גדולי ישראל מרנן ורבנן הגאון רבי דב לנדו והגאון רבי משה הלל הירש שליט"א הורו, במכתב לראשי ישיבות, כי ראוי לבטל את בין הזמנים ולהקדים את זמן חורף ליום רביעי ולא ביום שישי, כפי שתוכנן בתחילה, זאת בעקבות מצב המלחמה בארץ ישראל.
במכתב נכתב: "כידוע לכל המצב הבטחוני המורכב בו אנו נמצאים, וכן ריבוי הגזרות וההכפשות המתרבות כנגד בני הישיבות היקרים שיחיו, על כן ראוי מאד להקדים את תחילת זמן חורף ליום רביעי הבעל"ט, ומי שיעלה הדבר בידו תבוא עליו ברכת שמים".
"ופשיטא מילתא, ואין צריך לחזור על שכבר נכתב ונאמר, כי בימים אלו אין לקיים טיולים כל וכלל. והשם יושיענו ויגאלנו במהרה", כתבו גדולי ישראל במכתב לראשי הישיבות.

אמש נזכיר גדולי ישראל הורו לראשי הישיבות כי לאור מצב המלחמה הקשה, כל תכניות הטיולים לבין הזמנים וכן שלל האירועים והקומזיצים – יבוטלו. גדולי ישראל הורו כי “הבחורים ישבו בבתי המדרש ללמוד תורה לזכות כלל ישראל, להשבת החטופים ולהחלמת הפצועים במהרה”.
גדולי ישראל הדגישו כי למרות שהטיולים ושאר האירועים כבר תוכננו ועשוי להיווצר נזק כספי רב, בכל זאת, בעקבות המצב הקשה בארץ ישראל, יש לבטל הכל לאלתר.
ההחלטה התקבלה לאחר שקהילות ‘דגל התורה’ בבני ברק תכננו טיול המוני לאלפי בני ישיבות, בשיתוף פעולה עם ארגון ‘איחוד בני הישיבות’, כחלק ממבצע ‘בין הזמנים’.
בהוראתם של גדולי ישראל כאמור, הוחלט להימנע מקיום הטיול, וזאת משני טעמים עיקריים: האחד – המצב הביטחוני העדין, והשני – הרצון להתחשב ברגשות הציבור הרחב ולמנוע מתיחות מיותרת בעת הזו.
יצויין כי בפלג הירושלמי הורו לא להקדים את תחילת הזמן. ראש הישיבה הגאון רבי אשר דויטש שליט"א כתב כי "לא להפסיק או לקצר את בין הזמנים – להתחזק בתורה. סדרי ותקנות הישיבות יסודם בהררי קודש ונקבעו ע"י רבותינו זיעא ואין לנו רשות לשנות בהם מאומה".
"בוודאי שחובה על בני הישיבות והאברכים בימים כאלו שעם ישראל נתון למשיסה ולביזה ועת צרה היא ליעקב להתחזק ביתר שאת בתורה ובתפילה כדי לעורר רחמי שמים על כלל עם ישראל", הוסיף ראש הישיבה.





















לפלג הירושלמי יש עניין נשגב להיות הפוך מכולם זה היה צפוי מראש
מנהיגי הדור ראשי בני ישראל! האדם הדומה למלאך ה' צבאות! אשרי העם שככה לו! אשרי הדור שזכה לר' דוב לנדו!!! שיזכה לאורך ימים טובים אמן!