הוועדה לביטחון לאומי בראשות ח"כ צביקה פוגל אישרה את תיקון תקנות כלי הירייה של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר המרחיב את הזכאות לקבלת רישיון נשק לאוכלוסיות נוספות מכוחות הביטחון.
לפי התיקון, בוגרי שירות חובה בשח"מ (משטרת ישראל) ששירתו לפחות 18 חודשים בתפקידים כמו סייר, מוקדן, משגר ותצפיתן במרכז שליטה, חוקר זירה, חוקר פח"ע, סייר מפעיל כלי טיס בלתי מאויש ומפעיל בעלי חיים יהיו זכאים להגיש בקשה לרישיון בכפוף לאישור המשטרה ועמידה ביתר תנאי הדין.
לגבי סוהרים, נקבע תבחין שלפיו סוהרי קבע המשרתים או ששירתו לפחות שנתיים בשירות בתי הסוהר יהיו זכאים להגיש בקשה בכפוף לתנאי החוק והתקנות.
בנוסף, חיילים בשירות סדיר המחזיקים בתעודת לוחם ובעת היותם בפרק משימה כפי שמוגדר בצה"ל יהיו זכאים גם הם לרישיון.
קצינים אקדמאיים בעלי דרגת קא"ם או קצינים אקדמאיים כהגדרתם בצה"ל ששירתו לפחות חמש שנים בשירות קבע או ביצעו 60 ימי מילואים במהלך 6 שנים ייכללו גם הם בתבחין השירות בכוחות הביטחון.
הרחבת התבחין עבור עובדי הרשות הארצית לכבאות והצלה כוללת את המשרתים לפחות שנתיים בתפקידים כגון רמ"ח הגנה מאש, רע"נ הגנה מאש, קצין מניעת דליקות, מפקח הגנה מאש, מהנדס הגנה מאש, הנדסאי הגנה מאש, קצין אזורים כפריים ותשתיות מים, רמ"ד מבצעים, רע"נ מבצעים, רמ"ח מבצעים, רח"ט מבצעים, עובדי משל"ט וחוקרי דליקות.
בנוגע להחזקת רובה אוויר או זעיר, פקיד הרישוי יוכל לחדש את הרישיון בייעוד החזקה בלבד למי שהחזיק ברישיון לכלי זה במשך 10 שנים לפחות לפני ה-18.10.2023.
כמו כן, מי שהחזיק כלי ירייה ברישיון וטרם עברו 18 חודשים מביטול הרישיון או פקיעת תוקפו יוכל להחזיק בכלי זה למזכרת בהשבתה קבועה.
השר איתמר בן גביר ציין כי המהלך מסיר חסמים ומחזק את הביטחון האישי וההרתעה. ח"כ צביקה פוגל הוסיף כי מדובר בצעד לחיזוק הביטחון האישי והגדלת מספר מכפילי הכוח במרחב הציבורי.





















אם השם לא ישמור עיר שווא שקד שומר…
משמע שאם ה' כן ישמור עיר, אז לא שווא שקד השומר…
צהל ומשטרה הרימן ידיים לא מתפקדים אז נןתנים לאזרחים.לעשות סדר
כן.בהחלט עזרה מידית
צהל והמשטרה הרימו ידיים לנוכח הרציחות במדינה ונותנים עוד כלי נשק להמשך
בושה לשר לכישלון וביזיון לאומי
בטח אתה מה זה אוהד של גפני
שניכם שמאלנים