עמוס בן גרשום/ לע"מ

סייענים עזרו למחבל בהתארגנות ובנשק; בנט: "כל רוצח יידע שנגיע אליו"

ראש הממשלה, שר הביטחון והשר לביטחון פנים מסרו הצהרות אחרי הפיגוע הרצחני • "אנחנו נילחם בטרור ביד קשה - וננצח. זה אפשרי. טרור אינו גזירת גורל. בהלה והיסטריה הן לא תכנית פעולה", אמר בנט שהבהיר כי יגיעו לסייענים

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הביטחון בני גנץ והשר לביטחון פנים עמר בר-לב קיימו הצהריים (שישי) הצהרות משותפות אחרי הפיגוע הרצחני אמש בתל אביב. בנט חשף כי למחבל היו סייענים.

בפתח דבריו אמר שיגר בנט תנחומים למשפחות ההרוגים ואמר: "בסיומו של לילה ארוך, כוחותינו שמו את ידם על המחבל, וחיסלו אותו. כך בדיוק מצופה מלוחמינו. אני מבקש לשבח את שירות הביטחון הכללי, את משטרת ישראל ואת לוחמי הימ"מ על פעולה נחושה ומהירה. לולא היו תופסים והורגים אותו עכשיו, האירוע היה יכול להתגלגל ימים ארוכים".

"אנחנו יודעים שמדובר במחבל בן 29, מג׳נין, בלי השתייכות ארגונית, אבל שהיה מי שסייע לו, גם בהתארגנות וגם בהשגת האמל"ח. כל רוצח יידע שנגיע אליו, וכל מי שמסייע למחבלים צריך לדעת שהמחיר שהוא ישלם יהיה כבד מנשוא".

בנט התייחס לגיבוי של אבי המחבל לפיגוע הטרור ואמר: "ראיתי את אביו של המחבל מסית לעוד אלימות ומתגאה בבנו הרוצח, ראינו את החגיגות ואת חלוקת הממתקים בג׳נין ובעזה. אלה האנשים שאנו מתמודדים איתם. לא, זה לא יחידים. רצונם הוא לשבור את רוחנו ואת אחיזתנו כאן בארץ שלנו. אבל הם לא יצליחו, לעולם לא נישבר".

"האירוע בתל אביב הסתיים אבל אנחנו לא מורידים את רמת הדריכות שלנו, בתוך תל אביב ובשאר חלקי הארץ. קיימנו הבוקר הערכות מצב, יחד עם שר הביטחון בני גנץ, השר לביטחון פנים עמר בר-לב, וכל ראשי מערכת הביטחון. אנחנו מעניקים חופש פעולה מלא לצה"ל, לשב"כ ולכל כוחות הביטחון על מנת למגר את הטרור. אין ולא יהיו מגבלות למלחמה זו".

"אזרחים יקרים, אנחנו בתקופה קשה ומאתגרת. יתכן שהיא תהיה ממושכת. האינתיפאדה השנייה ארכה מספר שנים אבל בסוף ניצחנו. גל טרור הבודדים של 2016-2015 נמשך למעלה משנה, ועלה לנו ב-50 נרצחים אבל בסוף ניצחנו. גם הפעם ננצח".

ראש הממשלה הסביר, "פיגועי יחידים בלי תשתית ארגונית הם אתגר גדול למערכת הבטחון, אבל היא תעמוד בו. האויבים שלנו יחפשו כל בקיע וינצלו כל הזדמנות כדי לפגוע בנו".

"תראו, מאנשים שחוגגים רצח יהודים באמצעות חלוקת ממתקים אין לי שום ציפיות, אבל צריכות להיות לנו ציפיות גבוהות מעצמנו. אנחנו – כעם, כמדינה – נצטרך אורך רוח, עצבים חזקים, עירנות אזרחית של כולנו, ומעל לכל אמונה גדולה בצדקת דרכנו בארץ הזאת. אנחנו נילחם בטרור ביד קשה – וננצח. זה אפשרי. טרור אינו גזירת גורל. בהלה והיסטריה הן לא תכנית פעולה. ליבת הכח שלנו בזמנים כאלה, היא האחדות והערבות ההדדית בינינו. אנחנו נעמוד יחד, ובעזרת ה׳ גם הפעם ננצח".

שר הביטחון בני גנץ אמר: "אנחנו נמצאים בתקופה מאתגרת, מול רצף אירועי טרור בתוך המדינה לצד רגישות מבצעית ודריכות בגבולותיה ומעבר להם. אני מבקש להוקיר הערכה לכלל הגופים המבצעיים שפעלו ופועלים מסביב לשעון על מנת לסכל פיגועים ולהתמודד איתם אחת שהתרחשו. מדינת ישראל, היא המדינה החזקה ביותר באזור. אויבינו יודעים זאת ומרגישים זאת".

"צה״ל ויתר כוחות הביטחון ימשיכו להפעיל את כלל היכולות המודיעיניות ולצידן את כלל המערכות ההתקפיות וההגנתיות הנדרשות, על מנת להתמודד ולגדוע את הגל הזה, כמו גם לתבוע מחיר ממשלחיו. במקביל נשמר את כלל מערך המוכנות המבצעית למול יתר הגזרות".

גנץ הוסיף, "צה"ל, השב"כ והמשטרה ימשיכו לפעול בעוצמה רבה מאוד מול הטרור, ויגבירו את הפעולות בשטח. ביצענו כבר כ-200 מעצרים, ואם יידרש יהיו אלפים. איננו מענישים ציבור – אבל הביטחון קודם לכל. אזרחי ישראל, אנחנו חזקים מהטרור ומבני העוולה שמבצעים אותו, ואנחנו ננצח ביחד: באמצעות כוחות הביטחון, באחריות לאומית ובערבות הדדית".

השר לביטחון פנים עמר בר-לב אמר: "נגיע לכל בית, לכל מסתור ונפעל בכל מקום כדי למגר את הטרור. לא נאפשר לאף מחבל או מי שמסייע לו לחיות רגע אחד בשקט, ונניח עליהם את היד, חיים או מתים".

"אני מבקש להודות לכוחות משטרת ישראל שעושים לילות כימים כדי לאפשר לכולנו להמשיך בשגרת החיים. הם עושים זאת במסירות, במחויבות ותוך סיכון חייהם, ולמרבה הצער לא פעם אף נופלים תוך שהם חותרים למגע ופוגעים במחבלים".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ניסיון פיגוע במחסום שועפאט: חשוד התקרב ולא נעצר וחוסל
ראש ממשלת עיראק הגיע לטהרן לחלוק כבוד לקברו של חמינאי
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ׳י: "התוקפנות האמריקאית תבטיח שהנשיא ישלם מחיר כבד"
בריטניה מזהירה: ערוכים להגן על עצמנו בעקבות איומי איראן
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ממשיכים לתוך הלילה: נמשכים החיפושים אחר הפעוט בן 4 שנעדר באשקלון
חשד לאירוע ביטחוני בגדר הגבול עם ירדן
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''מה הוא רוצה'': טראמפ "הם רוצים עסקה, אבל הם צריכים לחטוף עוד לעולם לא יהיה להם גרעין"
פעילות מבצעית נרחבת של צה"ל בטובאס ובבית פוריק בעקבות פיגועי הדקירה

הכתבות המעניינות ביותר

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
צפו: האדמו"ר מדינוב בדרשת ליל תשעה באב
מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל
כשהטוב הופך לשקוף: האויב השקט של הזוגיות
ירושלמים שימו לב: כביש בגין נסגר הלילה לדרום עד מחר בצהריים בשל הנפת גשרי אופניים
העיר העתיקה בירושלים: שריפת חנות חייט, הושגה שליטה מלאה, אין נפגעים
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
''נחמו עמי'': מעל 100 אלף מתפללים פקדו את הכותל המערבי בתשעה באב
וואטסאפ

חדש באתר

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
דינובב
צפו: האדמו"ר מדינוב בדרשת ליל תשעה באב
CORONAVIRUS
מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
Gemini_Generated_Image_1jn1t41jn1t41jn1_800x436
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture