By Clément Bucco-Lechat - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22469391

"כמו אקדח טעון": בקשת הגר"ד לנדו מחבר המועצת בעקבות הרוכב ש"השאיר לו פחד בלב"

הגאון רבי יצחק זילברשטיין מפרסם מכתב נגד אופניים חשמליות: "הנותן אופניים חשמליות לבנו - כהורה שנותן לבנו אקדח טעון בכדורים" • המכתב - בעקבות בקשת מרן הגר"ד לנדו: "רוכב אופניים חלף על פני, חלף והשאיר פחד בלב"

כתבות נוספות בנושא:

חבר מועצת גדולי התורה הגאון רבי יצחק זילברשטיין, רבה של רמת אלחנן, מפרסם השבוע מכתב חריף ונוקב אודות הסכנה הגדולה הטמונה באופניים חשמליות, ועל כך שהם מוגדרות ככלי רצח לכל דבר וענין.

ל'חדשות JDN' נודע כי מכתבו של חבר המועצת נכתב והתפרסם בעקבות פנייתו של מרן ראש ישיבת סלבודקה הגאון רבי דוב לנדו, אשר כידוע גם הוא תקף חריפות פעמים רבות את תופעת רוכבי האופניים חשמליות אשר דוהרים על המדרכות והכבישים, ומסכנים את העוברים ושבים, וכידוע הגר"ד לנדו עצמו נתקל כמה פעמים בצאתו מביתו לישיבה ברוכבי אופניים שכאלו, וגער בהם בחריפות.

הגר"ד לנדו כתב לעצמו את המכתב כדלהלן, ולאחר מכן שיגר אותו על ידי בני ביתו לבית הגר"י זילברשטיין, וכך כתב הגר"ד: "מכשיר הרצח הנקרא אופניים חשמליות מסתובב בחוצות העיר ועלול חלילה וחלילה לפגוע בהולכי רגל, ומדוע מחשים?! בדידי הוה עובדא היום כשעברתי את הכביש בין ביתי לישיבה לתפילת ערבית חלף על פני ממש רוכב אופניים כזה, חלף והשאיר פחד בלב. אור לט' אדר תשפ"ג, דוב לנדו".

עמוד ההוראה שקיבל את פניית הגר"ד לנדו, הזדרז וכתב מכתב נוקב וחריף, וכך כותב הגר"י זילברשטיין: "לאחי ורעי היקרים שיחי', שמעתי ממרן בעל הקהילות יעקב זצ"ל, כי אם היה סנהדרין בזמן הזה, הם היו מורידים מהכביש 90% מכלי הרכב והיו מותירים רק את אלו הנצרכים לרופאים ולאנשי הצלה, עקב הסכנה הגדולה הנשקפת מהם.

ודבריו היו אמורים לרכבים שיש להם רישיון מסודר, ויש להם חוקים איך לנסוע, ועם כל זה אמר מרן הקהילות יעקב שבגלל הסכנה שבדבר, היו חז"ל אוסרים את הכלים האלו. כמו כן החזו"א כשהיה הולך ברחוב, והיתה מתקרבת מכונית היה מתרחק לצד, והיה אומר שהנהג אולי אינו זוכר את התוס' בבא קמא (דף כג ע"א ודף כז ע"ב) יותר יש לו לאדם ליזהר ולשמור עצמו שלא יזיק אחרים משלא יוזק.

"כל שכן באופניים חשמליות, שהנוסעים אינם נוסעים לפי הכללים, ונוסעים בפראות, ואסונות רבים אירעו בשל כך, וראיתי בעיני איך אדם שרכב על אופניים חשמליות הפיל עובר אורח על המדרכה וכמעט הרג אותו. ומסתמא חז"ל יאסרו לגמרי את הנסיעה באופניים אלו.

"וגם כעת עד שחז"ל יאסרו זאת, כל מי שנוסע עם אופניים חשמליות, ידע שהוא משתמש עם כלי מאוד מסוכן, שעלול לפצוע ולהרוג אנשים רח"ל, וגם להפחיד אנשים, ומי שנוסע בכלי זה ללא זהירות מרבית, ידע שהוא פושע והוא ספק רוצח, ואפשר לומר עליו שהוא מסכן את הציבור, ואם יקרה משהו, גם אם הוא לא יהיה אשם, יחשב כרוצח, כי הוא תחילתו בפשיעה, וכל בר דעת יבין שהוא אולי חוסך כמה דקות אבל הוא עלול להמיט אסון על אחרים, וגם עליו ועל משפחתו, וכמו הרבה אנשים שפגעו באנשים ומאז אינם יכולים לחזור לעצמם, ובצדק, כי הם פשעו שלא נסעו כדין.

"וביותר גרוע, שהורים שאוהבים את ילדיהם, ואינם חפצים ברעתם, ומכל מקום מזיקים להם מאד, כאשר נותנים להם לנסוע על אופניים מסוכנות אלו, כשאין לילדים שמץ מושג בכללי הכביש והם מסכנים את הציבור ומסתכנים בנפשם, ובוודאי שיש לאסור עליהם את הרכיבה. והנותן אופניים חשמליות לבנו, הרי זה דומה להורה שנותן לבנו אקדח טעון בכדורים!!!

"והורה שנותן לבנו אקדח כזה, והילד שיחק עם האקדח אין האב יכול לומר ידי לא שפכו את הדם הזה, כן לגבי אופניים חשמליות, לאור המקרים הרבים והקשים של התאונות והאסונות המתרחשות עם אופניים חשמליות יש להתייחס אליהם כאל כלי שמסכן את הציבור באופן וודאי, והאבא יהיה לו אשמה בפציעות שהבן גרם.

"וכעת שמרן הגר"ד לנדו שליט"א גאון דורנו אמר שזה "מכשיר רצח", כל מי שנוסע במכשיר זה, ידע שיש פסק ממרן הגר"ד שהוא משתמש עם מכשיר רצח, וזה נורא ואיום.

והוסיף מרן שגם אם זה לא מזיק בפועל מכל מקום זה מפחיד אנשים. ולפעמים גם חמור יותר, כי אדם הנוסע באופניים והפחיד אנשים נשים וטף, וכל שכן אם ל"ע הפחיד גדולי תורה, או את גדולי הדור, ואינו יודע אפילו את מי לפייס, והוא יענש על כך בכל חומרת הדין, כי על דברים שבין אדם לחבירו, הקב"ה אינו מוחל עד שירצה את חבירו, והוא אינו יודע את מי לפייס, ועלול לבא עליו צרות שונות ומשונות, כמו שכתבו הספרים שעל עבירות שבין אדם לחבירו נענשים בעולם הזה, וכשאינו יודע את מי לפייס, איך יפטר מצרות אלו השם ישמרנו.

"ולכן ילדים ובחורים צעירים שעל פי חוקי השלטונות אסור להם לנסוע עם אופניים אלו, הנותן להם אופניים אלו, הוא שותף לדבר פשע, ועלול ליתן את הדין על כך.

"גם מי שמותר לו לנסוע, לכתחילה ראוי בכלל להמנע מנסיעה בזו, כי פגיעתם רעה, ומפחיד אנשים. מי שכבר נוסע עם זה, חייב לנסוע ברגיעות מרבית, ולפי כל הכללים, וצריך להזהר לא רק שלא לפגוע באנשים, אלא גם שלא להפחידם. והשומע לדברי מרן שליט"א גאון דורינו עליו תבא ברכת טוב", לשון מכתב הגר"י זילברשטיין.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כדאי שתביא מכתב המלא של פוה"ד מרן ר' יצחק

נושא כאוב מאד, וטוב שמעלים אותו כי לדעתי זה סכנת נפשות כל יום שעובר.
גדולי ישראל כמו מורינו ורבינו עטרת ראשנו הרב זילברשטיין יודעים את אשר לפניהם.
הרב זילברשטיין מקבל היום כל כך הרבה צרות, כל כך הרבה שאלות קשות, והוא שומע כנראה גם על התופעה המסוכנת הזו של האופניים חשמליות. מה אני יגיד לכם. קשה, קשה.
נתפלל להשם שמכתבו של ר' יצחק ישפיע על הציבור.

זה יפה שר' דוב לנדו גאון ישראל שהוא יותר מבוגר מר' יצחק זילברשטיין עמוד ההוראה פונה אליו
כנראה שהוא יודע את ההשפעה העצומה שיש לעמוד ההוראה ופוסק הדור בשיעוריו ומכתביו
נקווה שיעזור במשהו

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן
האולטימטום של גפני עבד: הממשלה אישרה 39 מיליון ש"ח לשכר הגננות החרדיות
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שלושה מחבלים חמושים של חיזבאללה בדרום לבנון
היסטוריה בכנסת: אושר סופית החוק לפיצול והסדרת סמכויות היועמ"ש
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוננות מעצרים: ממחר בבוקר מבצע האכיפה המשטרתי בדרכים שיפגוש את בני הישיבות
20 שנה אחרי מלחמת לבנון השנייה: צה"ל מסכם את הפגיעה במעוז חיזבאללה בבינת ג'בייל

הכתבות המעניינות ביותר

התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
ח"כ מישל בוסקילה ימונה לסגן שר החוץ במקום שרן השכל שהתפטרה
הרמטכ"ל בטקס לחללי המודיעין: "לחימת הצללים היא שמאפשרת לאזרחי ישראל לחיות באור"
והאר עיננו בתורתך: הנהלת "אסותא אופטיק" התקבלה אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א
ח"כ מעוז: "ראשי הקואליציה אשמים בחילול הכותל"
הלמ"ס: מדד יוני הפתיע ולא השתנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת ב-2% בשנה
תחת שריקות הטילים - הרב נתן בן נון בפגישת היערכות עם בכירי הממשל בקייב לקראת ראש השנה תשפ"ו
ח"כ אזולאי במתקפה חריפה על היועמ"שית: "זו לא מערכת ייעוץ – זו מאפייה"
עתירה לבג"ץ: לעצור את הדחתן של כ-2,600 משפחות מהגרלות "דירה בהנחה"
וואטסאפ

חדש באתר

.
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
.
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.53
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
צילום מסך 2026-07-15 230523
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – א' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture