קרדיט צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

האם עסקת חטופים קרובה מתמיד? זה מה שחשף רה"מ

האם ישראל קרובה לעסקה לשחרור עשרות חטופים משבי חמאס בעזה? ראש הממשלה אמר אתמול מעל בימת הכנסת כי ישראל קרובה להגיע לעסקה להשבת עשרות חטופים. ערב קודם לכן השתתף רה"מ בדיוני הקבינט המצומצם עד שעת לילה מאוחרת

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם אמש בכנסת בדיון 40 חתימות שיזמה האופוזיציה. במהלך דבריו התייחס ראש הממשלה למאמצים להשבת החטופים והצהיר: "נביא – כפי שאני מאמין – אנחנו נביא עוד עשרות חטופים, אני מקווה עוד בזמן הקרוב, וזו החלטה לא פשוטה, משום שאנחנו נידרש לקבל את ההחלטה, שלדעתי כבר קיבלנו. אנחנו קיבלנו החלטה שאם אתה יכול לשחרר חלק – שחרר אותם".

את הדברים אמר נתניהו לאחר שהתייחס לביקורת התקשורתית המוטחת בו ואמר: "יש לנו מטרות מגוונות במלחמה. אנחנו מקדמים אותן. ההישגים גדולים מאוד, אבל האתגרים עדיין גדולים מאוד. אתגר אחד שאנחנו לא נוותר עליו, והוא תלוי בעוצמה שלנו, בלכידות שלנו, בנחישות שלנו, בשכל שלנו – זה איך לחלץ מהרוצחים הללו, מחמאס, איך לחלץ מהמנהרות הללו את שארית החטופים שלנו, ואני לא אוותר על זה. כמו שלא האמינו שנוציא את מה שהוצאנו, ושאלו כל הזמן "מה האסטרטגיה? אתם נכנסים לעזה, מה האסטרטגיה? נכנסים לחאן יונס, מה האסטרטגיה? מחסלים את רפיח ותופסים את פילדלפי, מה האסטרטגיה?". האסטרטגיה זה ניצחון! הניצחון כולל את שחרור החטופים, ואנחנו נשיג את זה גם כן. אבל יש מי שמנסה לפורר את האמת הפשוטה של "יחד ננצח". אני שומע את הקולות המחלישים, שכל הזמן זורעים ספקות ודכדוך. מבחינתם, זה לא כל כך משנה, זה לא משנה מה הממשלה תעשה, זה לא משנה אם נביא – כפי שאני מאמין – אנחנו נביא עוד עשרות חטופים, אני מקווה עוד בזמן הקרוב, וזו החלטה לא פשוטה, משום שאנחנו נידרש לקבל את ההחלטה, שלדעתי כבר קיבלנו. אנחנו קיבלנו החלטה שאם אתה יכול לשחרר חלק – שחרר אותם".

הדברים של ראש הממשלה תפסו את אוזן המאזינים. האמירה כי "נביא עוד עשרות חטופים, אני מקווה עוד בזמן הקרוב" מילאה בתקווה את משפחות החטופים.

הערכה היא כי אמירתו של נתניהו מתבססת על ישיבה ודיון שקיים ערב קודם לכן כפי שסיפר באותו נאום בכנסת. במהלך נאומו לאחר שהוטח בו מספסלי האופוזיציה כי הוא מפקיר את החטופים הסתכל נתניהו בשעון שלו ואמר: "השעה עכשיו חמש אחר הצהריים. אתמול עד שלוש לפנות בוקר ישבתי עם הקבינט המצומצם לדיון על קידם עסקה לשחרור החטופים".

כפי הנראה הדברים ששמע ראש הממשלה מהצוות המקצועי ומחברי הקבינט המצומצם גרמו לרה"מ להביע אופטימיות זהירה בפומבי. זאת חרף העובדה כי בנאומו שלו אמר נתניהו כי "ככל שנעשה יותר, ונדבר פחות על הפרטים ועל הדרכים להשיבם, כך ייטב וכך נקדם את החזרתם".

ההערכה היא כי ראש הממשלה התייחס בדבריו לפעימה ראשונה שתעסוק בחיילות ובמקרים ההומניטריים שבין החטופים המוחזקים בידי חמאס. רק לאחרונה פרסם הג'יהאד האסלאמי סרטון של החטוף סשה טרופנוב הקורא לממשלה לשחרר אותו מעזה.

נתניהו התייחס אמש בנאומו לטענות כי הוא מונע את השבת החטופים ואמר כי "האמת הפשוטה, לא נעים לשמוע אותה, אבל תשמעו אותה: בניגוד למה שאומרים באולפנים ומה שאומרים כאן באולם הזה היום, החמאס – ולא ישראל – הוא המכשול לעסקה. עכשיו כולם יודעים את זה. האמריקנים, שמעורים היטב בכל פרט ופרט של המו"מ, הם אומרים את זה. הנה אומר זאת קירבי, דובר המועצה הלאומית לביטחון; ברט מקגורק, השליח המיוחד של ארה"ב למזרח התיכון אומר "החמאס הוא המכשול״. קירבי אומר "החמאס הוא המכשול", סגן ראש ה-CIA אומר "החמאס הוא המכשול". לפני חמישה ימים בלבד אמר שר החוץ של ארה"ב, אנתוני בלינקן: "חמאס הוא הסרבן במגעים מתחילת המלחמה". "יהיה טוב לראות" – הוא אומר – "לחץ אמיתי מתמשך ויעיל על החמאס". ואמר היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סאליבן, רק לפני שבוע: "לא ישראל עומדת בדרך לעסקת החטופים, אלא חמאס. לא משנה מה חמאס אומר בפומבי" – אומר ג'ייק סאליבן – "מה שהם אומרים למתווכות כל הזמן זו מילה אחת – 'לא'". "מה שצריך לעשות" – אומר סאליבן – "זה לגרום לשאר העולם להפעיל לחץ על החמאס שיסכים לעסקה".

"קירבי, מקגורק, סגן ראש ה-CIA, שר החוץ של ארה"ב בלינקן, היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן. אני רוצה להתוודות בפניכם, חברים, יכול להיות שאתם לא יודעים. הם לא בדיוק חברי ליכוד. הם לא בדיוק דוברים מטעם. הם אומרים את האמת לאמיתה, שאתם יודעים אותה. המקום היחיד שבו מתנהל קמפיין שקרי בנושא החטופים – זה כאן בישראל.

אנחנו הופכים כל אבן ומנסים כל יוזמה, לילות כימים כדי להשיב את החטופים כולם, בלי יוצא מן הכלל. עד היום השבנו 154, 117 חיים, ועוד 37, לצערי, לא בחיים. אנחנו נשיב את כולם. אנחנו עדים לאין ספור הדלפות ושקרים אינסוף. הדלפות מהקבינט, הדלפות מצוות המו"מ. ואומרים "יש עסקה, הכל שם בפנים". אבל איך אומרים הדוברים האמריקנים? ״דוברי הליכוד"? ״אין עסקה, לא הייתה שום עסקה והחמאס הוא המכשול״. זה שקר אחד ענק, והשקר נמשך כל הזמן. הוא נמשך אתמול. מבול ההדלפות".

"שר החוץ של ארה"ב והיועץ לביטחון לאומי שלה אומרים את מה שאנחנו אומרים; שצריך להפעיל לחץ מירבי על חמאס, כדי שהוא ייסוג מהדרישות הבלתי אפשריות שלו, ששום ממשלה אחראית לא יכולה לקבל. אנחנו רואים את ההפך. אתמול – הדלפה: "הרמטכ"ל, ראש השב"כ וראש המוסד אומרים שהחמאס לא צפוי לוותר על תנאיו להפסקת המלחמה ונסיגה ישראלית מעזה. לכן אם הממשלה מעוניינת בעסקה, צריך לבחון מחדש את עמדותיו של החמאס. עוד מוסיף גורם "מיודע": ״על פי הערכות מערכת הביטחון, חמאס לא נכנע וחמאס לא ייכנע".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב בהודעה רשמית: פתחנו בגל תקיפות נוסף נגד יעדים באיראן
טראמפ באנקרה: "אני מטרה מספר אחת לחיסול של איראן"
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אייזנקוט חושף: "דרעי מנע תגובה עוצמתית באיראן – התקיפה היתה דרדל'ה"
לאחר 78 שנים: אותר מקום קבורתו של חלל תש"ח טוראי יעקב זריהן הי"ד

הכתבות המעניינות ביותר

הנשיא הרצוג: "גופי הביטחון אינם נאמנים לאדם – אלא לעם ולחוק"
הותר לפרסום: כוחות צה"ל שבו מחבל מ"כוח רדואן" של חיזבאללה בבינת ג'בייל
מפגן כוח אמריקני במזרח התיכון: צבא ארה"ב מציג תיעוד של כוחות הצי בים הערבי
היערכות שיא באומן: המשטרה המקומית בסיור תיאום לקראת ראש השנה
אמה של מלכות • אמו של הגאון מבית שמש נפטרה
נתניה: פועל נפל מגג מבנה ישיבת צאנז במהלך שיפוצים ונהרג
''אין יאוש בעולם'': הכנסת אישרה בטרומית הקמת מורשת לרבי נחמן מברסלב
מבצע לילי ביו"ש: 20 מבוקשים נעצרו, בהם חשודים שתכננו פיגועים
איראן מגיבה לדברי טראמפ: "אף חייל אמריקאי לא יחזור חי"
וואטסאפ

חדש באתר

.
חוק יסוד לימוד התורה: מבוי סתום בקואליציה בעקבות התנערות הליכוד מהסיכומים
MIDEAST PALESTINIANS
אושר בקריאה ראשונה: כספים שהרשות הפלסטינית מעבירה לעזה יקוזזו מכספי הסילוקין
WhatsApp Image 2026-07-08 at 23-compressed
טרגדיה בבאטומי: ישראלי כבן 66 אותר ללא רוח חיים בלובי מלון בגאורגיה
מטוסי-f15-בז-טייסת-106-בתרגיל-תדלוק-בשמיים-עם-מטוס-תדלוק-בואינג-שקנאי-טייסת-120-2-מטוס-מס-678-701
דריכות שיא בישראל: ארה"ב מחזירה מטוסי תדלוק למזרח התיכון; צה"ל נערך להסלמה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5359
שמחת בית מישקולץ-באבוב: המונים השתתפו בשמחת נישואי נכדת כ"ק מרן אדמו"ר ממישקולץ שליט"א
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה
הילולא קדישא - כ' תמוז תשפ''ו קוסוב ויז'ניץ (15)
הילולת האדמו"ר מסערט ויז'ניץ זצ"ל אצל חתנו האדמו"ר מקוסוב ויז'ניץ

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם רְבִיעִי • כותרות העיתונים – כ"ג בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture