Oren Ben Hakoon/Flash90

סמוטריץ' על חילוץ גופות החטופים: "חמאס לא ינקה על הדם הרב שהוא שופך"

התגובות במערכת הפוליטית מימין ומשמאל מתחילות לזרום לאחר ההודעה על חילוץ גופות שישה חטופים שנרצחו על ידי מחבלי חמאס במנהרה ברפיח. לפיד: "במקום לעשות עיסקה עושים פוליטיקה, במקום להציל חיים, קוברים חטופים"

כתבות נוספות בנושא:

המערכת הפוליטית בישראל מגיבה לחילוץ ששת החטופים שנרצחו בידי חמאס זמן קצר לפני הגעת הכוחות למנהרה בה שהו. נשיא המדינה יצחק הרצוג: "לב של עם שלם מרוסק לרסיסים עם היוודע דבר הירצחם של הירש גולדברג- פולין ז"ל, כרמל גת ז"ל, רס"ר אורי דנינו ז"ל, עדן ירושלמי ז"ל, אלכסנדר לובנוב ז"ל ואלמוג סרוסי ז"ל, שגופותיהם הובאו מעזה במבצע צבאי. ברוך דיין האמת.

"בשם מדינת ישראל אני מאמץ את משפחותיהם אל הלב, ומבקש סליחה. סליחה על שלא הצלחנו להשיב את יקיריכן הביתה בשלום. נמשיך להילחם עד חורמה בארגון הטרור הנפשע חמאס, שהוכיח שוב שאין קץ לרצחנותו ולפשעים נגד האנושות שהוא מוכן לבצע. דמי אחינו זועקים אלינו. אחיותינו ואחינו עדיין נמצאים שם בתופת. הברית העליונה בין המדינה לאזרחיה היא לשמור על בטחונם. עלינו מוטלת המשימה הקדושה, האמיצה והדחופה, להחזיר אותם הביתה!"

יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מגיב הבוקר לבשורות הקשות של חילוץ גופות החטופים ממנהרת החמאס ברפיח וכותב: "בוקר כואב שבו אנו נפגשים שוב עם תוצאות האכזריות האין סופית של חמאס-דאעש מחד, ועם האומץ של לוחמינו הגיבורים שעושים ויעשו הכל כדי להשיב את החטופים הביתה מאידך. ניגודיות בלתי נתפשת בין אור וחושך, טוב ורע.

"אנו מאמצים אל ליבנו את המשפחות היקרות בכאבן העמוק ומתחייבים שוב כי חמאס לא ינקה על הדם הרב שהוא שופך. נכה בו עד להשמדתו המוחלטת ונשיב את בנינו ובנותינו הביתה. אני מגנה בכל פה את הניסיונות השקריים וחסרי האחריות של גורמים פוליטיים לרקוד על דם בנינו ובנותינו ולנצל אותו לצרכים פוליטיים ולהחלשת החברה הישראלית בשליחות חמאס. עם ישראל חי ומאוחד והוא נחוש לנצח".

שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק כותבת הבוקר: "'אבלה ומזדעזעת מהרצח בדם קר של חטופינו בידי חמאס. עלינו לגבות מחיר כבד מחמאס על הרצח האכזרי הזה. מחזקת את ידי חיילינו האמיצים שפועלים לחיסול החמאס וחילוץ כל חטופינו. מי שסבור שבשל הרצח עלינו להיכנע ולהסכים לתנאי חמאס, כנראה שכח את המחיר הנורא ששילמנו ועודנו משלמים על העסקה הקודמת".

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר כותב הבוקר: "בוקר קשה וכואב, הלב עם משפחות החטופים – דנינו, גולדברג-פולין, לובנוב, סרוסי, גת וירושלמי שהתבשרו הבוקר בבשורה המרה ביותר. ליבי ולב כל יהודי עימם בשעה קשה זו.

"הבוקר, קיבלנו הוכחה נוספת על האויב האכזר איתו אנחנו מתמודדים. אויב מר שחובה להכות בו בכל הכוח, ללא רחמים וללא הכנסת דלק וסיוע הומניטרי (רק תמורת הומניטרי), להשיב לו מכה אנושה וכואבת על אשר טבח באחינו ובאחיותינו. ה' יקום דמם".

מנגד ראש האופוזיציה יאיר לפיד כותב הבוקר: "הבוקר הזה שבר את ליבה של מדינה שלמה, חוץ מאלה שעומדים בראשה. מותם של הירש גולדברג פולין, עדן ירושלמי, אורי דנינו ושלושה חטופים נוספים יכול היה להמנע.

"במקום לעשות עיסקה עושים פוליטיקה, במקום להציל חיים, קוברים חטופים, במקום לעשות הכל כדי להחזיר אותם הביתה נתניהו עושה הכל כדי להשאר בשלטון. ממשלת האסונות קוברת את מדינת ישראל".

ח"כ מיקי לוי כותב הבוקר: "נשיא ארצות הברית יוצא הרוס וכועס בהצהרה כואבת ושוברת לב ואילו נתניהו מסתתר ושולח את דובר צה"ל שמודיע לכולנו בקול שבור – "הגופות אותרו במנהרה תת קרקעית ברפיח. הם נרצחו באכזריות על ידי מחבלי חמאס זמן קצר לפני שהגענו אליהם". הרש, אורי, עדן, אלכס, אלמוג וכרמל היו בחיים, סבלו ונרצחו בשבי. הלב מרוסק ואין אוויר. יהי זכרם ברוך".

חה"כ מרב מיכאלי מגדילה לעשות הבוקר ומאשימה את ראש הממשלה באופן ישיר ובוטה ברצח של החטופים שבוצע על ידי מחבלי חמאס: "‏הבוקר שאמור היה להיות בוקר של התחלה חדשה, של שנת לימודים חדשה, של הזדמנות והתרגשות, הוא בוקר של שבר גדול ונורא.

‏"הלב שבור, מועקה וכאב נורא עם הידיעה על מציאת גופות החטופות והחטופים, במיוחד כשאנחנו יודעות ויודעים שהיה צריך להציל אותןם. נתניהו והממשלה המשיחית שלו הקריבו אותןם על מזבח האינטרסים והטירוף שלהם. הלחץ הצבאי שנתניהו הבטיח שיחזיר אותןם, הוא זה שהרג אותןם.

‏שולחת ניחומים כבדים ועמוקים למשפחותיהןם ולחבריהם של כרמל גת, עדן ירושלמי, הרש גולדברג-פולין, אורי דנינו, אלכס לובנוב ואלמוג סרוסי. השמות והסיפורים שלהןם ליוו אותנו מהיום הראשון למלחמה וימשיכו ללוות אותנו לנצח. ‏יהי זכרןם ברוך".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
מבצע ענק ב-FLY CARD: מצטרפים עכשיו, ומקבלים טיסה במתנה!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture