שר הביטחון בני גנץ המריא במהלך הלילה לביקור בארצות הברית, שם יפעל בניסיון אחרון לשכנע את ארצות הברית שלא להסכים להסכם הגרעין המתגבש עם איראן, הסכם שמשמעותו כניעה מוחלטת של המערב לרפובליקה האסלאמית.
"מטרת הביקור להעביר מסר ברור בנוגע למשא ומתן בין המעצמות לאיראן על הסכם הגרעין: הסכם שלא יחזיר את היכולות של איראן שנים אחורה ולא ישאיר אותה מוגבלת לשנים ארוכות קדימה – הוא הסכם שיפגע בביטחון העולמי והאזורי", אמר גנץ.
הוא הוסיף כי "את הדהרה של איראן לגרעין חייבים להסיג לאחור משמעותית. את מימון השלוחים שלה באזור – צריך לנתק מצינור הריאל האיראני", וזאת בתגובה לכך שההסכם יזרים מאות מיליונים למשמרות המהפכה.
גנץ הבהיר כי ישראל שומרת על כל האופציות פתוחות. "אנחנו נדון בנושא עם האמריקאים, ולצד זאת, ישראל תמשיך לבנות את כוחה ואת יכולותיה – כדי שבכל מצב, תדע להגן על עצמה".
במקביל, אחרי שארה"ב דחתה ניסיון של ראש ממשלת המעבר יאיר לפיד לשוחח טלפונית עם הנשיא ג'ו ביידן בנימוק כי "הוא בחופשה", בישראל ממשיכים במאמצים לקיים את השיחה במהלך הימים הקרובים.
ראש האופוזיציה נתניהו תקף את הממשלה על התנהלותה מול המעצמות – וטען כי ההסכם שנחתם בתקופתו היה הרבה פחות גרוע. "הייתי מוכן לעשות צעדים בלתי קונבנציונליים", אמר אמש במסיבת עיתונאים והציג כדוגמה את הנאום בקונגרס האמריקני – בניגוד לממשלת בנט-לפיד שלא עשתה דבר.





















אין לך מה לנסוע
הם לא באמת סופרים אותך
הרי אתה יודע ששום הישג לר ייצא לך מהביקור הזה חוץ מאיזה סרטון טיק טוק שכותרתו אולי תהיה "דואג לישראל.."