מיכאל גלעדי, פלאש 90

אם החטוף זועמת: "יש שנאה תהומית בתוך הקבוצה; צעקו על הבן שלי"

איריס חיים, שבנה יותם חטוף ברצועת עזה, מספרת על אווירה עוינת ומפחידה מצד אנשי 'מטה משפחות החטופים' נגד ראש הממשלה וחברי הקבינט • "זה היה אירוע מתוכנן ומאורגן, תדרכו כל אחד לפני מי אומר מה, מי צועק, מי צורח מתי"

כתבות נוספות בנושא:

המפגש של משפחות החטופים עם קבינט המלחמה וראש הממשלה בנימין נתניהו, התנהל בטונים צורמים. כעת, איריס חיים, אימו של יותם חיים שנחטף מביתו בכפר עזה בבוקר שמחת תורה, מאשימה את 'מטה משפחות החטופים' המייצג חלק מהמשפחות, בהתנהלות ביריונית שמכוונת להפלת ממשלת הימין.

איריס חיים נאלצה לצאת באמצע הפגישה בעקבות האווירה הקשה שהייתה במקום. כעת היא יוצאת בביקורת קשה על התנהלות מטה משפחות החטופים, ואומרת לחדשות 12: "זה היה אירוע מתוכנן ומאורגן, תדרכו כל אחד לפני מי אומר מה, מי צועק, מי צורח, מתי, ראיתי את התדריך בתחילת המפגש".

"כבר 60 יום שאני מחזיקה מעמד ושומרת על עצמי. לא רואה חדשות, לא רואה סרטונים, לא שומעת עדויות – ומאתמול אני מרגישה שרימו אותי. הפגישות האלו מאורגנות גרוע, הן לא נותנות מענה לצרכים של האנשים. באתי אתמול לקבל תשובות מהממשלה שלי על הדרך שלהם לעזור לי לקבל את הילד שלי בחזרה, ויצאתי בתחושה שיש שם שנאה תהומית בתוך הקבוצה".

לטענתה יועצי תקשורת תפסו טרמפ על המשפחות ומנצלים את מצבם. היא מתארת כיצד המיקרופון נחטף מיד ליד ומשתתפים הטיחו בחברי הקבינט דברים קשים. בנוסף, עלו לדבר גם כמה חטופים ששוחררו וסיפרו את הזוועות שעברו בשבי, מבלי לעדכן בכך את משפחות החטופים שהגיעו לפגישה.

"בתמימותי חשבתי שמדובר בפגישה שתיתן לנו תשובות. אבל לא. היה בחור אחד שניהל את הישיבה. הוא היה מאוד כוחני ומאוד צעקני – והוא ניהל את הכול, לא גל הירש ולא ביבי. ופתאום הגיעו העדויות, לא ידעתי שזה על סדר היום. אם הייתי יודעת לא הייתי באה. מה המטרה? להוסיף לי עוד פחדים ללב? לזעזע? כאילו ביבי לא יודע שהחטופים במצב רע. כל אחד רוצה לספר כמה הוא סבל, וכל אחד כבודו במקומו מונח, אבל אם רוצים לדבר על הסבל – יש לזה מקום. לא במפגש משפחות. היו המון צעקות, מי שרצה לבוא לשמוע פשוט נבלע בקהל".

יום לפני כן חזרה חיים מאוסטרליה, שם פגשה את ראש ממשלת אוסטרליה. לדבריה היא ראתה פער עצום בין הכבוד לישראל במופגן ביבשת הרחוקה, לבין חוסר הכבוד לממשלה בפגישה. "זה היה מזעזע. פשוט רציתי ללכת משם כמה שיותר מהר, לא חיכיתי עד הסוף. באתי לשם עם הבן שלי, באיזה שהוא שלב הוא אמר לאנשים שם – 'היה זמן לשאול שאלות, הגיע הזמן לשמוע מהם גם תשובות', והתחילו לצעוק עליו 'סתום את הפה', ו'שב בשקט'. זה היה מאוד מפחיד ואלים. באיזה שהוא שלב זה גם הידרדר לאלימות פיזית, היו שם אנשים שרק צרחו. זה לא אמור להתנהל בצורה כזאת – לא היה שם מי שינהל וירגיע".

על אף שהיא עצמה אמא לילד חטוף, היא מתנערת לגמרי ממטה משפחות החטופים. "אני אומרת את זה עכשיו בקול רם וברור – הם לא מייצגים אותי. יש משפחות שחושבות אחרת וסותמים להם את הפה. הבנתי את זה כשנתנו לי דפי מסרים ולא הסכמתי, זה לא מצא חן בעיניהם. הם רוצים כמה שיותר לשסע וכמה שיותר להתלהם מול הממשלה, והכול על הגב של משפחות החטופים שנמצאות עכשיו בסבל שלא יתואר ופשוט מאכילים אותם בכמה הכול רע ונורא".

היא הוסיפה וסיפרה לחדשות 12: "מישהי שם שאלה אותי למה אני הולכת, אמרתי לה כי לא באתי לשמוע צעקות וצרחות, ומישהי אחרת – שראתה שדיברתי עם איזו עיתונאית אמרה לה – עליי – אל תדברי איתה. לא מכניסים אותי לכל מיני קבוצות של המטה. זה מפחיד אותי. יש פה משהו מגמתי שמאוד מלחיץ אותי, כואב לי על המשפחות עצמן שנמצאות בסיוט ופשוט מאכילים אותם שלא עושים בשבילם כלום. צרחו על ביבי וגלנט וכולם שם שהם לא עושים כלום, כאילו הם לא עושים כלום, והם לא היו מוכנים להקשיב לאף מילה. אני בתוך משפחות החטופים ואני לא הולכת לשום הפגנה".

היא מאמינה כי מאבק המטה הוא המשך ישיר של ההפגנות בקפלן שכעת לובש צורה אחרת, על גבם של משפחות החטופים. "המטרה היא אותה מטרה שהייתה פה ב-9 חודשים האחרונים והיא להמשיך את השנאה ולגרום לממשלה הזאת ליפול. הבנתי את זה מהיום הראשון אבל אחרי אתמול אני רואה את זה בצורה הכי ברורה שיש. אני כרגע רוצה את הבן שלי מהר הביתה, אחר כך בוא ונתעסק בפוליטיקה. זה לא הזמן. אנחנו רק מחלישים את עצמנו. חמאס יושב וצופה בנו וצוחק עלינו – אנחנו פשוט מזיקים לעצמנו. אני לא אתקן את העולם, אבל עצוב לי שזה ככה".

כדי להדוף מראש את הביקורת שהאשמות קשות כאלה יעלו, חיים מבהירה שהיא לא הצביעה לנתניהו. "לא סמכתי על הממשלה הזאת לפני. יש לי הרבה ביקורת על הממשלה, אבל זה לא הזמן ולא המקום עכשיו. אז כן, יש לי אמון בממשלה, אני מכריחה את עצמי להיות באמון, אני מאמינה שהם יודעים לעשות מה שנכון לנו. אם אני אצרח ואשתגע זה יעזור לי? זה יביא את הילד שלי יותר מהר? אין בחירות עכשיו, אין לנו ממשלה אחרת, אין מדינה אחרת – אז על מי אנחנו הולכים וצורחים? מה עם אימהות החיילים שנמצאים עכשיו בחזית? הן בסבל בדיוק כמוני. נהרגים כאן חיילים כל יום. אנחנו צריכים כן להסתכל על משהו גדול יותר מעצמנו".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

6 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

בשביל מה צריך להיפגש איתם עם כל הכבוד והצער והכאב
יש ממשלה רמטכ"ל כל יום חיילים נהרגים יש עוד ענינים לטפל

חבל שזה ככה …

עצוב מאוד

השמאל אותו שמאל שבגלל שלא נבחרו הם הורסים את כל הגבולות . החל מיום הזיכרון עובר דרך תפילת נעילה ומסתיים החטופים גם את הדבר המקודש של החטופים הם ביזו דיייייי הזויים

איריס אישה מיוחדתתתתתתתתתתתתתתתתת

יפה דיברת! טוב שהיה לך אומץ לקום ולהגיד את האמת, לא מובן מאליו…!
רוב העם שלנו רוצה שלום, רוצה חיים, הבעיה זה ה'ערב רב' שתמיד הציקו לעמ"י או אלו שנפלו ממש למטה-'מהרסייך ומחריבייך…' שאותם מעניין רק קנאה, תאווה וכבוד, והם מנסים להתסיס את העם המיוחד שלנו, לא ילך להם, עמ"י חזק, נצח ישראל לא ישקר, אנחנו נרבה אהבה ושלום, נרבה אחדות והקב"ה יעשה לנו ניסים כמו ב'ימים ההם בזמן הזה'!

כתבות חדשות באתר

אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
המחלה התגלתה במהלך חתונת הבן: הרב יעקב בן שלמה ז"ל הותיר שבעה יתומים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture