באדיבות המצלם

בארגנטינה ובברזיל, בעמדות מכירת החמץ ובשיעורי הדף היומי – ההתנהלות הכספית של הציבור החרדי עוברת שינוי

בארגנטינה ובברזיל, בעמדות מכירת החמץ ובשיעורי הדף היומי - ההתנהלות הכספית של הציבור החרדי עוברת שינוי. הפעילות האינטנסיבית של "בית הדין ובית ההוראה לענייני ריבית" בראשות הגר"פ וינד שליט"א להמשיך להפיץ את דיני הריבית

כתבות נוספות בנושא:

בערב אחד נקצרו פירות עמל של שנתיים, שכלל הציבור בארה"ב ייהנו מהם
שבעים תלמידי החכמים, שנהרו בעיניים בורקות לאולם המואר והמקושט בהידור רב לא באו בידיים ריקות. באמתחתם הם נשאו שנתיים תמימות של השקעה מייגעת ולימוד בשקידה וחריצות. לצידם צעדו בני המשפחות, ההורים והסבים שלהם, שבאו לשמוח ולהתרגש יחד איתם ברגעים המרוממים של קצירת הפירות.
היה זה במעמד חלוקת היתר הוראה לענייני ריבית ע"י בית הדין ובית ההוראה לענייני ריבית, שהתקיים לפני מספר שבועות בבורו פארק שבארצות הברית, לשבעים רבנים חדשים שהוכתרו בכתר ההוראה.
במשך השנתיים שקדמו לאותו ערב עמלו האברכים והשקיעו מאמץ רב בלימוד דיני הריבית, מעיקריה הבסיסיים, עד פרטי הדינים המסועפים, ולמדו כיצד לפסוק הלכה למעשה בכל הלכות ריבית השייכות לעולם הפיננסי של ימינו.
כעת, במעמד שהרחיב לב כל הנוכח בו, הם קיבלו היתר הוראה מיוחד לענייני ריבית מידו של ראש בית הדין ובית ההוראה הגאון רבי פנחס וינד שליט"א, אל מול עיניהם של גדולי התורה והחסידות שליט"א, מנהיגי היהדות החרדית בארצות הברית. הדיינים החדשים יצטרפו לשורה המכובדת של מאות פוסקי ההלכה לענייני ריבית שכבר הוכשרו בעבר על ידי בית הדין, וידריכו את תושבי ארה"ב איך להישמר מאיסורים חמורים ולכלכל את כספם על פי דיני התורה.

בערב פסח מנקים את הכסף מאיסורי תורה
ימים ספורים בתום האירוע המכונן בבורו פארק, החלה הנהלת בית הדין להתכונן לקראת מבצע החתמת שטרי היתר עסקה שמתקיים מידי ערב פסח. לפני שנים ספורות הכריזו גדולי הדור שליט"א על תקנה לפיה על כל אחד לחתום מידי ערב פסח על שטר היתר עסקה, בכדי שכל העסקאות שייבצע במשך השנה יהיו נקיים מחשש ריבית. הצוות המיוחד שניהל את המבצע דאג שכל רב המוכר חמץ יקבל לביתו ערכה עם כל הנדרש להחתמת הציבור על השטרות, ואכן, המבצע נחל הצלחה מרובה, כשעשרות אלפי יהודים חתמו על השטרות בשעת מכירת חמץ, והבטיחו שכספם יהיה נקי מאיסורי תורה חמורים.

להאיר את כל הפינות בעולם
בתוך כך נסע ראש בית הדין ובית ההוראה לענייני ריבית הגר"פ וינד שליט"א, למסע מיוחד לארגנטינה וברזיל, בכדי לחזק את הקהילות היהודיות בהקפדה על דיני הריבית. בשיתוף עם הרבנים ומנהיגי הקהילות הוא פעל לארגן במקום קבוצות לימוד דיני ריבית ושימוש מעשי בפסיקה יומיומית, כדי להעמיד לרשות הקהילות דיינים ומורי ההוראה לענייני ריבית שידריכו את העם בסבך ההלכות החמורות.
התקווה הוא כי בהמשך בעז"ה, ייפתחו במקומות אלה לשכות הוראה מיוחדות לענייני ריבית, שייתנו מענה לכל שאלה ויספקו פתרונות במצבים מורכבים, כפי שקיים בארץ ומקומות נוספים בעולם.
במסגרת המסע המיוחד מסר הגר"פ וינד דרשות מרתקות בבתי הכנסת, בכוללי עיון, וכן לבעלי בתים, ובישיבות ומוסדות חינוך, כמו"כ נוצרו שיתופי פעולה עם ארגוני הרבצת תורה, ותוכננו מסלולי לימוד הלכות ריבית, שיותאמו במיוחד למגוון רחב של שכבות גיל ורמות, ושיילמדו במשך השנה.
הגר"פ וינד נפגש גם עם יהודים בעלי חברות מובילות כדי לפתור את בעיות הרבית המורכבות, וכן עם בעלי בנקים גדולים על מנת להחתימם על שטר היתר עסקה מהודר. במדינות נידונו עשרות רבות של שאלות אשר שכיחות דווקא במקומות אלו בהתאם להבדלים הקיימים במערכת הפיננסית של המקום ובסוגי העסקים והחוקים, אשר משליכים על דיני הריבית.

מבצע "איזהו נשך"
היערכות מיוחדת נרשמה בערב פסח בהנהלת בית הדין שהתכוננה לקראת לימוד פרק "איזהו נשך" על ידי רבבות לומדי הדף היומי. הכוונה הייתה לנצל את ההזדמנות שחוזרת על עצמה רק פעם בשבע שנים, להקל על הלומדים בלימוד הפרק המורכב וללמד אותם כיצד להסיק ממנו הלכה למעשה. בנוסף רצו לגרום גם לאלו שאינם לומדי הדף היומי, לקפוץ על ההזדמנות ולהתחיל לשמור על כשרות הממון.
ספר "איזהו נשך המבואר" שמבאר בצורה מושלמת את הפרק הודפס והופץ בתפוצה נרחבת, ועותקים רבים ממנו חולקו חינם למגידי שיעור דף היומי. בנוסף השיקה בית הדין תוכנית ייחודית, במסגרתה עומדים 1,800 רבני בדין הדין בארץ ובעולם לרשות הלומדים. ניתן להזמינם חינם לשיעורי הקדמה מרתקים על הפרק, בהם הם מסבירים את היסודות והמונחים ומקלים על הלימוד. כמו כן ניתן להזמינם לשיעורי סיכום בסוף הפרק לאסוקי שמעתתא אליבא דהילכתא.
לרשות הציבור קיימים גם שיעורים טלפוניים שנמסרים על ידי הגר"פ וינד שליט"א, באידיש ובעברית, שם ניתנים הסברים ברורים וקלים להבנה על הפרק. לשיעורים ניתן להאזין במערכת "קול הלשון".
המטרה של כל הפעולות היא לזכות את הרבים בהבנת פרק "איזהו נשך" שעליו מתבססים כל דיני הריבית, להחדיר בקרב הציבור את החשיבות של השמירה על כשרות הממון, וללמד אותם את ההלכות המעשיות.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

מטלטל: "הרופא אמר: 'הכנסנו אותו ל-MRI דחוף, אל תאכילו אותו'. באותו רגע הלב שלנו עצר"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
סגירת חשבון: חוסל המחבל שחטף את דניאל פרץ והחזיק בשלושה חטופים שנורו בשוגג
טהרן אבלה: אלפים משתתפים בטקסי הפרידה והלוויה של עלי ח'אמינאי
פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אחרי הלינץ' בחסידים: לוחמי דובדבן עצרו שמונה מחבלים במוחמאס
חייל נעצר בחשד לסחר באמל"ח; בביתו נתפסו קלצ'ניקוב ורובה צלפים
פנייה מחודשת ונרגשת של מרן הגרש"א שטרן: "המשיא יתום ויתומה מבטל גזירות קשות"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לא אכפת לכם שהילדים שלנו מתים"; דרישה מלפיד: חזור בך מההסתה והתנצל מיד!
לוחם מילואים נפצע קשה בהיתקלות עם מחבל חיזבאללה בדרום לבנון

הכתבות המעניינות ביותר

המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"
בצפת נערכים למחאה וזעקה נגד הפעלת קווי אוטובוס לפני צאת השבת
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
השליחות שלנו לעשות מה שמגיע לידנו התוצאות מרחיקות לכת • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
נטילת ידיים לתפילת מנחה וערבית או היוצא מחדר תפילה אחד לאחר • הרב יהודה שטרן
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • הגה”צ רבי סיני הלברשטאם • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת פנחס • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת פנחס • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-03 at 14.54
השביל החדש מחוץ ליישוב וההכנות במתחם ההילולה בעגור | תיעוד בלעדי
2c7804a1-9826-4436-9cfe-d981d8d10896
אחרי פציעת לוחם: צה"ל תקף כ-10 יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
WhatsApp Image 2026-07-03 at 12.29
המשטרה ביטלה את האיסור: הילולת הצדיק רבי יצחק גברא זצ"ל תתקיים כמתוכנן
IMG-20260703-WA0068
מעבר לדרמות: הבחירה היומיומית להיות "איתך"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

מסיבת חומש בת''ת ייטב לב - סאטמאר - בני ברק צילום שוקי לרר (3)
וּתְגַדְלֵם בְּתוֹרָתֶךָ • 'חומש סעודה' בת"ת ייטב לב סאטמאר ב"ב
פדיון הבן לנין הרשלצי''ם צילום דוד ארזני
מִבֶּן חֹדֶשׁ תִּפְדֶּה • מעמד פדיון הבן לנין הראשלצי''ם
איריסון של נינת רבי יעקב מאיר שכטער צילום יחיאל רייכמאן (5)
שמחת האירוסין לנינת הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
ABR55749_2
תיעוד מסכם: עצרת "זעקת התורה" של חסידי ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"ח בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture