רועי חדי

חטיבת מנשה חוזרת לצפון השומרון, בסיס צה״ל מוקם בשא-נור

בסיס חטיבת מנשה חוזר מעין שמר לצפון השומרון ובסיס פלוגתי החל להיבנות בשא-נור, בהובלת שר האוצר, שר הביטחון וראש מועצת שומרון. סמוטריץ ודגן ביקרו באתר העבודות בשא-נור

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: רועי חדי

צעד תקדימי בשומרון: חטיבת מנשה, אשר נעקרה ממחנה דותן בצפון השומרון יחד עם ארבעת הישובים שנעקרו בגירוש והועברה מחוץ לשטח צפון השומרון, לקיבוץ עיו שמר, חוזרת לצפון השומרון ותיבנה שם מחדש. במקביל, יחידה צה״לית עברה השבוע ליישוב שא-נור שבצפון השומרון, כהיערכות להעברת בסיס צבאי במקביל לעליית המשפחות למקום.

המהלך להחזרת בסיס חטיבת מנשה לצפון השומרון והקמת הבסיס בשא-נור מתקיים בהובלת שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳, שר הביטחון ישראל כץ וראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן.

השר סמוטריץ׳ ויוסי דגן קיימו סיור משותף בישוב שא-נור שבצפוו השומרון, ביקרו באתר העבודות להקמת הבסיס והדגישו את החשיבות של החזרת החטיבה והקמת הפלוגה, וההיערכות להחזרת ההתיישבות בשא-נור.

השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳ אמר: ״כחלק מתהליך החזרה של ההתיישבות ושל העם היהודי כאן לצפון השומרון, אנחנו תמיד יודעים שצבא והתיישבות הולכים ביחד. לכן קודם כל תקצבנו את העברת מפקדת החטיבה המרחבית של מנשה שהייתה כאן עד הגירוש, ונעקרה לעין שמר. אנחנו מחזירים אותה עכשיו לכאן, יחד עם עוד שתי מפקדות גדוד, תקצבנו את זה ב800 מיליון שקל ל3 שנים הקרובות״.

הוא הוסיף ובישר על הקמת הבסיס: ״כרגע כשלב ראשון, כדי לאפשר את חזרת המשפחות לפה ממש בתקופה הקרובה, הצבא שם כאן פלוגה שתאבטח את המשפחות שיעלו לכאן מיד עם אישור התב״ע, והכביש העוקף של סילאת שאישרנו ותיקצבנו יוצא כבר לדרך, והמועצה האזורית שומרון תבצע אותו. זו התרגשות אדירה לראות את החיבור הזה של צבא והתיישבות״.

השר סמוטריץ׳ סיכם: ״מה שאנחנו רואים כאן עכשיו – חזרה של הצבא, של מפקדת החטיבה, הגדודים והפלוגות חוזרים לכאן יחד עם ההתיישבות, זה לא הביטחון של השומרון. פה הביטחון של עפולה, של חריש, של חדרה, פה הביטחון של מדינת ישראל. כשצה״ל יצא מכאן לפני קצת יותר מ20 שנה התפתחה כאן בירת הטרור של יהודה ושומרון, וכשאנחנו מכניסים לכאן בע״ה את ההתיישבות ואת הצבא בכל הכוח ובגדול – חומש, שא-נור, גנים וכדים, מפקדת חטיבת מנשה ומפקדות הגדודים, ככה מדכאים טרור ומחזירים את הביטחון למדינת ישראל״, הוסיף השר, וראש המועצה השיב: ״כשהיה כאן ריק הגיעו אנשים אחרים. לא סתם רוב פיגועי הטרור, כולל בני ברק, אלעד ותל אביב. יצאו מכאן כי לא היה כאן צבא. בצלאל – תודה על המהלך האדיר הזה״.

ראש מועצת שומרון יוסי דגן אמר: החזרה לשא-נור מסמלת את זה שמדינת ישראל וצה״ל חוזרים ומתפרסים במרחב של צפון השומרון. בעקבות עקירת היישובים הנפשעת נוצר כאן טירוף, התבססה כאן ׳עזה מינוס׳, רוב גלי הטרור במדינת ישראל יצאו מכאן, והדבר הזה נפסק״.

ראש מועצת שומרון הודה לשר סמוטריץ׳: ״העבודה המאומצת, השיטתית והמבורכת שלך, להחזיר את ההתישבות לצפון השומרון, והעבודה השיטתית והמקצועית עם שר הביטחון להחזיר לכאן את הבסיסים, היא לא אצבע בסכר – אלא אתחול מחודש של המערכת".

"לכל המרחב הזה, יחד עם חומש ובהמשך גנים וכדים -, נחזיר את ההתיישבות והצבא. הגירוש הוביל לגל טרור אדיר בכל מדינת ישראל, והחזרת ההתיישבות והבסיסים שאתה מוביל יחזירו את הביטחון למדינת ישראל ויורידו את הנטל הביטחוני מעל צה״ל".

"תודה על השותפות בעניין הזה עם שר הביטחון, תודה לאלוף פיקוד המרכז, לרמטכ״ל, לצה״ל ולכל מערכת הביטחון שמבינים את החשיבות של זה. אנחנו כאן כדי לתקן את הגירוש בפן ההתיישבותי, ולתקן את המשמעויות הצבאיות של הגירוש. קודם כל החזרת הבסיסים לכאן, כי איפה שיש התיישבות – יש ביטחון, איפה שצה״ל נמצא ופועל לצד ההתישבות – אפשר לתקן גם את הביטחון״.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משמרות המהפכה: תקפנו שורת בסיסים אמריקניים בכווית, בחריין וירדן
ימים גורליים: טראמפ צפוי להכריע האם להחריף את התקיפות נגד איראן
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון; צבא לבנון נכנס לכפרים לאחר נסיגת צה"ל
סגירת מעגל: חוסל מחבל שפיקד על הטבח והחזיק בחטופים רבים
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בגל תקיפות באיראן; הופצצו מפקדות, משגרים ומערכות הגנה
המודיעין האמריקני מעריך: התקיפות לא צפויות לשנות את עמדת איראן
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: מודיעין דרמטי הועבר לאמריקאים, זו הסיבה שטראמפ איים לתקוף את הר המכוש
ארה"ב באזהרה חריגה לאזרחיה בעולם: "היו ערוכים להסלמה בלתי צפויה"

הכתבות המעניינות ביותר

מכונת הידוק המסילות החדשה תבצע בו-זמנית מספר פעולות הנדסיות
"עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ": עצרת הרבבות של חסידות גור | תיעוד מקיף
לעיר האבות דרושים עשרה בנים נחשונים / טור נדל"ן
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ג׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ג׳ • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
מרן רה"י: "בשנאת עמי הארצות התייחסו לדברים בעיוות ובחוסר הבנה!"
כדי להילחם צריך להבין מהו האיום; כך הסביר זאת מרן רה"י לבחורים
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-21 115905
משמרות המהפכה: תקפנו שורת בסיסים אמריקניים בכווית, בחריין וירדן
WhatsApp Image 2026-07-21 at 12.20
ימים גורליים: טראמפ צפוי להכריע האם להחריף את התקיפות נגד איראן
.
החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון; צבא לבנון נכנס לכפרים לאחר נסיגת צה"ל
WhatsApp Image 2026-07-21 at 10.01
מכונת הידוק המסילות החדשה תבצע בו-זמנית מספר פעולות הנדסיות

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

WhatsApp Image 2026-07-20 at 22.24
"עַל זֶה הָיָה דָוֶה לִבֵּנוּ": עצרת הרבבות של חסידות גור | תיעוד מקיף
באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים –  ז' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ז' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture