אלפים התכנסו היום אחר הצהריים בירושלים לעצרת מחאה המונית בהובלת גדולי וחכמי התורה הספרדים, במחאה על קידום חוק הגיוס בכנסת. במוקד העצרת עמד מרן ראש הישיבה הגר"מ צדקה, שהגיע למקום לקול שירת ההמונים "ימים על ימי מלך תוסיף".
העצרת, שהחלה בתפילת סליחות ברוב עם, כללה נאומים נחרצים מצד מנהיגים רוחניים בולטים נגד גיוס בני ישיבות לצה"ל. בין הדוברים היו הפוסק הגאון הגדול הרב ציון בוארון, פוסק עדת תימן בארץ ישראל הגאון הגדול רבי יצחק רצאבי, והמקובל הגאון רבי בניהו שמואלי.
במהלך העצרת טען הרב ציון בוארון כי "יש סכנה אמיתית לעתיד עולם התורה", ורמז לביקורת על "כאלו שעסוקים בלאיים על רבנים שלא יגיעו לעצרת המחאה נגד גזירת הגיוס". הנאום המרכזי של מרן ראש הישיבה הגר"מ צדקה התמקד בהתנגדות הנחרצת לגיוס בני ישיבות. "הנושא פה הוא על הגיוס. שגדולי ישראל אמרו לא ללכת לצבא, זה הנושא. לא צריך הסברים לגדולי ישראל. רבותינו אמרו ככל אשר יורוך, ומה שרבותינו אמרו תריץ לקיים זו דעת תורה – לא הולכים לצבא," אמר.
הרב צדקה אף הציע פתרון הפוך מזה שמקודם בכנסת: "המסכנים האלה שלא למדו היו צריכים להוציא חוק שכולם הולכים לישיבות. לא לצבא. אנחנו מאמינים בני מאמינים שיבואו חבלי משיח וכעת זה חבלי משיח, וזה התיקון ללכת לבית המדרש. לא לצבא. אנחנו מחכים לצבא של דוד המלך. לא לצבא שלהם. שם מתקלקלים וזה היפך רצון השם."
בסיום העצרת פורסמו ההחלטות הרשמיות, ובהן: דרישה לחוקק חוק שיפטור כל שומר תורה ומצוות מגיוס לצבא, התנגדות לחוק הגיוס המקודם כעת בכנסת ולכל יעדי גיוס ומכסות, ופנייה לרשויות הכנסת והממשלה בטענה כי "אין לכם זכות לכפות על הציבור החרדי גיוס לצבא, זו כפייה חילונית אנטי דמוקרטית."
עימותים עם המשטרה
לקראת סיום העצרת החלו עימותים בין מפגינים לשוטרים, כאשר חלק מהמשתתפים סירבו להתפזר. על פי עדי ראייה, כוחות משטרה גדולים שהוצבו באזור החלו לפזר בכוח את המפגינים, תוך שימוש באמצעים לפיזור הפגנות. מדיווחים ראשוניים עולה כי מספר מפגינים נעצרו וכמה נפצעו קל בעימותים.






















אני רוצה לומר שהיה קידוש ה' גדול מאוד
רק לחרדים מרביצים באלות .ואילו על האנרכיסטים של השמאל לא .איפה בו גביר???
הציונים רשעים ארורים!
זה לא נקרא פיזור הפגנות זה נקרא לתת מכות למישהו שאני שונא בדדדדדדדדדדדדדם
אשרי מי שקיבל מהקלגסים את נחת זרועם שוטרי בני ישראל שהוכו עי המצרים הקבה שילם שכרם ,זו מעשה נחשון מראים לקבה מסירות אף לקבל מכות על הזכות ללמוד תורה לצערי אני לא אדם דתי אך אוהב תורה מסרו נפש עתיד העם היהודי בידכם.
אין עניין להצטרף להפגנות אלימות ולאחמ"כ לחטוף מכות