צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

נתניהו: "כשחמאס יירד מדרישותיו ההזויות – נוכל להתקדם. בחירות? עוד כמה שנים"

ראש הממשלה הבהיר הערב במסיבת עיתונאים לאור דרישות החמאס בעסקת החטופים כי המדיניות הישראלית היא "לחץ צבאי חזק ומשא ומתן מאוד תקיף" • על הלחץ הבינלאומי אמר: "מי שלא רוצה שניכנס לרפיח לא רוצה שננצח"

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו הבהיר הערב (מוצאי שבת) במסיבת עיתונאים לאור דרישות החמאס בעסקת החטופים כי המדיניות הישראלית היא "לחץ צבאי חזק ומשא ומתן מאוד תקיף".

לדבריו, "כך שחררנו 112 חטופים וכך נמשיך לפעול עד שחרור כולם. זה מחייב עמידה איתנה. עד רגע זה דרישות החמאס הן הזויות ומשמעותן אחת – תבוסה לישראל. מובן שלא נקשיב לכך. אבל כשהחמאס ירד מהדרישות ההזויות האלה נוכל להתקדם. אנחנו לא שוכחים לרגע את המחויבות שלנו להשבת החטופים", הדגיש והבהיר כי הלחימה לא תסתיים עד החמאס יובס.

עוד אמר כי "בימים האחרונים מוטטנו את רוב גדודי החמאס ולא נעצור את שנמוטט את כולם. זהו תנאי הכרחי להשגת הניצחון המוחלט ולא נוותר עליו. נרדוף את רבי המרצחים, ראשי החמאס שנמלטים מתחת לאדמה במחילה. לא רחוק היום שנסגור איתם חשבון. שלשום שוחחנו עם ג'ו ביידן, אני מדבר עם כל מנהיגי העולם ואומר להם באופן מוחלט ישראל תלחם עד להשגת הניצחון המוחלט וזה כולל גם לפעול ברפיח".

נתניהו התייחס לשיחתו האחרונה עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן: "שלשום שוחחתי שוב עם נשיא ארה"ב גו ביידן אני אומר למנהיגי העולם באופן נחרץ ישראל תילחם עד לניצחון באופן מוחלט וכן זה כולל לחימה ברפיח. מי שרוצה למנוע מאיתנו לפעול ברפיח רוצה בעצם למנוע מאיתנו לנצח במלחמה". עוד אמר ראש הממשלה: "כמובן לאחר שנאפשר לאזרחים שיימצאו באזורי הלחימה להתפנות לאזורים בטוחים".

"לא נכנע לתכתיבים בנוגע להסדר עם הפלשתינים," הדגיש נתניהו. "הסדר יושג רק במומ ישיר בין הצדדים. ישראל בהנהגתי תמשיך להתנגד להכרה חד צדדית במדינה פלשתינית. הסדר יושג אך ורק במו״מ ישיר בין הצדדים. ומתי רוצים לתת את זה? זה פרס לטרור".

בתשובה לשאלה על התבטאויותיו האחרונות של השר בן גביר נגד ממשל ביידן, השיב נתניהו: "כל אחד רשאי להביע דעתו. המדיניות נקבעת במסודר בקבינט המלחמה ובקבינט הרחב. אנו פועלים בתיאום עם ארה"ב ויש דברים שאנחנו לא מסכימים לגביהם. לא אתערב בפוליטיקה האמריקנית, אבל אעמוד על דרישות ישראל".

על פעילות החילוץ השבוע מרפיח אמר נתניהו: "במבצע מזהיר של הימ"מ שחררנו שני חטופים והשבנו אותם לחיק משפחותיהם. צפיתי בזמן אמת בלוחמים בחדר המבצעים ב-1:40 לפנות בוקר, הרגע המכריע תוך שניות שמעתי את האמירה בקשר – היהלומים בידינו. הייתה אנחת רווחה ושמחה גדולה".

לגבי אי שיתוף אייזנקוט וגנץ בהחלטה לגבי השיחות בקהיר ענה נתניהו: "הייתה החלטה שקיבלנו אחרי כברת דרך במו"מ ולא קיבלנו שום דבר, אלא דרישות הזויות בחמאס על הר הבית, דרישות להשאיר את המלחמה ולשחרר אלפי מרצחים. אני מנהל מו"מ לא מתן ומתן כי במתן ומתן לא מקבלים כלום".

המשך התייחס לדרישה לבחירות: "הבחירות יש להן תאריך עוד כמה שנים. אני לא מציע להתעסק בזה במלחמה. אנחנו צריכים כרגע אחדות. אנחנו צריכים להתאחד – יש לנו עוד רבע מהכוח הלוחם של החמאס לחסל אותו. אנחנו מפרקים להם את התשתית, אנחנו החזרנו למעלה ממחצית חטופינו ונחזיר את השאר. אנחנו צרכים להתאחד למאמץ המלחמתי".

בהמשך נשאל על הביטחון ליישובי הדרום ואמר: "לגבי שאלת הביטחון משרד הביטחון יוציא בקרוב אמירה ברורה לגבי זה. אני לא מתחמק מזה. הסיכוי של פלישה כמו שראינו לא יקרה. חמאס עמוק במנהרות וטרוריסטים רבתי ירד מהפרק. לגבי ירי רקטות וטילים זה תמיד אפשרי. אנחנו הורדנו חלק עצום מהיכולת הזאת. להגיד שזה בלתי אפשרי זה לא נכון ולא אגיד את זה, אבל האפשרות לחזור לדרום היא קרובה. לגבי האפשרות בצפון אנחנו עובדים עליה זה ידרוש פעולות במישור הצבאי האזרחי והמדיני".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture