יו"ר מפלגת רע"מ, מנסור עבאס, התראיין הערב לרדיו נאס המשדר בשפה הערבית והתייחס למשבר בקואליציה סביב חוק יו"ש המעגן את החוקים וזכויות האזרחים ביהודה ושומרון ואמר כי "רע"מ מתנגדת לכל חוק שמנציח את הכיבוש. יחד עם זאת, אנחנו בדיונים לגבי ההצבעה על חידוש התקנות בשבוע הבא ונחליט בהתאם".
לדברי מנסור עבאס, "יכולתי מזמן לפרק את הקואליציה ולצאת גיבור לאומי פלסטיני, אבל אני מנהיג אחראי שדואג לעתיד החברה הערבית וכלל החברה הישראלית". יחד עם זאת הוא הביע תרעומת על שרת הפנים איילת שקד שלדבריו "היא איטית ביישום התכניות וקמצנית".
בנוסף, הוא התייחס לקשר עם הרשות הפלסטינית ואמר כי "שוחחתי עם אבו מאזן יותר מפעם אחת לאחרונה".
נציין כי אמש (רביעי) התראיין שר המשפטים גדעון סער למהדורות החדשות ואמר כי "אם כל חברי הקואליציה לא יצביעו בעד החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום אז – הם לא מעוניינים בקיום הממשלה".
"כל אדם לאומי שאכפת לו מהאחיזה של ישראל ביהודה ושומרון, וגם אדם שיש לו דעה אחרת מבחינה אידאולוגית, צריך להיות מזועזע מהמחשבה שהחוק הזה לא יעבור", טען סער. "חייבת להיות תמיכה של כל חברי הקואליציה. לא יכול להיות שחברים בקואליציה, בין אם כבודדים ובין אם כסיעה, יגידו 'יש החלטת ממשלה, אבל בשביל זה אפילו לא המלצה'".





















אל דאגה יעבירו לו כמה מליונים הוא יצביע בעד