שר החינוך יואב קיש. צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

"התבלבלתם": קיש לראשי האקדמיה: "היועמ"שית אינה מעל ביקורת"

שר החינוך יואב קיש מגיב לאיומים של ראשי האוניברסיטאות שאיימו בשביתה והפגנה במידה והיועמ"שית תפוטר וכותב: "מוטב היה לה שתתפטר מיוזמתה, אך משהדבר לא נעשה, הממשלה מחויבת לפעול להחלפתה"

כתבות נוספות בנושא:

שר החינוך יואב קיש מגיב הבוקר (שני) למכתב של ראשי האקדמיה בישראל ובו איום בשביתה וקריאה להפגנות במידה והממשלה תפטר את היועמ"שית. "נראה כי התבלבלתם. מדינת ישראל היא דמוקרטיה, ומשמעות הדמוקרטיה היא שלטון העם, לא שלטון פקידים", כותב יואב קיש לראשי האוניברסיטאות. "היועצת המשפטית לממשלה אינה מעל הביקורת הציבורית ואינה חסינה מהליכי הדחה כאשר היא פועלת באופן שחורג מתפקידה המקצועי והופכת את עצמה לאופוזיציה לממשלה הנבחרת".

בהמשך מכתבו כותב שר החינוך: "איומיכם על שביתה אינם אלא ניסיון ללחוץ על הממשלה באמצעים כוחניים, בניסיון להשפיע על מדיניותה. ממשלת ישראל לא תרתע מכך, ולא תאפשר שימוש במשאבי המדינה ובמוסדות האקדמיים לצורך מחאות פוליטיות במסווה של מאבק ערכי".

קיש מוסיף בדבריו האשמות כלפי היועמ"שית ואומר: "בניגוד לטענותיכם, פיטורי היועצת המשפטית לממשלה אינם מסכנים את הדמוקרטיה – אלא להפך. דמוקרטיה אמיתית מתקיימת כאשר רצון הציבור בא לידי ביטוי ולא נחסם שוב ושוב על ידי גורמים שאינם נבחרים. אין מקום לכך שבעלת תפקיד ציבורי תחרוג מגבולות סמכותה ותתנהל כמי שבאה לנהל את המדינה במקום הממשלה שנבחרה על ידי הציבור".

לדבריו: "הליך הדחת היועצת המשפטית לממשלה יצא לדרך מתוך הבנה ברורה כי היא חרגה מתפקידה ופגעה בהתנהלות התקינה של הממשלה. מוטב היה לה שתתפטר מיוזמתה, אך משהדבר לא נעשה, הממשלה מחויבת לפעול להחלפתה".

בפנותו לראשי האוניברסיטאות כותב קיש כי "מוסדות האקדמיה אמורים להיות מקום של חשיבה ביקורתית, לא כלי לניגוח פוליטי. ראוי שנשיאי האוניברסיטאות יתמקדו בשיפור ההשכלה הגבוהה במדינה, במקום בניסיונות לכפות סדר יום פוליטי על הציבור הרחב".

שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי, הגיב על איום ראשי האוניברסיטאות וכתב: "האקדמיה הישראלית הפכה לבדיחה עצובה. במקום לעסוק במחקר ובהוראה, נשיאי האוניברסיטאות מאיימים להפוך את עצמם לפעילים פוליטיים, לצאת להפגנות ולקרוא לאחרים להצטרף – רק כי הממשלה פועלת במסגרת סמכותה. ‏מי שהופך את מוסדות ההשכלה לכלי פוליטי בידי השמאל הקיצוני ומשתמש במשרתו הרמה כקרדום פוליטי לחפור בו – שלא יתפלא אם הציבור ישאל למה הוא צריך לממן את הקרקס הזה. רוצים להיות זרוע של מחנה אנטי-דמוקרטי? תעשו זאת על חשבונכם. תתפטרו!".

ח"כ אביחי בוארון בתגובה למכתב נשיאי האוניברסיטאות: "עשרות אלפי סטודנטים מתחילים היום את סמסטר ב׳ בשנת הלימודים האקדמית הנוכחית. בהם אלפים רבים של סטודנטים שרק פשטו את המדים וחזרו לספסל הלימודים בניסיון נואש להדביק את הפערים שצברו כשהיו בחזית. אבל מה שחשוב לפרופסורים המהוללים ראשי האוניברסיטאות זה להיות שחקנים פעילים בזירה הפוליטית ולקחת צד בברור המקצועי-משפטי הענייני לחלוטין, בין הממשלה ליועצת המשפטית".

עוד הוסיף: "אם ראשי האוניברסיטאות רוצים להיות פוליטיקאים הם מוזמנים להיבחר ע"י הציבור לכנסת ולממשלה. עד כה הם אינם נבחרי ציבור ולא מייצגים אלא את עצמם. לכן, פניתי לשר החינוך לנקוט בכל סנקציה אפשרית שתמנע מראשי האוניברסיטאות להפוך לפעילים פוליטיים כולל שליחת תקציבים והשתתפות עיצומים על האוניברסיטאות שישבתו. הבעת עמדה היא דבר חשוב ומבורך בדמוקרטיה תוססת. נשיא אוניברסיטה כמו נשיא קבוצת כדורגל יכול לומר את דעתו מבלי לחשוש שיבולע לו. אבל מכאן, מהבעת דעה ועד להשתתפות פעילה במגרש הפוליטי-משפטי בדרך שתפגע באחרים ובציבור – הדרך רחוקה מאוד, אסורה, לא דמוקרטית ולא מוסרית. לא ניתן לחזור לטרוף המערכות שהוביל אותנו לשביעי באוקטובר. לא לסרבנות ולא להשבתת האוניברסיטאות או המשק. אינני מציע למישהו לנסות אותנו".

יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר: "איום ראשי האוניברסיטאות לשבות "למען הדמוקרטיה", הוא דוגמה לבלבול ערכי, ולסכנת שכרון כוח פקידים שלא נבחרו בידי העם. היועמ"שית היא זו שמאיימת על הדמוקרטיה. דמוקרטיה = בחירת מנהיגי הציבור בקלפי. דיקטטורה = חונטה חסרת בלמים ששולטת בלא שנבחרה ומדיחה את נבחרי הציבור".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

5 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

כל אוניברסיטה שתשתתף בהפגנות נגד הממשלה לסגור מידי. אין תקציבים .לפטר את המרצים ששיתפו פעולה . לפעול בדיוק כמו בדמוקרטיה הגדולה ארה"ב.
ללמוד מטרמפ להוציא צווים לכל המרצים וראשי האוניברסיטאות שלוקחות חלק בהמרדה נגד הממשלה .
רק באופן הזה הם ילמדו שלא כדאי להם למרוד נגד הממשלה והעם. שבחר באופן דמוקרטי את ההנהגה .
רוצים לשנות בבקשה בבחירות . ואני אומר לכם . לעולם לא תשלטו . רק ביבי והימין . אנרכיה לא תעזור לכם אתם הבתם את האסון שממשיכים בדרככם הנלוזה .

ממשלת הבושה. לדראון עולם. אוסף של מיעוטים ,:פרזיטים, משיחיים וקומבינטורים המקדמים את האינטרסים של עצמם ושל חברים שלהם ואין בינם לטובת המדינה דבר וחצי דבר.

אוסף מיעוטים זה הממשלה הקודמת, המיעוט השמאלני והמיעוט הערבי.

דרך אגב הרסתם את המדינה עם הזיות השלום המשיחיות שלכם והבאתם עלינו את ה7 באוקטובר, או שאתם סתם רשעים שמעוניינים בהרס מדינת ישראל, או שאתם סתם טיפשים.

בין כך או בין כך תנו לנו לנסות להוציא את האבן שזרקתם לבאר ותלכו להתנצל באופן פרונטלי לפני כל קורבנות אוסלו מגורשי גוש קטיף ונטבחי העוטף.

מדהים שאט אט מהר מהר מתגלה הכוח האמיתי של השמאל שמושרש ומושתת בכל הארגונים בארץ, ובעיקר ביוקרתיים, כי מרוב גאווה שהם אספו במשך השנים, הפרופסורים האלו, עם התארים שלקחו לעצמם, מרגישים ברום המעלה, מעל כולם, גאוותם שחקים, ומי יוריד אותם מכזה גובה ? רק ה' יתברך.

כתבות חדשות באתר

מבתי כנסת ועד להיכלי הענק: אימפריית הריהוט של רהיטי לביא כובשת את בתי הכנסת בארץ ובעולם
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח בארה"ב: צה"ל נסוג חלקית מדרום לבנון; בישראל ובלבנון מכחישים
אל על משהה את טיסותיה למוסקבה בעקבות מתקפות הכטב"מים
לראות בעיניים איך עץ הופך לארון קודש מפואר: סיור מאחורי הקלעים של אימפריית הריהוט מהצפון
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הנציב דחה תלונה נגד חילול שבת: "ניתן להבין לליבו של השופט"
טראמפ רומז: נשקול לאשר לטורקיה לרכוש מטוסי F-35; ואנס: הנושא נמצא בבחינה
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בכיר במערך ייצור האמל"ח של הג'יהאד האסלאמי חוסל בחאן יונס
בעקבות רעידות האדמה העוצמתית: ישראל וארה"ב נערכות לשגר משלחות סיוע לוונצואלה
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
את מי הסוקרים סופרים פעמיים וממי הם מתעלמים? הפערים נחשפים
תקדים בבג"ץ: ההרשמה לבחינות הרבנות יתאפשרו גם ללא אינטרנט

הכתבות המעניינות ביותר

בין עוצמת הלכידות לכאב שבניכור / דעה
מהפכה באכיפה בכביש 6: משאיות יישקלו תוך כדי נסיעה ללא עצירה
בלי לוותר על אורח החיים: דור העתיד של הרופאים החרדים ערכו מפגש ראשון
כללית NEXT: מהפכת הרפואה של כללית מגיעה עד לבית
נוֹסְעִים בַּנֵּטֶל // חיים אלטמן
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
לְהִתְעַנֵּג • מיוחד: כל עלוני השבת להורדה ולהדפסה
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת בלק • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
אוֹצְרוֹת הַחֵן • פרשת בלק • מתורת רנ"ג ויינטראוב זצ"ל
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ה' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ה' • צפו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי ישראל יעקב אלגאזי זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • רבי ישראל יעקב אלגאזי זצוק"ל
וואטסאפ

חדש באתר

.
בין עוצמת הלכידות לכאב שבניכור / דעה
WhatsApp_Image_2024-10-15_at_11.02
דיווח בארה"ב: צה"ל נסוג חלקית מדרום לבנון; בישראל ובלבנון מכחישים
.
אל על משהה את טיסותיה למוסקבה בעקבות מתקפות הכטב"מים
.
הנציב דחה תלונה נגד חילול שבת: "ניתן להבין לליבו של השופט"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

WhatsApp Image 2026-06-25 at 08.26
אלפי רכבים רבבות משתתפים ולב אחד | גלריית ענק מסכמת משיירת הרכבים
המשפיע רבי שמעון זאב מייזליש בביקור בקהילת סאטמאר בב''ב צילום א
הגה"צ רבי שמעון זאב מייזליש רב ביהמ"ד ישמח משה בקרית יואל מונורו בביקור בקהילת סאטמאר בב"ב
רבי יעקב מאיר שכטער בשמחת הברית לנינו של האדמו''ר ממשכנות הרועים צילום יחיאל רייכמאן (13)
מרן הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים
חלאקה לנכד הרב מרדכי בונים זילברברג רב שיכון ה' ב''ב צילום שוקי לרר (2)
שמחת החלאק'ה לנכד הגרמ"ב זילברברג

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י' בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – י' בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture