעיר אתכם – אל תתנו להיסטוריה לחזור שוב פעם. ההחלטה שלכם להחזיר מאות מחבלים, מאות סינווארים אתם גורמים לעוד משפחות במדינת ישראל להיות שכולות. האחריות שלכם זה לתת ביטחון ולא להיכנע לטראמפ או לאף אחד אחר. אנחנו אחראים לביטחון שלנו.

נזכיר כי במהלך הלילה האחרון ישנו המשפחות השכולות מול משרד ראש הממשלה כחלק ממאבקן לעצור את העסקה. באירוע, שהתקיים תחת הכותרת "מדינת ישראל בסכנה! לא לעסקה שתפקיר את ביטחון ישראל!", קראו המשפחות לראש הממשלה שלא לחתום על העסקה, שכוללת רק חלק מהחטופים, וחיזקו אותו להמשיך במלחמה עד לניצחון מלא הכולל מיטוט חמאס והשבת החטופים כולם. היום יקיימו המשפחות יום מחאות מול משרד ראש הממשלה שיכלול עצרת גדולה וחסימת הכניסה למקום.

play-rounded-fill

במקביל מתקיימת הפגנה בכניסה לעיר ירושלים. עשרות צעירים מוחים כנגד העסקה המסתמנת תוך שהם חוסמים את הכביש ומונעים את הכניסה והיציאה מירושלים. המפגינים שמוחים על כוונת הממשלה לאשר שחרור של מאות מחבלים רוצחים מבתי הכלא במסגרת העסקה קוראים: "במחבלים יורים לא משחררים"

play-rounded-fill

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

עם כל הכבוד והכאב אפשר להשאיר אותם שם.לכל המתנגדים…חוצפה.

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
יירוטים מעל מטולה וקריית שמונה - אושר לצה"ל להפעיל אש בתוך "הקו הצהוב" בלבנון
הממשל במתקפה: סגן הנשיא מאשים את ישראל בהרג אזרחים ומגן על ההסכם עם איראן
נחשף הסוד של מועדון הצרכנות המוביל בציבור החרדי: כך אלפי משפחות חוסכות מאות שקלים בחודש!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
טראמפ: "סביר מאוד שאתמוך בנתניהו בבחירות, אך עליו להיות רציונלי"
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ממשל טראמפ מעוניין לשלול אזרחות לילידי חוץ
חה"כ משה אבוטבול ביקר עשרה תלמידי ישיבה בכלא הצבאי
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שגריר ישראל בארה"ב מגיב לדברי טראמפ: "איראן לא דומה לאף מדינה אחרת"
התחממות יחסים: המסר החריף של שר ההגנה האמריקני לנאט"ו

הכתבות המעניינות ביותר

"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר
בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יעלו השנה
מפקד 8200 לשעבר: טראמפ חשף מידע מודיעיני רגיש
נס בעיר החרדית: שריפה פרצה סמוך לגן ילדים, ילד שנעדר חולץ בשלום
עשרות הורים הגיעו לערב חשיפה של אהל שרה בביתר עילית: "הביקוש לשירותים הולך וגדל"
האדמו"ר מאונגוואר בציון אביו ובמירון לרגל ראש חודש תמוז
"השיבנו": אליהו חייט ומייקי מוקטון בגרסת קיץ מרעננת 

חדש באתר

WhatsApp Video 2026-06-18 at 19.28
יירוטים מעל מטולה וקריית שמונה - אושר לצה"ל להפעיל אש בתוך "הקו הצהוב" בלבנון
.
הממשל במתקפה: סגן הנשיא מאשים את ישראל בהרג אזרחים ומגן על ההסכם עם איראן
.
נתניהו בגוש עציון: "לא נצא מדרום לבנון כל עוד צורכי הביטחון מחייבים זאת"
בתפילה_800x524
"אין לנו על מי להישען": דבריו המצמררים של פוסק הדור על הנשיא טראמפ

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

1
תיעוד: האדמו"ר מתולדות משה בביקור מרומם בבית שמש
אשלג קאמארנא רמת שלמה חתונה (29)
שמחת החתונה לנכדת האדמו"רים מאשלג וקאמארנא רמת שלמה
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז זימגראד צילום שימי פ
שמחת שבע ברכות המרכזי והאחרון בצאנז ז'מיגראד
קוזמיר מישקולץ חתונה (19)
שמחת הנישואין בחצרות מישקולץ - קוזמיר

עיתוני היום

דוכן
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture