צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

סערה בדיון על 'חוק בן גביר' – המפכ"ל: "לעשות בזהירות"; השר המיועד תקף • צפו

ויכוח סוער התרחש הצהריים בוועדת הכנסת הדנה בחוק בן גביר כאשר המפכ"ל אמר כי הוא "לא מתנגד לשינויים אך שינויים דרסטיים צריכים להעשות בזהירות" • בן גביר התפרץ לדברי שבתאי: "מה הבעיה במצב הנוכחי?"

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: ערוץ הכסנת

המפכ"ל רב-ניצב יעקב שבתאי הגיע היום (רביעי) לוועדה בראשות אופיר כץ ושלמה קרעי, שדנה על הצעת החוק שמתייחס לחוק פקודת המשטרה, אשר אמור להסדיר את העברתם של סמכויות ממפכ"ל המשטרה לשר המיועד לביטחון לאומי, יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר. במהלך הדיון אמר שבתאי כי הוא "לא מתנגד לשינויים אך אלו צריכים לעשות בזהירות". בן גביר התפרץ לדבריו: "מה הבעיה במצב הנוכחי?"

עוד אמר המפכ"ל כי "משטרת ישראל תמיד הייתה ולעולם תהיה ארגון הפועל בניקיון כפיים, ולא מערב שיקולים זרים בהחלטותיו, שוטרים הפועלים בשליחות ונחישות כדי לשמור על מרקם חייהם של אזרחי המדינה. בחברה המקוטבת בה אנו חיים, ישנו גוף אחד שנדרש להתמודד בפועל עם כל המשברים החברתיים והציבוריים. והגוף הזה הוא משטרת ישראל חיוני שנשמור על הגוף הזה, וזו הציפייה של הציבור- עצמאי, נקי וממלכתי. בזכות עצמאותה, המשטרה הינה ציר חשוב ומרכזי הניצב במוקד הפעילות לשמירת חוסנה וביטחונה של מדינת ישראל."

play-rounded-fill

צילום: ערוץ הכסנת

המפכ"ל עמד על ההבדלים בין משטרת ישראל לבין צה"ל: "משטרה היא לא צבא, משטרה חשופה למידע אישי ורגיש של אזרחי המדינה, הצבא פחות. המשטרה עובדת מול אזרחים והצבא מול אויב מוגדר. ההבדל עצום." בהמשך דבריו המפכ"ל אמר: "משטרת ישראל הגיעה בשנתיים האחרונות להישגים חסרי תקדים, אני מסכים יש הרבה מה לעשות, אני יודע איך, ויש לנו את הפתרונות– אנו זקוקים לתקציבים, לכוח אדם, לסמכויות חוקיות, לציוד משודרג ועוד. אני יודע מה צריך וכיצד לממש אותן, כדי לייצר פה מציאות שונה לחלוטין. בטוחה יותר וטובה יותר. רפורמה של ממש בחיינו במדינת ישראל."

המפכ"ל התייחס להצעת החוק ואמר: "הצעת החוק כרגע היא דקלרטיבית. עצם ההצהרה והרצון להשוואה למבנה שבו הרמטכ"ל כפוף לשר הביטחון, היא כשלעצמה משפיעה על הדרך שבה אזרחי המדינה יתפסו את המשטרה. עצם השינוי הדקלרטיבי יהווה אמירה, שתפגע במערכת היחסים המורכבת והיומיומית בין השוטרים לאזרח. מיליוני מפגשים שיצבעו בגוון אחר בעצם האמירה ושינוי הפקודה."

בסיום דבריו אמר המפכ"ל: "מדובר בהצעה שעשויות להיות לה השלכות דרמטיות על אופייה, צביונה, מקצועיותה של המשטרה ואמון הציבור בה. ההצעה הזו מעלה שאלות כבדות משקל. אני בעד שיפורים ושינויים, פעלתי לשינויי חקיקה בעניינים דרמטיים הנוגעים לביטחונם של אזרחי המדינה במהלך השנתיים שלי כמפכ"ל, אפשר לקיים דיוני עומק גם בהצעה זו. צריך לבצע ניתוח עומק של כל המשמעויות הנגזרות מחקיקה שכזו ולבצע שינויים רק במקומות הנדרשים, כאשר ובתנאי שאנו נעשה זאת תוך שמירה על העקרונות עימם פתחתי את דברי- משטרה ממלכתית ומקצועית, שפועלת באופן שוויוני והוגן כלפי כל אזרחי המדינה."

במהלך הדיון בן גביר הסביר על החוק וציין את החלטת ועדת צדוק שפעלה בשנת 1999, וסברה כי "השר רשאי להתוות מדיניות כללית בתחום החקירות, לרבות קביעה של סדרי העדיפויות העקרוניים, אך זאת בהתייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה, מפכ"ל המשטרה והמופקדים במשטרה על נושא החקירות". עם זאת ציין בן גביר, כי "עם כל הכבוד וההערכה שיש לי לאנשי הציבור בתפקידים מקצועיים, שאיתם צריך להתייעץ, בסוף ההחלטה צריכה להיות של הדרג שנבחר. זו דעתי, אפשר לדון על זה ואפשר לחלוק על זה, אבל גם וועדת צדוק אומרת שהשר יכול להתוות מדיניות בענייני חקירות".

בן גביר החל להגיד כי "לפי הפקודה אין לשר סמכות להתערב" והתייחס לעצמו כשר, על כך העיר לו ח"כ שירי כי אינו שר. בן גביר השיב לו: "אתה צודק, זה לא בשבילי, זה בשביל כל מי שיהיה שר", והמשיך: "לאיזה שר שלא יהיה בתפקיד הזה תהיה היכולת והחובה לבוא למשטרה ולומר אני רוצה לדעת ולהבין למה המדיניות היא ככה ואני רוצה להתוות מדיניות. אני עדיין לא שר, אבל אם אהיה שר – עבירות פרוטקשיין אפס סובלנות, ירי בחתונות אפס סובלנות, גם בשביל אלה שגרים ברהט או באום אל פחם. אפס סובלנות, זו המדיניות שלי".

בתוך כך, שבתאי התייחס לסערה התקשורתית שעוררה הצעת הצעת החוק, באגרת שכתב לשוטרים בסוף השבוע האחרון. "המשטרה נמצאת בימים אלה בעין הסערה", כתב. "משטרת ישראל היא גוף מרכזי ומוביל במערכת אכיפת החוק, וככזו היא תישאר ממלכתית. אני ער לביקורת וער לשיח הציבורי. המציאות מורכבת ולפעמים לא מוצגת במלואה, אך אני מבהיר כאן – מטרתי ברורה: שמירה והגנה על צביונה של משטרת ישראל".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture