באדיבות המשפחה

ארבעה חטופים נרצחו בשבי חמאס בחאן יונס; כוחות צה"ל פעלו באזור באותה עת

דובר צה"ל אישר הערב בהצהרה מיוחדת כי ארבעה חטופים נהרגו בעודם מוחזקים בשבי חמאס ברצועת עזה • הארבעה הוחזקו בחאן יונס ונהרגו בשעה שכוחות צה"ל פועלים בסמוך אליהם • נסיבות מותם נבדקות בצה"ל וטרם פורסמו מסקנות

כתבות נוספות בנושא:

נציגי צה"ל הודיעו היום (שני) למשפחותיהם של חיים פרי, יורם מצגר, עמירם קופר ונדב פופלוול הי"ד, אשר נחטפו באכזריות לשטח רצועת עזה, כי הם אינם בין החיים וגופותיהם מוחזקות בידי ארגון הטרור חמאס.

ההחלטה לקבוע את מותם התבססה על מידע מודיעיני ואושרה על ידי ועדת מומחים של משרד הבריאות ובשיתוף משרד הדתות והרב הראשי לישראל. נסיבות מותם בשבי חמאס, נמצאות עדיין בבדיקה על ידי כלל גורמי המקצוע.

דובר צה"ל מסר הערב בהצהרה מיוחדת כי להערכת הצבא הארבעה הוחזקו יחד ונהרגו יחד באותו זמן בחאן יונס. תא"ל דניאל הגרי הוסיף כי בשעה שנהרגו פעלו כוחות צה"ל באזור אולם טרם ברור אם הם מתו כתוצאה מירי צה"ל או מאש חמאס.

צה"ל פועל במגוון רחב של שיטות במטרה לאסוף מידע אודות החטופות והחטופים שנותרו ברצועת עזה.

החטופים עליהם הודיע הערב דובר צה"ל כי נהרגו בשבי חמאס תועדו בסרטונים של ארגון הטרור בעודם בחיים. כבר לפני מספר חודשים דיווח חמאס בסרטון תעמולה כי שלושת חברי קיבוץ ניר עוז נהרגו לטענתו בעקבות תקיפות של צה"ל.

ממשפחות פורום תקווה נמסר: "כולנו מזועזעים מרצח ארבעת החטופים השם יקום דמם על ידי מחבלי החמאס, מדובר בחטופים שנרצחו בשבי בדם קר. עם האויב הזה אסור ללכת לעסקה שתביא אותנו לשישה באוקטובר שוב, את האויב הזה יש לחסל. מדובר בארגון תת אנושי, שמקומו בקבר. את החטופים יש להציל ומייד דרך הנחתת מהלומות צבאיות חזקות ביותר, לא דישדוש ולא עצירות ולא שום סיוע הומניטרי, אנחנו רוצים את הילדים שלנו כאן ועכשיו וכדי שהם יהיו כאן עלינו להפוך את השהות שלהם שם לנטל ולא לנכס".

ממטה משפחות חטופים המייצג חלק ממשפחות החטופים נמסר: "שברון הלב עם הידיעות הכואבות צריך לערער כל אזרח במדינת ישראל, ולהכניס לחשבון נפש עמוק כל מנהיג. חיים, יורם, עמירם ונדב – נחטפו בחיים, חלקם היו עם חטופים אחרים שחזרו בעסקה הקודמת – והיו צריכים לחזור בחיים לארצם ולבני משפחותיהם! על ממשלת ישראל להוציא משלחת מו״מ כבר הערב ולהחזיר את כל 124 החטופים, החיים והנרצחים, לביתם – די להקרבה ולהפקרה!".

"רציחתם בשבי היא אות קלון, ומראה עצובה על משמעות עיכוב העסקאות הקודמות. אנחנו שבים ודורשים ממשלת ישראל: אשרו מיד את עסקת נתניהו!".

נדב פופלוול הי"ד, בן 51 מקיבוץ נירים. נחטף מממ"ד ביתו יחד עם אמו חנה פרי, ששוחררה לאחר 49 ימים בשבי. אחיו הבכור רועי הי"ד, נרצח בשמחת תורה.

עמירם קופר הי"ד, בן 84 ממקימי קיבוץ ניר עוז. נחטף יחד עם אשתו נורית, ששוחררה משבי חמאס לאחר 17 יום בשבי. השאיר אחריו אישה, שלושה ילדים, ותשעה נכדים.

בהודעת קיבוץ ניר עוז נכתב: קיבוץ ניר עוז מודיע בצער כבד על הירצחו של עמירם קופר הי"ד בשבי בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. גופתו נמצאת עדיין בשבי. עמירם היה בן 85, ממקימי קיבוץ ניר עוז. אב לארבעה ילדים וסב לאחד עשר נכדים. כלכלן ומשורר. אשתו נורית, נחטפה אף היא לעזה ושוחררה. עמירם יזכר בליבנו כאיש של אנשים, בעל נפש של משורר, אדם של רעיונות ושל יוזמה.

יורם מצגר הי"ד, בן 80 מקיבוץ ניר עוז. נחטף מביתו יחד עם אשתו תמר, ששוחררה ממשבי חמאס לאחר 53 ימים. יורם השאיר אחריו את אשתו תמר, שלושה ילדים ושבעה נכדים.

בהודעת קיבוץ ניר עוז נכתב: "קיבוץ ניר עוז מודיע בצער כבד על הירצחו של יורם מצגר הי"ד בידי החמאס בעזה לאחר שסבל עינויי גוף ונפש במשך חודשים. גופתו עדיין מוחזקת על ידי בני העוולה. יורם היה בן 80, חבר קיבוץ ניר עוז. עבד במפעל נירלט ובשנים האחרונות במוסך. חבר ביקב הקיבוץ. אב לשלושה בנים וסב לשבעה נכדים. אשתו, תמר (תמי) מצגר, נחטפה אף היא לעזה ושוחררה. יורם יזכר בלב כולנו כאיש נעים וחייכן, שתמיד גרם לכל אדם להרגיש מיד בבית.

חיים פרי הי"ד, בן 80 מקיבוץ ניר עוז. נחטף מהממ"ד בביתו, בעודו מגן על אוסנת אישתו. השאיר אחריו אישה, חמישה ילדים ושלושה עשר נכדים.

ממשפחת פרי נמסר: "חיים שרד בגבורה במנהרות חמאס בתנאים בלתי אנושיים כ- 4 חודשים, בתקווה ואמונה שמדינת ישראל תמלא את חובתה המוסרית ותחזיר אותו הביתה. אפשר היה להצילו, צריך היה להצילו. אין לממשלת ישראל והעומד בראשה זכות להפקיר את החטופים בשבי ולפורר את יסודות הערבות ההדדית הישראלית. אנחנו קוראים לממשלת ישראל לחתור מיידית לעסקה, להציל את מי שניתן, ולהביא לקבורה את מי שכבר אינו".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב לפרסום הידיעה וכתב: "הלב נשבר עם הידיעה על מותם בשבי של נדב פופלוול, יורם מצגר, עמירם קופר וחיים פרי. כל יום שעובר מסכן את חיי אחינו ואחיותינו במנהרות החמאס. ‏אנחנו מוכרחים להגיע לעסקה. אפשר להגיע לעסקה. יש לכך את הרוב הדרוש בכנסת. בואו נחזיר אותם הביתה. עכשיו".

שר העבודה יואב בן צור: "בשורת האיוב על רציחתם של החטופים עמירם קופר, חיים פרי, יורם מצגר ונדב פלוול הי"ד, מוכיחה לנו בדם, באיזה מציאות אכזרית ומסוכנת החטופים נמצאים. כעם מוסרי שמקדש את החיים ולא את הניצחון, מה שעומד לנגד עינינו הוא קודם כל להשיב את החטופים חיים לביתם."

חה"כ דבי ביטון מיש עתיד הגיבה לידיעה הקשה וכתבה: "אין להם זמן זאת לא סיסמא, זו אמת צרופה. בשורה קשה מאוד של דובר צה"ל הגרי על מותם של ארבעה חטופים בשבי החמאס חיים פרי, יורם מצגר, עמירם קופר ונדב פופלוול. תנחומים הכנים למשפחות, לחברים ולחברי קהילות קיבוץ נירים וניר עוז. עסקה להחזרת החטופים עכשיו!"

גדי ירקוני, ראש המועצה האזורית אשכול: "קיבלנו בצער ותדהמה עמוקה את הבשורה הקשה על הירצחם בשבי של ארבעת חברינו היקרים לקהילה שנחטפו מביתם: חיים פרי, יורם מצגר ועמירם קופר מניר עוז, ונדב פופלוול מנירים, ועל מותו של דולב יהוד מניר עוז. כל יום שהחטופים עדיין בשבי- הוא סכנת חיים עבורם. לא נוכל להשתקם כל עוד הם עדיין שם. אנו קוראים להחזרת כלל החטופים ולעסקה עכשיו"

יו"ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ: "ביום הקשה הזה אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחותיהם של נדב פופלוול, יורם מצגר, עמירם קופר, חיים פרי ודולב יהוד זכרם לברכה. הידיעה הקשה על מותם היא תזכורת כואבת לחובתנו המוסרית העליונה להמשיך להילחם מול הטרור ולעשות הכל כדי להשיב את כל החטופים והחטופות הביתה בהקדם, גם במחירים כואבים."

שר הרווחה יעקב מרגי כתב הערב: "יחד עם כל עם ישראל אני כואב ודואב על רציחתם של החטופים עמירם קופר, חיים פרי, יורם מצגר ונדב פופלוול ז"ל. אני משתתף בצער משפחותיהם ושולח את תנחומיי הכנים, ליבי איתם. ממשלת ישראל מחוייבת לעשות כל מאמץ להשיב את כל החטופים הביתה. זוהי חובתנו הבסיסית והמוסרית".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל מי שהג'יאהד והחמאס מצלמים הם הורגים לאחר מכן…
מה לא ברור היה עד עכשיו?

לכאורה מתו מירי או הפצצות צה"ל !
הם מפרסמים שהם "נרצחו" כדי לחפות על הכשלון (מה שלא הצליחו באירוע בג'בליה בו ארבע חטופים נורו מאש צלף בעודם בורחים)
למה שהג'יהאד יחסל סתם ככה ארבע קלפי מיקוח בשווי כמעט אין סופי ? צריך להפעיל קצת היגיון מעל הנטייה הילדותית לראות בצה"ל את תכלית השלימות

צהל היה באזור מה לא מובן למה שיחכו שצהל יקח אותם טרמפ

כתבות חדשות באתר

מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
12 כלי רכב נתפסו במבצע אכיפה נגד חובות של מיליוני שקלים בחיפה
היעד האסטרטגי של טראמפ: הגשר שמחבר את איראן לסין ורוסיה
אחרי אלפי פגישות ו-336 זוגות מאורסים: 'השדכן' מסדר אתכם גם עם נדוניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל החום באירופה גובה קורבנות: יותר מ-5,000 מתו בגרמניה
חילופי האש נמשכים: אזעקות בירדן בעקבות שיגורים מאיראן
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שגריר ישראל באוסטרליה: "מעולם לא ראיתי שנאה כזו ליהודים"
פשיטה בשפרעם: תושב נעצר בחשד להחזקת אמצעי לחימה
חסר תקדים: "תעזרו ליתומים האלו המתוקים והאהובים" גדולי התורה בסרטון משותף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בדרך לשביתה? כ-60 אלף אחיות ואחים מאיימים בצעדים ארגוניים
מקורבו של טראמפ תוקף את יועציו: "מי שחושש מאיראן - צריך ללכת"

הכתבות המעניינות ביותר

חשש בנתב"ג: צבא ארה''ב שוקל להשיב עשרות מתדלקים לשדה התעופה
הודעה לציבור: חברת "גליקסמן" מודיעה על ריקול של ביצים 
"משנכנס אב ממעטין בשמחה": לייזר ברוק בהכרזת שבת מברכין אב
אלפי ילדות מוכנות לכיתה א': הצלחה למיזם העירוני "גן ספר" בבני ברק
גם התחנות שלא בחרנו בהן הן חלק מהדרך
"האלימות היא זמורת זר": ראש הישיבה נגד אלימות והגבולות של בן תורה
המהפכה מתחילה: ישראל משיקה "ארגז חול" רגולטורי לבינה מלאכותית ברפואה
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
טראמפ החל בהליך להסרת סוריה מרשימת המדינות תומכות הטרור
וואטסאפ

חדש באתר

MIDEAST ISRAEL USA
חשש בנתב"ג: צבא ארה''ב שוקל להשיב עשרות מתדלקים לשדה התעופה
PHOTO-2026-07-09-11-47-56
12 כלי רכב נתפסו במבצע אכיפה נגד חובות של מיליוני שקלים בחיפה
image001
הודעה לציבור: חברת "גליקסמן" מודיעה על ריקול של ביצים 
.
"משנכנס אב ממעטין בשמחה": לייזר ברוק בהכרזת שבת מברכין אב

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture