אוליבייה פיטוסי, פלאש 90

תושב ירושלים נפגע מהתזת מכת"זית ויפוצה ב-13,000 שקלים

בית המשפט השלום קבע שעל המשטרה לפצות תושב העיר שנפגע מהתזת מכת"זית בעת שעמד בתחנת אוטובוס. עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו: "אילו מכת"זית הייתה מרססת חצי תל אביב בגלל שברחוב קפלן התקיימה הפגנה, האדמה הייתה בוערת"

כתבות נוספות בנושא:

משטרת ישראל תפצה תושב ירושלים ב-13,000 שקלים לאחר שהתיזו עליו עם בואש ללא הצדקה, כך קבע בית השלום בירושלים. הפיצוי מגיע לאחר תביעה שהגיש התושב, באמצעות עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו, בעקבות מקרה שאירע לפני כשנתיים וחצי כאשר הוא עמד בתחנת אוטובוס בעיר, יחד עם שלושה אנשים נוספים, ומכת"זית שעברה במקום התיזה עליהם בואש למרות שלא הפריעו לסדר הציבורי. כעת, בארגון חוננו מתכוונים להגיש תביעה חוזרת בשל הפיצויים הנמוכים והעובדה שבמח"ש סגרו את התיק נגד השוטר.

כאמור, המקרה אירע לפני כשנתיים וחצי כאשר התושב המתין לאוטובוס בתחנה ברחוב זקס בעיר שייקח אותו לכיוון מרכז העיר. יחד איתו עמדו בתחנה עוד שלושה נוסעים כאשר לפתע עברה מכת"זית סמוך לתחנה והתיזה לעברם מי בואש. נציין כי מוקדם יותר באותו הערב התקיימו באזור התקהלויות והפגנות שונות בשל מבצע שומר החומות שאירע באותם הימים, אך עם זאת, הדבר אירע לאחר תום ההתקהלויות וברחובות סמוכים להן.

כתוצאה מההתזה ניזוק התושב וכך גם מזוודה והטלפון האישי שלו שהיו איתו. כמו כן מי הבואש הרסו את הציוד שלו וכן את רכבו של הוריו שהוזעקו למקום על מנת לקחת אותו לביתו. במהלך הדיונים טענה המשטרה כי גם עם התושב לא נטל חלק מההתפרעויות, אדם סביר לא היה עומד במקום כה סמוך לאירוע מסוג זה. כמו כן טענו במשטרה שהתושב ראה את המכת"זית המתקרבת ואת האנשים שבורחים ממנה, ועל כן היה עליו להיזהר ולהתרחק מהמקום.

בפסק הדין נקבע כי אין חולק כי ההכרח לעשות שימוש באמצעים כוחניים לצורך פעילות המשטרה, אין בו משום היתר גורף לפגוע בזכויותיהם, בממונם ובגופם של האזרחים. עוד נכתב בפסק הדין כי אמנם הסרטון שהוגש הוא בן שניות ספורות, אך ניתן לראות בו בבירור כי בצד הרחוב שבו עמד התובע, במרחק של כמה עשרות מטרים משני צדדי תחנת האוטובוס, לא היו אנשים אחרים, מלבד ארבעה אנשים שעמדו בתחנה, בהם התובע. "היות שמדובר ב-4 אנשים בלבד העומדים בתחנת אוטובוס ללא התקהלות של אנשים אחרים בסמוך להם, לא היה יסוד סביר להניח כי הם מעורבים בהתפרעות ומהווים סכנה", נכתב בפסק הדין.

בהמשך פסק הדין נכתב כי בעוד מטרת הבואש היא הרחקה של מתפרעים או מפגינים, לא עולה מהשימוש בו צורך של הרחקת בלתי מעורבים. לאור זאת קובע פסק הדין כי יש לקבוע שהשוטר פעל שלא בהתאם לנוהל כאשר התיז מי בואש על התושב. "אני סבור כי הרציונליים שבגינם נקבע שיש להימנע מהתזה לתוך מבנים מתקיימים אף בתחנת אוטובוס, וההתזה על האנשים שעמדו בתחנה איננה עומדת בהוראות הנוהל אף מצד זה. סיכומו של דבר, השוטר מטעם הנתבעת פעל בניגוד להוראות נוהל בואש בעת שפגע בתובע, ועל כן הנתבעת אחראית לנזקים שנגרמו לתובע עקב הפגיעה", נכתב בפסק הדין.

בסיום פסק הדין נקבע הנזקים שנגרמו לתושב ירושלים מוערכים בסכום של 1,500 שקלים. כמו כן נקבע כי על הסכום הזה יתווספו עוד 8,000 שקלים לנזק הבלתי ממוני, וכן הוצאות על עו"ד. "עיקר הנזק שנגרם לתובע הוא נזק בלתי ממוני, הן כתוצאה מהבושה וההשפלה שחש בעת פגיעת המים ובשל הריח הרע שהדיף כלפי אנשים אחרים, והן בגלל הסבל וחוסר הנוחות שנגרמו לתובע ולמשפחתו כתוצאה מהריח הרע עצמו שדבק בו, בבגדיו, ואף במושבי הרכב של הוריו, כפי שעלה מעדויות התובע", נקבע בפסק הדין.

עו"ד מנשה יאדו, שייצג את התשוב מטעם ארגון חוננו, מסר בתגובה לפסק הדין: "נהג המכת"ז אישר כי בהוראת הממונים עליו פעלו באותו לילה שלוש מכת"זיות שריססו רחובות שלימים בבואש, למרות שלא הייתה שם התפרעות כלשהי. מדובר ברחובות משה זקס, שבטי ישראל, הנביאים והחומה שלישית, רחובות שלמים שבהם גרים אלפי משפחות חרדיות שכל חטאן הוא, שבדרך בר לב התקיימה הפרת סדר, אשר המשתתפים בה לא היו בעיקרם חרדים כלל ועיקר. ברור כי אילו מכת"זית הייתה מרססת חצי תל אביב בגלל שברחוב קפלן התקיימה הפגנה, האדמה הייתה בוערת"

"תיק זה מוכיח את האיפה והאיפה של משטרת ישראל ואת היד הקלה על ההדק כלפי האוכלוסייה החרדית שחלשה תקשורתית וחלשה ציבורית. יש להצר על סכום הפיצוי הנמוך שנפסק ועל העובדה שמח"ש סגרו את התיק אפילו בלי לפתוח בחקירה. כעת עם קבלת פסק הדין והראיות הרלוונטיות אנו מגישים תלונה חוזרת", הוסיף עו"ד יאדו.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ על מכירת מטוסי F-35 לצד ארדואן: "זה משהו שנשקול, טורקיה מדינה נאמנה"
רפורמת הנשק מתרחבת: אוכלוסיות נוספות יהיו זכאיות לרישיון
טרגדיה במודיעין עילית: הרב אלעזר סאלם, נפטר לאחר שנות מחלה והותיר 8 יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
במטרה לתקוע מקלות בגלגלים: האופוזיציה הגישה אלפי הסתייגויות על חוק המעצרים
צה"ל ושב"כ חיסלו מפקד נוח'בה ובכיר במודיעין הצבאי של חמאס
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר לקריאה ראשונה: המל"ל יגבש הערכת מודיעין חלופית לגופי הביטחון
כתב אישום הוגש נגד מפקד במג"ב בגין תקיפה של תושב שטחים במחסום
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוחות הביטחון עצרו שני חשודים שהפיצו תכני הסתה ותמיכה בארגוני טרור
מודל חדש לרכש גומלין: כך ישראל רוצה למשוך יותר חברות בינלאומיות

הכתבות המעניינות ביותר

הדולר מטפס מעל ל-3.02 שקלים; בנק ישראל רכש מיליארד דולר ביוני
 גרסת א-קפלה מרגשת ללהיט "השיבנו" בווקאלי
מרן הגר"ש שטיינמן שליט''א: "צריך להזהר מהפגנות אלימות זה השחתת היצרים"
''הימים שעברתי בחושך'': שמוליק סוכות משיק כל השירים באלבום ווקאלי
אחרי למעלה מעשור: מלון נטוש באילת צפוי לחזור לפעילות
רמי לוי מנפיק את חברת הרחפנים לפי שווי של 102 מיליון שקל
טרגדיה בקריית גת: הרה"ח ר' יעקב הכהן לוין ז"ל הלך לעולמו בגיל 40
"ככל שמתנכלים לתורה, כך עלינו להתחזק": קריאתו של המשגיח רבי דן סגל
התקדמות במגעים בליכוד: כץ זימן את ועדת החוקה לדון במתווה נתניהו
וואטסאפ

חדש באתר

A299A69591999D-A99C959E99-9799-2026-07-07T152854
טראמפ על מכירת מטוסי F-35 לצד ארדואן: "זה משהו שנשקול, טורקיה מדינה נאמנה"
.
רפורמת הנשק מתרחבת: אוכלוסיות נוספות יהיו זכאיות לרישיון
WhatsApp Image 2026-07-07 at 15.01
במטרה לתקוע מקלות בגלגלים: האופוזיציה הגישה אלפי הסתייגויות על חוק המעצרים
37c8e014-7639-4df3-ad18-9b1044c57bcf
צה"ל ושב"כ חיסלו מפקד נוח'בה ובכיר במודיעין הצבאי של חמאס

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ישיבת רשב''י הגרמ''צ ברגמן מגבית (29)
בהתאסף ראשי עם: גדולי ישראל התייצבו לימינו של ראש הישיבה
הילולת האדמו''ר מנאראל ע''י בנו האדמו''ר מנאראל צילום יהודה פרקוביץ (5)
הילולת האדמו"ר מנאראל זצוק"ל • גלריה
רבי-נפתלי
עולם הדיינות לבש חג: עשרות רבנים, דיינים ומו"צים בחנוכת המשכן החדש של בית הדין 'נתיבות חיים' בירושלים
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה-3-001 (92)
מעמד הצדעה היסטורי לרגל שמונה עשורים של גבורה ושליחות במוסקבה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ב בתמוז ה’תשפ”ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture