Yaniv Nadav/FLASH90

האמת מול השקרים: "תהיה גם תהיה אספקת חשמל בשבת"

במכון המדעי טכנולוגי להלכה מבהירים: קיימת אפשרות מעשית ריאלית לספק את כל תצרוכת החשמל הארצית בשבת בדרך 'כשרה' באוטומציה מלאה • מדובר בפתרון המתגלגל מאז ימיו של אריק שרון, ראש הממשלה המנוח, שכיהן כשר התשתיות

כתבות נוספות בנושא:

סערת החשמל בשבת מסרבת לרדת מסדר-היום, כאשר מהלכים עלינו אימים שהחרדים דורשים לא לאפשר אספקת חשמל בשבת.

לנוכח מסע ההסתה המתוזמן, המבוסס על נתונים שקריים בעליל, חושפים אנשי המכון המדעי טכנולוגי בירושלים לראשונה ומגלים טפח בלבד מהפעילות הענפה המתנהלת במישור זה כבר למעלה מעשרים שנה בצורה חשאית כמעט.

מדובר, למעשה, בפעילות שהחלה בשעתו בתמיכתו המלאה של ראש הממשלה המנוח מר אריאל שרון, שכיהן אז כשר התשתיות, במטרה לאפשר לקרוב לשני מיליון שומרי שבת במדינה, ובתוכם רבבות בתי-אב המתנזרים כיום משימוש בחשמל מהרשת הארצית בשבתות וחגים, ליהנות גם הם מ'חשמל כשר' למהדרין.

הגוף שיזם בשעתו את כל המהלך, וגם נבחר להמשיך ללוות את חברת החשמל במהלך זה, לאחר התייעצות עם נציגי כל החוגים הדתיים והחרדים ועל-דעת כל גדולי ישראל, היה המכון המדעי טכנולוגי להלכה בירושלים, הגוף המרכזי, הוותיק ובעל הניסיון, המקובל והמוכר ביותר בתחומי ההלכה והטכנולוגיה.

היה זה לאחר שגדולי ישראל ופוסקי הדור הקודם הכריעו כי הפתרון הגלובלי המושלם, המהודר והאמין ביותר, הוא לחתור לאוטומציה מלאה ומושלמת בכל פעילות חברת החשמל בשבתות ובחגים, מבלי לפגוע בפתרונות זמניים אחרים, נקודתיים ומקומיים.

המכון המדעי טכנולוגי להלכה, בראשותו של הגאון האדיר רבי לוי יצחק הלפרין זצ"ל, אשר כיום ממלא את מקומו בראשות המכון בנו הגאון רבי אברהם משה שליט"א, השקיע שנים רבות וארוכות בקידום פעילות זו יחד עם חברת החשמל.

צוות המהנדסים המורחב של המכון, פעל יד ביד, בשיתוף פעולה מלא, מתוך הבנה הדדית, עם מנהלי תחנות הכוח וחדרי הפיקוד של חברת החשמל, ובכירי המהנדסים שלה, בגיבוי מוחלט של ההנהלה הראשית, והצליחו להגיע, הרחק מעין הזרקורים, להישגים כבירים בדרך לקראת אוטומציה מלאה, תוך שימוש בטכנולוגיות חדישות, שחלקן נכנסו לשימוש לראשונה במדינת ישראל בעקבות הפעילות המשותפת, כאשר כתוצאה מכך צומצמו כבר עד היום חילולי השבת בחברת החשמל בצורה דרסטית.

כל הפעילות מצד המכון המדעי טכנולוגי להלכה מלווה גם על-ידי ועדת רבנים מורחבת, מכל חוגי ומגזרי הציבור הדתי והחרדי, החל מנציג הרבנות הראשית וכלה בנציג העדה החרדית, עליהם נמנים בין היתר גם הגאון הגדול רבי יצחק זילברשטיין שליט"א, אב"ד רמת-אלחנן וחבר מועצגה"ת, הגאונים רבי שבח צבי רוזנבלט, רב ואב"ד בני-ברק, רבי מרדכי גרוס, גאב"ד חניכי הישיבות, רבי דוד יוסף, רב שכונת הר-נוף וחבר מועצת-חכמי-התורה, רבי עזריאל אויערבאך, רבה של שכונת בית-וגן, ועוד רבנים נודעים מחצרות החסידות הגדולות.

הד לפעילות העצומה שהתנהלה יחד עם המכון וההישגים שהושגו ניתן היה לשמוע בראיונות בתקשורת שנערכו בימים האחרונים עם היו"ר הקודם של חברת החשמל, יפתח רון-טל, ששימש בתפקידו במשך תקופה ממושכת, ועם מר מאיר שפיגלר, מנכ"ל חברת החשמל לשעבר.

הסכומים המוזכרים לעלות המהלך הם מטבע הדברים מוגזמים מאד. מה גם, שבחברת החשמל מודעים היטב גם לתועלת הכלכלית העתידית הגלומה בקידום מהלך זה.

במכון המדעי טכנולוגי להלכה מבקשים להדגיש כי אין לסמוך על כל מיני פרסומים מטעם גורמים שונים, שאין להם כל מושג שהוא ממה שמתרחש במרחבים העצומים של תחנות הכוח בחברת החשמל, הן אותם הטוענים מראש כי אין כל סיכוי למהלך זה, והן אותם הטוענים, מאידך, כי כבר כעת ניתן להפעיל את כל המערכות בדרכים אוטומטיות, כאשר אלו כמו אלו אינם יודעים כלל על מה הם סחים.

ראשי המכון המדעי טכנולוגי להלכה מברכים על הסעיף האמור בהסכם הקואליציוני, מתוך תקווה להמשיך יחד עם חברת החשמל ביתר תנופה בהשלמת המהלך ההיסטורי, שיתן מענה מושלם לכל ציבור שומרי השבת במדינה, מבלי לפגוע כלל בציבורים אחרים.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עצרת מחאה מול שערי כלא 10: אלפי חסידי גור זועקים על מעצר תלמיד הישיבה
אפקט של רעידת אדמה: צה"ל נערך לפיצוץ תשתית המנהרות התת-קרקעית ברכס הבופור
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז ב"דמוקרטים": הח"כים המכהנים כבשו את הצמרת; נאור נרקיס נדחק לאחור
טראמפ מבהיר: "בנימין נתניהו לא ייעצר בשום אופן"
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סכנת כלבת בגליל העליון: שועל נגוע אותר במושבה ראש פינה
"תשלמו מחיר כבד פי כמה": האולטימטום של טראמפ לאיראן בעקבות הרג החיילים
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עושים סדר בנדל"ן: הצוות שממליץ לגבות מס רק כשיש ודאות תכנונית
סגירת מעגל בעזה: צה"ל חיסל את מפקד החוליה שחטפה את ענבר הימן הי"ד

הכתבות המעניינות ביותר

מאחורי הקלעים של עצירת ההצבעה: הפניות מהקהילה היהודית והלחץ הפוליטי בכנסת
העיניים החדשות בשמיים: נחשף מטוס הביון והלוחמה האלקטרונית שיופעל מבוסס בינה מלאכותית
הארוכה בתולדות המדינה: משלחת פיקוד העורף מובילה את שיקום הריסות האסון בוונצואלה
התרגול שמדאיג את המערב: בייג'ינג מכפילה את כוחותיה הימיים בקרבת האי
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב
אסון בירושלים: הרוג ומספר פצועים קל באירוע קריסת מרפסת
מתיחות שיא במפרץ: ארה"ב מזהירה את איראן; דיווחים על פיצוצים בשיראז
השפעה אירופאית לא חוקית בשומרון: מתחם פנאי הוקם על אדמות מדינה
החל פיילוט ביטחוני בדרום לבנון: אחריות צבא לבנון באזורים נבחרים
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-20 at 20.45
עצרת מחאה מול שערי כלא 10: אלפי חסידי גור זועקים על מעצר תלמיד הישיבה
whatsapp_image_2026-05-30_at_224815_-4
אפקט של רעידת אדמה: צה"ל נערך לפיצוץ תשתית המנהרות התת-קרקעית ברכס הבופור
WhatsApp Image 2026-07-20 at 20.35
מאחורי הקלעים של עצירת ההצבעה: הפניות מהקהילה היהודית והלחץ הפוליטי בכנסת
YAIR GOLAN
הפריימריז ב"דמוקרטים": הח"כים המכהנים כבשו את הצמרת; נאור נרקיס נדחק לאחור

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב
הילולת האר'י הק' בצפת צילום יוסי לוי (61)
יוסי לוי תיעד: הילולת האר'י הק' בעיה"ק צפת
תיקון חצות בחוג חתם סופר צילום שוקי לרר (1)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • תיקון חצות היום בחצה"ק חוג חתם סופר

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture