By טבעת-זרם - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52346253

שטיפת מח: ניפוץ הבועה התקשורתית / יצחק גלזר

יש אירועים שקורים במדינה שכל בעל דעה שנחשף אליהם צובט את עצמו, כדי להיווכח שאינו חולם. יש דעות שאנו שומעים, שהעיוות בהן כל כך זועק, שהתמיהה על כך שאותו מביע דעה אינו מתבייש לעמוד מאחורי טענותיו מאוד מתבקשת

כתבות נוספות בנושא:

הימים הממלכתיים החלים בתקופה זו, אמורים להיות ימים של קונצנזוס ישראלי בכל הקשור להנצחת זיכרם של נרצחי השואה, לזיכרון חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה ולתקומתו של עם ישראל בארצו בהקמת המדינה.

בשנה הנוכחית השלום והחיבור סביב הימים הללו חישבו להיסדק, מחמת הקרע שנוצר בעם סביב השינויים במערכת המשפט, שאף עוררו חילוקי דעות ישנים הקיימים בין הציבורים במדינה.

זה התחיל באיומים על פרובוקציות שיהיו בזמן קיומם של הטקסים הממלכתיים והמשיך בסלקציה של מי מחברי הכנסת והשרים מקובל מבחינה רגשית על המשפחות השכולות, לעומת אלו שצריכים להדיר עצמם מבתי העלמין שבהם מתקיימים אירועי הזיכרון לחללים.

יש אירועים שקורים במדינה שכל בעל דעה שנחשף אליהם צובט את עצמו, כדי להיווכח שאינו חולם. יש דעות שאנו שומעים לפעמים מאנשים אלו ואחרים, שהעיוות בהן כל כך זועק, שהתמיהה על כך שאותו מביע דעה אינו מתבייש לעמוד מאחורי טענותיו מאוד מתבקשת.

זו הייתה התחושה כאשר הדירו את חברי הכנסת החרדים מבתי העלמין, רק בגלל שלא שירתו בצבא וזו הייתה ההרגשה כאשר איימו לפוצץ את האירועים שנתניהו ובן גביר ישתתפו בהם. הדרישות ההזויות האלו הן מהמיעוט שבמיעוט של המשפחות השכולות ושל העם בכללותו, זה הוכח כבר אינספור פעמים, אבל עכשיו כשנוכחנו לראות שהטקסים בהם השתתפו ראש הממשלה נתניהו והשר הצבעוני בן גביר, עברו בשקט כמעט ללא שום הפרעות, זה הוכח פעם נוספת ולא עוד אלא שמחיאות הכפיים להן זכה בן גביר בסיום נאומו מעידות מעל לכל ספק על כך שרוב האוכלוסייה הדוממת, תומך בממשלה על כל חלקיה. בנוסף, חלק גדול מהמתנגדים אליה, גם הוא תומך בהתנגדות לגיטימית ולא כזו ששוברת את כל מה שהיה מקובל פה מאז קום המדינה.

נראה כי הגורמת המרכזית לכך שדעות ודרישות הזויות יכולות להיחשב כמקובלות ויש להתייחס אליהן בהדרת כבוד, זו התקשורת המגוייסת להלבנת דעות שאינן לגיטימיות, על ידי פמפום אינסופי של שקרים ועיוותים שרק מחמת שטיפת המוח התקשורתית יכולות להתקבל בדעת הקהל.

מה שנורא בסיפור הזה, שגם כשמתברר מעל לכל ספק שרוב העם מעוניין במהלך מסוים או מתנגד לאחר, אותה תקשורת, לא רק שאינה מיישרת קו עם דעת הקהל, אלא עושה הכול על מנת למשוך את העם לדעותיהן הכוזבות. הם ינרמלו כל אדם וכל דעה, אם בסופו של יום זה משרת את רצון בעלי השליטה.

נראה שבימין התחילו להפנים כיצד לפעול, אם זה ביציאות להפגנות רבי משתתפים שנותנות גב חזק לפוליטיקאים הפועלים בשמם, ואם זה אותן הפגנות זוטרות מול ביתו של נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק. למרות זאת, נראה שיש להם עוד דרך ארוכה כדי להכניס הרתעה לאותם גופים שמאלנים קיקיוניים שלא יעזו לפעול להכניע את דעת הרוב בעם.

האמת היא שיש דרך פשוטה שעשויה להגביר את עוצמתו של הימין ולהביא למימוש רצונו. מצד אחד הימין צריך להמשיך את פעילותו, באשר לחקיקת חוקים ומינוי אנשים המזוהים עימם לתפקידי מפתח, ומצד שני כשהם מרגישים בלימה על ידי כוחות נגדיים, עליהם פשוט ללמוד מצורת התנהגותם ולהשיב להם באותו מטבע. אם לשמאל מותר להטריד אישי ציבור בביקורים שלהם אז גם לימין מותר, אם לשמאל מותר לחסום כבישים אז גם לימין מותר, כך בצורה הדרגתית המטוטלת תחל לנוע לקראת שוויון בין צידי המתרס, כשבסופו של תהליך לא יסתפקו בשוויון, אלא בנטייה לכיוונו של הימין, כי מה לעשות, הימין הוא הרוב פה במדינה ובדמוקרטיות הולכים אחרי הרוב.

ועוד נקודה לסיום: טוב עשו אנשי הימין שהורידו את הרפורמה מהפרק בתקופת הזמן הרגישה הזו, אך זו בדיוק העת להתארגן נכון עם אסטרטגיה ברורה כיצד לפעול במוצאי ימים אלו כדי להביא למימושו של רצון בוחרי הימין.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

חירות, שוויון וערכי מגילת העצמאות. רק כך ושום דבר פחות מכך. חרד*ם זה לא ימין.

ערכי מגילת העצמאות???? הצחקת, הם חלים רק על תושבי צפון ת"א… מזכיר לך את פסק בגץ הקדוש שתושבי גוש קטיף לא זכאים לזכויות יסוד האדם וחירותו כי הם גרים במקום כבוש……… גם כן מצאו להם את מגילת העצמאות הצביעות נשפכת להם מהאוזניים

העם ינצח הפוליטיקאים.

הצדק עם המחאה ולא תוכלו להחביא זאת.

חד משמעי. הימין חייב ללמוד להתנהג כמו השמאל. רק ככה אפשר יהיה לעשות שינוי. וכבר נאמר עם נבר תתברר ועם עיקש תיתפל.

אנחנו צריכים להבין את הכאב של החילונים השמאלנים, שהם חלק גדול מאוד מהעם אם נרצה או לא. הם מתגייסים לשירות ארוך ומשמעותי – כולל קרבי, הם עשירים ומשלמים מס יותר מהחרדים ומכולם (אלו הן העובדות, די לבלבל ת'שכל עם קלוץ קשייעס), והם רואים פלח גדל והולך שלא מתגייס (ולא משנה הסיבה), וכעת גם רוצה לשלוט ולהוביל את המדינה, וזה באמת, אבל באמת מפחיד אותם.
הרעיון שלך להיות כמותם הוא רעיון נוראי, שיוביל כאן למלחמת אחים שאחריתה מי ישורנה. בל נשכח שיש 250,000 טילים שמכוונים לכאן!

כתבות חדשות באתר

המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דרמה באוויר: נחשפה תוכנית של שלוחות איראן להפיל את מטוסו של טראמפ
המפנה האסטרטגי: מטוסי קרב ממדינות המפרץ הפציצו מחסני טילים בשטח איראן
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מערכת הביטחון חוקרת: רחפן אותר סמוך לבית השר בן גביר בחברון
בנו של הרב הראשי של אוקראינה בשיחה עם JDN: כך חולצו ספרי התורה ברגע האחרון
היום ההילולא: 'נוסחת הפלא' שהותיר האר"י הקדוש לכל מי שזקוק לישועה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפה בהאדיטש: נזק כבד למתחם ציון בעל התניא באוקראינה
החות'ים שוברים את הכלים: "תם עידן התגובה הפרופורציונלית" - סעודיה ותימן תוקפות בתגובה
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מצב חירום ורבע מיליון מפונים: אירופה מאבדת שליטה על שרפות הענק
ממערך התצפיות ועד למודיעין: שלוש שנות מצוד בעזה הסתיימו בחיסול מהאוויר

הכתבות המעניינות ביותר

תלמידי ישיבת חב"ד במוסקבה בביקור אצל האדמו"ר מבאבוב - 45
היועמ"שית לבג"ץ: לפסול מיד את חוק "הקפאת המעצרים" לבחורי ישיבות
הנרצח השני בפיגוע בשומרון: קצין התותחנים יובל עזרא נהרג מאש מחבלים
מלחמת צללים של איומים: איראן מציגה "בנק מטרות" חדש כדי להשאיר את ישראל מחוץ לעימות
מצוד אחר מחבלים באזור סוסיא: חייל בחופשה נפצע בינוני מלינץ'; צה"ל איתר את הנשק שנחטף
טראמפ עוצר את התקיפות באיראן ומאפשר חלון דיפלומטי; נתניהו ימריא לבית הלבן
מעלת וקדושת שבת נחמו • הרב יוסף חיים אוהב ציון
עצרות תפילה וזעקה התקיימו בבתי הכנסת; תיעוד מהיכל ישיבת סלבודקה בראשות גדו"י
במוצאי תשעה באב: מאות אברכים ובחורי ישיבות פתחו את "בין הזמנים"
וואטסאפ

חדש באתר

Air_Force_One_photo_op_incident
דרמה באוויר: נחשפה תוכנית של שלוחות איראן להפיל את מטוסו של טראמפ
ByRn3nwtZg_0_0_1280_960_0_x-large
המפנה האסטרטגי: מטוסי קרב ממדינות המפרץ הפציצו מחסני טילים בשטח איראן
.
מערכת הביטחון חוקרת: רחפן אותר סמוך לבית השר בן גביר בחברון
צילום מסך 2026-07-25 225718_800x398
בנו של הרב הראשי של אוקראינה בשיחה עם JDN: כך חולצו ספרי התורה ברגע האחרון

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת חב''ד מוסקבה אצל האדמו''ר מבאבוב 45 (9)
תלמידי ישיבת חב"ד במוסקבה בביקור אצל האדמו"ר מבאבוב - 45
מסע הקודש יזכור אהבתם ע''י האדמו''ר מקרעטשניף סיגעט לציון רבי מרדכי'לע מנדבורנא בבישטינא ושבת ק ( (54)
מסע הקודש 'יזכור אהבתם' של האדמו"ר מקרעטשניף סיגעט לבישטינא
בין הזמנים סיומים בישיבת 'שמחת התורה' חיפה צילום שמואל שנקר (15)
בין הזמנים נפתח בהתרוממות: מעמד הסיומים בישיבת 'שמחת התורה' חיפה
מודיעין עילית פתיחת ישיבות בין הזמנים ביציאת הצום צילום יעקב כהן (7)
מאות בני הישיבות במודיעין עילית פתחו את ישיבות בין הזמנים ביציאת הצום • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture