צה"ל מאשר כי תקף וחיסל אתמול (ראשון) שני מחבלים מארגון הטרור חיזבאללה במרחב ג'מיג'מה שבדרום לבנון. לפי הודעת דובר צה"ל, המחבלים עסקו בניסיונות שיקום תשתיות צבאיות של ארגון הטרור.
צה"ל הדגיש כי פעילותם של המחבלים היוותה "הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון" והבהיר כי "ימשיך לפעול על מנת להסיר כל איום ולהגן על מדינת ישראל", לשון ההודעה.

זירת התקיפה אתמול.
החיסול מתרחש על רקע מתיחות מתמשכת בגבול הצפון, כשצה"ל ממשיך לפעול נגד ניסיונות של חיזבאללה לשקם את כוחו הצבאי בדרום לבנון. על פי ההסכמות שהושגו בסוף המלחמה, חיזבאללה אמור להימנע מפעילות צבאית בדרום לבנון, וצבא לבנון אמור לאכוף את ריבונות המדינה באזור.
בפועל חיזבאללה מסרב להתפרק מנשקו וישראל כבר חצתה את יום הדד-ליין שהעניקה לצבא לבנון לפרק את חיזבאללה מנשקו, המועד האחרון למשימה זו היה בסוף השנה הלועזית הקודמת שהסתיימה בשבוע שעבר.




















