מחר בבוקר יחל מבצע אכיפה ארצי רחב היקף בהובלת אגף התנועה של משטרת ישראל ובשיתוף כלל יחידות התנועה במחוזות, כחלק מהמאבק המתמשך בתאונות הדרכים ובנהגים המבצעים עבירות תנועה מסכנות חיים.
במסגרת המבצע יפעלו מאות שוטרים ומתנדבים מכלל מערכי התנועה של משטרת ישראל ובהם שוטרי אגף התנועה, סיירת האופנועים הארצית, יחידת הרכב הכבד, בלשי היחידה המרכזית באגף התנועה, שוטרי מטה האגף, יחידות התנועה במחוזות ומתנדבים רבים. הכוחות יהיו פרוסים מצפון הארץ ועד לדרומה ויבצעו אכיפה רציפה וממוקדת לאורך כל שעות היום ועד לשעות הלילה.
לצורך המבצע יופעלו מאות ניידות ואופנועים, גלויים וסמויים, לצד שימוש נרחב באמצעי אכיפה וטכנולוגיה מתקדמים ובהם מצלמות סטילס, מצלמות טקטיות, מצלמות ממל"ז, מכשירי "דבורה" ואמצעים דיגיטליים נוספים במטרה להגביר את ההרתעה, לחזק את המשילות בכבישים ולהרחיק מהדרך נהגים המסכנים את הציבור.
האכיפה תתמקד בצירים ובמוקדי סיכון הן במרחב בינעירוני והן במרחב העירוני, אשר אותרו ומופו ע"י מחלקת המחקר והפיתוח של אגף התנועה בהתאם לניתוח נתוני תאונות הדרכים והעבירות המשפיעות על חומרתן.
במסגרת המבצע תינתן עדיפות לאכיפת עבירות מסכנות חיים ובהן: נהיגה במהירות מופרזת, היסח דעת, סטייה מנתיב, אי-ציות לרמזורים, עבירות של רוכבי אופנועים, קטנועים ואופניים חשמליים, וכן עבירות נוספות הפוגעות בבטיחות משתמשי הדרך.
במקביל, בלשי היחידה המרכזית באגף התנועה יפעלו באופן ממוקד נגד נהגים עבריינים המהווים סכנה ממשית למשתמשי הדרך, במטרה לאתרם ולהרחיקם מהכביש.
המבצע מתקיים בתקופת חופשת הקיץ המאופיינת בעלייה משמעותית בהיקף התנועה בכבישים, בנסיעות משפחתיות לאתרי נופש ובשיעור גבוה של נהגים חדשים וצעירים. בתקופה זו נרשמת גם עלייה בשימוש בכלי רכב דו-גלגליים, ולכן תגבור האכיפה נועד לחזק את ביטחון כלל משתמשי הדרך ולהפחית את הסיכון לתאונות.
ר' אגף התנועה ניצב חיים שמואלי: "הכביש אינו מקום להימורים או לקיצורי דרך. כל נהג בוחר בכל רגע אם להיות חלק מהפתרון או חלק מהבעיה. האחריות האמיתית נמצאת בידיים של כל אחת ואחד מאיתנו. אני קורא לציבור הנהגים לנהוג בסבלנות, לכבד את משתמשי הדרך ולזכור שבסוף כל נסיעה מחכה משפחה שמצפה ליקיריה. יחד, באחריות אישית ובאכיפה ממוקדת, נוכל להפוך את הכבישים לבטוחים יותר."
משטרת ישראל קוראת לציבור הנהגים ולכלל משתמשי הדרך לנהוג באחריות, לשמור על חוקי התנועה ולהימנע מעבירות המסכנות חיים. אכיפה מצילה חיים, וכולנו רוצים להגיע הביתה בשלום
כעת, כשהמשטרה יוצאת למבצע "להגברת המשילות בדרכים", החשש במגזר החרדי הוא מפני "מלכודת מחסומים". במהלך המבצע, שוטרים מבצעים באופן שגרתי בדיקות מסופי מחשב לנהגים ולנוסעים. במצב הנוכחי, כל בדיקה כזו תחשוף באופן מיידי במערכת המשטרתית את סטטוס העריקות של הנבדק, ותחייב את השוטרים לעכב אותו ולהעבירו לידי המשטרה הצבאית





















יהודים יוצאים לנופש…רק אחרי תשעה באב
להיות בכוללים ובישיבות לא להסתובב בחוצות העיר ולעסוק בתורה בכל הכוחות…והשם יעזור.
לא זכור לי שראיתי את שאר משרדי הממשלה והעיריות עושים משהו אחר עבור התושבים לפני הכל כאן זה כאוס אחד גדול..
מעברי חצייה ללא שילוט אזהרה ללא צבע נמצאים בדיוק בכיכרות בצמתים ללא שום טכנולוגיה מתקדמת .רמזורים מתחלפים מהר מידי ?יש לי חבר טכנאי רמזורים שפשוט אמר שאלא הם ההוראות
מבצע אכיפת גיוס…. לא דרכים ולא נעליים.
משטרת האינקוויזיציה הישראלית לתפארת עם חופשי בארצנו…
רשית צמיחת גאולתנו בתפארתה
עוד תגובה כי אני חייב.
למשל צומת הצריף קרית חיים קרית ביאליק. רכב התפוצץ שם בדיוק במעבר חציה אבל עירית חיפה לא תוריד את הצמחיה שתהיה ראות גם לנהג וגם להולך הרגל במעברי החצייה וזה עוד בשילוב רמזור שמתחלק אחרי עשר שניות אז הנה 1
2. שליחי וולט טסים במהירות עוקפים אותך מכל כיוון סכנת נפשות.
אם מי שנוסע כמו נורמלי, לא יעצר, למה זה נגד חרדים???
מי שבאמת מסכן חיים בכביש מגיע גם מגיע לו להיעצר בהקדם!
ממשלה ימין על מלא בן גביר תיתן למשטרה להתפרע על הבחורים המסכנים טרף קל פשוט בושה למדינה
וגם אריה דרעי מצא אחלה פיתרון חוק נגד המצרים בוטל תוך כמה שעות ואני שואל איפה הרבנים איפה הנציגות החרדית כולם שותקים.לא משנה עוד מעט הם ירוצו אחרינו לשים בקלפי רבותי לא לשכוח שהם שכחו מאיתנו שלוש שנים
מי שיוצא לנופש בתשעת הימים מגיע לו להעצר
שיתחפשו לחילונים ככה לא יעצרו
פוגרומי מיערה ועמית .. מעצרים כקמפיין בחירות.
מחר זה ימנים, מתנחלים, וכל אוייב פוליטי שהמשטר מנסה לדכא
ישראל הופכת דיקטטורה של בגצ…
אולי תלכו לעצור חברי משפחות פשע שמתנהגים כמו טרוריסטים במקום להתעסק.עם בחורי ישיבות קדושים?
הדרך לגייס חרדים היא לא דרך הכח אלא כשיבינו את הצורך ויתגברו על הפחד מאיבוד הדרך בצבא. צרו את התשתית המתאימה בצבא והם יתגייסו! די להתעללות הזו
קחי בחשבון שיש עוד שיקול למה לא להתגייס
על פי תורה בגלות אסור להתגרות בגוים -בעיה שהקימו מדינה
והעדה החרדית לא יתגייסו בשום מחיר
חוץ מזה שזה על חשבון לימוד תורה…
תוקפים חרדים כלכלית ופיזית עם מעצרים רק כי הם בגוש הפוליטי "הלא נכון"
אם הייתי חרדי הייתי מעדיף לשרת 3 שנים בכלא, ללמוד תורה כל היום כאשר מגורים ומזון על חשבון המדינה …
אחרי שירק הרמטכל בפנים של ראש מכינת עלי, שקבר כ 15 תלמידים. הייתי עובר ללימוד תורה במקום גיוס
בן גביר וסמוטריץ ומירי רגב אנחנו נזכור לכם את הרוע הזה בבחירות !!!!!!
לא מבין ,בכל העולם משכירים חיילים ,חוק הגיוס היה יפה ונחמד בהקמת המדינה כרגע העולם הישתנה נלחמים עם רחפנים ורובוטים" אוקריינה ",בנוסף במקום לשלם למילואימניקים עשרות אלפי שקלים .תשלמו למתגייסים ואז יהיו המון חיילים .אז במקום לקדם חוקים של כמה חרדים יתגייסו תחשבו על שינוי החוק מהיסוד .וכסף לא חסר.