שיחות והסכם הגרעין מגיעים לישורת האחרונה: דובר משרד החוץ האיראני אמר היום (ראשון), בהתייחסות למשא ומתן בין איראן למעצמות, כי "המשא ומתן להסכם הגרעין מתקדם במסלול חיובי". לדבריו, "הסוגיות שנותרו נוגעות להסרת הסנקציות והן מעטות אך הן מרכזיות, רגישות וגורליות".
"אנו מקווים שוושינגטון תתנהג בצורה רציונלית ותקבל החלטה פוליטית שתערוב לאינטרסים שלנו ולדרישות הלגיטימיות שלנו", הוסיף הדובר. "טהרן תהיה מחויבת להסכם שיערוב לאינטרסים המרכזיים שלנו והיא לא תיסוג מהקווים אדומים שלה במשא ומתן".
לסיום אמר הדובר, "כל הצדדים ניסו להיות מחוייבים לחשאיות עד עתה. לכן ההצהרה המוקדמת אינה עוזרת לתוצאות המשא ומתן".
מוקדם יותר היום ראש הממשלה יאיר לפיד קיים תדרוך לכתבים מדיניים. לדברי לפיד, "ההסכם הזה הוא הסכם לא טוב. הוא היה לא טוב כבר כשהוא נחתם ב-2015. היום הסכנות שגלומות בו גדולות עוד יותר. הוא קרוב יותר לתאריך הסיום שלו, ואיראן נמצאת במקום אחר מבחינה טכנולוגית". לטענתו: "הדירקטיבה המדינית שלנו, מהיום הראשון, היא להיאבק נגד ההסכם בכל הכוח, אבל בלי לפגוע ביחסים האיסטרטגיים עם ארה"ב, ובלי לפגוע בקשב שלהם לטיעונים שלנו".
בפתח התדרוך אמר, כי "מדינת ישראל מנהלת כבר יותר משנה מאבק מדיני רב-מערכתי שמטרתו למנוע חתימה מחודשת של הסכם הגרעין עם איראן. ראש המל"ל חזר בסוף השבוע מוושינגטון, שר הביטחון נמצא שם עכשיו. אנחנו עושים מאמץ מתואם כדי לוודא שהאמריקאים והאירופים מבינים את הסכנות הכרוכות בהסכם. ההסכם הזה הוא הסכם לא טוב. הוא היה לא טוב כבר כשהוא נחתם ב-2015. היום הסכנות שגלומות בו גדולות עוד יותר. הוא קרוב יותר לתאריך הסיום שלו, ואיראן נמצאת במקום אחר מבחינה טכנולוגית".
כזכור, בימים האחרונים נרשמה מתיחות בין לשכת לפיד וראש המוסד דדי ברנע, על כך שתקף את האמריקאים בסוגיה האיראנית. ברנע אמר בפגישות שקיים לאחרונה עם גורמים כי הסכם הגרעין המסתמן הוא אסון אסטרטגי, מכיוון שלדבריו, בטווח הארוך, הוא יקל על איראן לנסות להגיע לנשק גרעיני – מאמצים שלא זנחה מאז שנת 2003. לפי ברנע, כעת הדבר היחיד שמשתנה הוא "טקטיקת ההסכם" של איראן – שכעת מתגשמת בחסות המעצמות, ובראש ובראשונה ארצות הברית כי הסכם הגרעין נותן לאיראן למעשה רישיון כדי להגיע לחומר גרעיני שיאפשר לה להגיע לפצצה.
בדבריו מתח ברנע ביקורת חריפה על ארה"ב ואומר שהיא "דוהרת לחתימה על הסכם שהוא שקר גמור". ברנע הוסיף שהחתימה בלתי נמנעת "נוכח צרכים של ארה"ב ושל איראן".




















