במהלך דיון בוועדת החוץ והביטחון אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "הסכם אוסלו הוא אסון שהביא לאותו מספר קורבנות כמו במתקפת הפתע של חמאס בשמחת תורה, במשך זמן ארוך יותר". כך פורסם בכאן הערב בכאן רשת ב. עוד אמר ביחס לכך: "הסכמי אוסלו הם הטעות היסודית, לקחו את הגורם הכי אנטי ציוני והכי אנטי יהודי והביאו אותו לכאן".
הוועדה התכנסה לדיון חסוי בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהגיע למסור סקירה לגבי המלחמה, ושמע ביקורת גם מחברי הקואליציה לגבי עצימות הלחימה ופריסת הכוחות. בני משפחות החטופים ניסו להיכנס לחדר הוועדה הסגור ונבלמו בידי הסדרנים.
ראש הממשלה התייחס בדיון לשאלת היום שאחרי המלחמה בעזה: "הרצועה תהיה בשליטה צבאית ישראלית. לאחר המלחמה יפעל בעזה מנהל אזרחי והרצועה תשוקם בהובלת מדינות המפרץ. לא ניכנע ללחצים בין לאומיים". עוד הוסיף: "השלב הראשון בעזה יהיה מיטוט חמאס. אחר כך אני מאמין שאיחוד האמירויות וסעודיה יתמכו בשיקום הרצועה".
דובר משרד החוץ האמריקני הגיב הערב לדבריו של נתניהו ואמר כי "ישנם דברים שאנו לא מסכימים עם ישראל לגביהם וזה אחד מהם". לדבריו, "הנשיא ביידן היה מאוד ברור לגבי יעדינו ליום שאחרי המלחמה – אנחנו רוצים לראות את הרשות הפלסטינית מאחדת מחדש את הגדה ואת הרצועה, ולא רוצים לראות כיבוש ישראלי או הפחתה בשטחים הפלסטיניים". זאת כאשר הבהיר: "נמשיך לעמוד בקשר, לא רק עם הממשלה הישראלית אלא גם עם שותפינו האחרים באזור, לגבי הדרך המיטבית להגשמת העקרונות האלה".
כמו כן, ביחס לרשות הפלסטינית טען נתניהו במהלך הדיון: "ההבדל בין חמאס לרשות הפלסטינית הוא שחמאס רוצה להשמיד אותנו כאן ועכשיו, והרשות רוצה לעשות את זה בשלבים. אנחנו משתפים איתם פעולה נגד חמאס כשזה משרת את האינטרסים שלהם ושלנו עד גבול מסוים".
על השיחה שקיים מוקדם יותר עם נשיא רוסיה פוטין אמר ראש הממשלה: "זו הייתה שיחה נוקבת. הבהרתי שהקשר של רוסיה עם איראן מאוד בעייתי. היה חשוב לי המשך התיאום בין המדינות לגבי הפעולות בסוריה, ואני לא חושב שהוא נפגע".





















טוס מהחיים שלנו. ראש הממשלה הכי מסוכן שהיה אי פעם בישראל
הבן אדם לא מפסיק לשקר!
לאחר אוסלו, עד אוקטובר הארור נהרגו מפיגועים 200 אזרחים.
איך הוא מסוגל להשוות?
200 אנשים? עד מבצע חומת מגן היו 100 הרוגים בחודש
תפתח ויקיפדיה רבינו