באדיבות המצלם

מעמד מרומם ב"ממלכת התורה – עוז והדר" לציון ההדרת ספריו של הקדמון רבינו ה'עקידת יצחק' זי"ע

החידוש אליו ציפו מאות שנים צוין בסעודה לגמרה של תורה: השקת סדרת ספרי 'עקידת יצחק' של החכם הקדמון רבינו יצחק עראמה זי"ע, מענקי חכמי ספרד, תרומת הנדיב הרב זיו אלול הי"ו, נערכה בבית המדרש "באר ישראל" • "זָכֹר יִזְכֹּר זֹאת הָעֲקֵדָה"

כתבות נוספות בנושא:

מעמד רב רושם נערך במהלך השבוע האחרון בעיר בית שמש, במסגרתו השיקו בממלכת התורה "עוז והדר" את ספרי "עקידת יצחק" שנכתבו ע"י רבי יצחק עראמה זיע"א מענקי חכמי ספרד, שיצאו כעת לאור עולם בפאר והדר נדבת הנגיד הרב זיו אלול הי"ו, אשר השקיע מאמצים גדולים וממון רב בכדי להוציא לאור עולם את הספר הקדוש שהיה מונח באופן תדיר על שולחנם של ענקי יהדות ספרד ואף ענקי החסידות שהיו באורח קבע מצטטים דברים מופלאים מספר חשוב זה שנכתב בספרד בזמן גירוש יהודי ספרד.

 

המעמד המרומם נערך בבית המדרש "באר ישראל" שבראשות ריש מתיבתא "עוז והדר" הגאון רבי מנחם מנדל פומרנץ שליט"א החתום על מהפכת ספרי ממלכת התורה שיצאו לאור עולם בשנים האחרונות ברוב פאר והדר, כאשר במעמד המיוחד הושקו הספרים המיוחדים שעתידים לפאר את הבית היהודי. מי שלקח חלק במעמד היה האדמו"ר רבי משה אביחצירא שליט"א אשר אף נשא דברים במקום ושיבח את היוזמה הנפלאה להוציא לאור עולם ברוב פאר והדר את הספרים החשובים שנכתבו ע"י אחד מענקי חכמי יהדות ספרד, ומעתה ואילך הספר יהיה נגיש ללומדי והוגי תורת יהדות ספרד.

 

בדבריו אמר האדמו"ר רבי משה אביחצירא כי, "זכות גודלה יש בחלקי להגיע למקום הזה, זוהי התרגשות גדולה, לא לחינם הספר נקרא עקידת יצחק, אנו מחוברים לזה, מידי בוקר קוראים את העקידה, וזוהי חשיבות גדולה להגות בספר מידי יום. כמו שאמר לנו מרן האדמו"ר רבי דוד חי אביחצירא שליט"א שהספר היה מונח על שולחן זקננו. העקידה זו הפעם הראשונה שיש שיח בין אבא לבן, זה כאשר יצחק פונה לאברהם איה השה לעולה, זה הדיבור הראשון בין אב לבן. המסר הוא שהשיח הראשון זה רק רוחניות והקרבת נפש לבורא יתברך. לא עיסוקים אחרים. רבי זיו התורם מיד נרתם למשימה להוציא את הספרים לאור עולם בצורה המפוארת ביותר ע"י עוז והדר. זה דבר חשוב ועצום. בפרשת המשכן רואים עד כמה זה היה חשוב לקדוש ברוך הוא. כבוד השם מילא את המשכן. בספרי החסידות מבארים שהיה הרי כלים שתפסו מקום, ואם כן כיצד ניתן לומר שכבוד השם הוא זה שמלא את המשכן. והם מבארים שהעם שתרם את חפציהם הכניסו את הקדושה לתוך החפצים, לתוך הזהב והנחושת. סיפר מור אבי שהיה בצעירותו את סידנא בבא סאלי, היה מראה להם את חפציהם של אביו רבי יעקב, ונותן להם כלאחר יד, אבא ניגש ואמר תשאיר לנו משהו, אנו הצאצאים, זקננו תפס את ידיו ואמר בדם שלך יש את רבי יעקב, אתה לא צריך חפצים. להם אין את רבי יעקב בתוך העצמות לכן אני מביא להם את החפצים. זה החשיבות שצריך להכניס קדושה לתוכינו".

 

בקשב רב נשמעו דבריו של איש על העדה, הגאון רבי מנחם מנדל פומרנץ שליט"א, אשר תיאר את החכמה והמלאכה של עריכת ספרי 'עקידת יצחק' בצורה מפוארת שכזאת. מדובר בספר עמוק ביותר, עם רעיונות מחשבתיים מורכבים הכתובים בשפה מליצית שהייתה מקובלת לפני מאות שנים. זכינו בס"ד להנגיש את הספר ולערוך לו ביאורים והסברים למען ירוצו הקוראים בו ויבינו על בוריו. זו הייתה מלאכה ומורכבת ונדרש כאן מסירות נפש בכדי להוציא את זה. הרבה פעמים נשברנו כמעט באמצע, זה ספר קשה מאוד לערוך, הוא היה גאון עולם מענקי חכמי ספרד, וענקי הדורות היו מזכירים את הספר הזה. וזכה ידידינו רבי זיו לעשות משהו שאף אחד אחר לא היה עושה. וברכה לראש משביר האדמו"ר רבי דוד חי אביחצירא, ששוחח עמנו היום על הזכות הגדולה הזו ושיגר את ברכתו למעמד".

 

"ידוע מהשל"ה הקדוש", הוסיף ריש מתיבתא "עוז והדר" בדבריו, "שאין מאורע שלא קשור לפרשת השבוע, בפרשתנו מצינו את בגדי השרד לכהן, רואים שהתורה מפרטת את עשיית הבגדים, היום אנו מנגישים את הספר עם מלבושים מכובדים, ממש עוז והדר. מתכוננים לחג הפסח, אז חובשים בגדי לבן בליל הסדר, כמה מיוחד הדבר הזה, כאשר מגיע הרגע שהכהן נכנס לקודש הקודשים דווקא אז הוא צריך ללבוש בגדי פשתן לבנים ללא פאר והדר, והדבר באמת מפליא, שלילה כיום יאיר ללבוש את אותם בגדי לבן".

 

"וההסבר לכך הוא כי ביום הכיפורים הכהן נכנס לבד לקודש הקודשים, וכשהוא נכנס הוא לא אדם, הוא אף יותר מדרגת מלאך, כנשמה ללא גוף. הגוף לא קיים, ואז צריכים להלביש אותו בבגדי לבן, כי הגוף נהפך לנשמה, אומר מחבר הספר, דרגת הכהן כזו עליונה שצריך להלבישו בבגדי לבן כי גופו נהפך ממש זך כמו נשמתו. וזהו הבחינה של הוצאת ספר נפלא זה, שהשקיעו בו כוחות הרבה בראשות ידידינו התורם רבי זיו, שדאג ימים ולילות למען דבר נפלא זה, הם זוכים להלביש את הספר במחלצות נאים אלא הם ממש נשמת הספר כי הם מסרו את נפשם ממש. ובוודאי בעל העקידה יזכה אותו בנחת כפליים והצלחה גדולה".

 

הגאון רבי חיים דוד קובלסקי, ראש "מאורות הדף היומי", שהשתתף במעמד נשא אף הוא דברים בסעודת המצווה ואמר כי, "כתוב בספר התהילים עושה אלה לא ימוט לעולם, והרי מדובר באדם שלא עושה דברים שאינן הגונים, אם כן מה זה הלשון "עושה אלה", הרי היה צריך להיות כתוב "לא עושה אלה". מסביר המחבר בספרו עקידת יצחק כי יהודי שזוכה להיות במקומות מסוימים ואנשים לא יעשו את "אלה" בזכותו הרי זה בבחינת "עושה אלה". אנחנו נמצאים באירוע מרגש מאוד. מלאים זיו ומפיקים נוגה, התורם החשוב הרב זיו היקר שזוכה להוציא כזה ספר. מאחורי דברים גדולים עומדים צדיקים גדולים, מורנו הצדיק האדמו"ר רבי דוד אביחצירא והגאון רבי מנחם מנדל פומרנץ שעומדים מאחורי הדברים הגדולים האלה ובזכותם יש תורה מפוארה שמופצת לאור עולם. אני מברך את השותפים והידידים שיזכו לברכה והצלחה ורוב פלאות בסיעתא דשמיא".

עוד נשאו דברים הגאונים רבי מרדכי אנגלמן שליט"א, ראש קהילת אהבת ישראל, רבי יהודה זייבלד מחבר ספר 'במשנת העקדה', המקובל רבי אליהו עזריאל עראמה שליט"א מעפולה, והגר"ש לוי, רב שכונת רמת אהרן.

המעמד נמשך במשך שעה ארוכה כאשר המשתתפים שוררו שירי הודיה על הזכות הגדולה שנפלה בחלקם להיות חלק מהוצאת הספר הקדוש שמעתה ואילך יהיה נגיש להוגי ולומדי התורה הקדושה שייהנו מהפנינים המסולאים בפז המובאים בספר קדוש ועמוק זה אשר נכתב לפני מאות שנים עוד בזמן גירוש יהדות ספרד ומאז רבים וקדושים היו הוגים בספר זה ללא הפסקה, וכבר ראו כי ענקי עולם היו מניחים ספר זה על שולחנם והוגים בו באופן תדיר.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

[…] לקריאת הכתבה באתר המקורי […]

הערה: הוזכר במאמר לעיל: "העקידה, זו הפעם הראשונה [בתורה] שיש שיח בין אבא לבן"
ברצוני להעמיד דברים על דיוקם. הפעם הראשונה שמוזכר בתורת שיח בין אב לבן, זה בבראשית (ט.כ"ה) "ויאמר ארור כנען" עי"ש ברש"י שנח אמר זאת לבנו.

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
 טראמפ מתחמם: על כל ספינה שתותקף בהורמוז נשמיד גשר או תחנת כוח באיראן
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
'בכל דור עומדים לכלותינו': יהודים הותקפו באכזריות במונטנגרו "הרגישו כמו בשואה"
נקמה בצורר: הבית של היטלר ימ''ש באוסטריה הפך לתחנת משטרה 
כך תרתמו את שוק ההון כדי לחתן את הילדים, בלי לסכן את הכסף
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''השב''ח שהתחזק'': נעצר שב''ח שהתחזה לחובש כיפה בעת שעבד במסעדה בחולון
התנינים של בן גביר בדרך? החלו עבודות חפירה לתעלה באגף מחבלי הנוחבה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פרדס חנה כרכור: מסעדה עלתה בלהבות, לוחמי האש פועלים במקום, צפו
הליווי יימשך מרחוק: משלחת הסיוע הישראלית סיימה את פעילותה בשטח בוונצואלה

הכתבות המעניינות ביותר

תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
רבבות בכותל המערבי: עם ישראל מתאבל על חורבן בתי המקדש
תשעה באב תשפ"ו: לא רק להתאבל, להבין מדוע עדיין לא נגאלנו | 1958 שנים לחורבן הבית
רב העיר קם לכבוד התלמידים המיוחדים בכולל "אוצרות התורה" שנבחנו על דפי הגמרא
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
היסטוריה במוסדות ראש פינה - חלוקת מענק מיוחד לבין הזמנים למאות אברכים
הדרך לצום קל: המלצות מד''א לציבור לקראת צום ט' באב
לראשונה באסותא: צנתור אבחנתי מתקדם של דרכי הלימפה
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-22 at 21.58
תיעוד נדיר: מרן הגרי"ש אלישיב מתאבל על חורבן בית המקדש
WhatsApp Image 2026-07-22 at 21.48
מרן רה"י הגר"ד לנדו בקריאת מגילת איכה הערב
WhatsApp Image 2026-07-20 at 20.15
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ
.
רבבות בכותל המערבי: עם ישראל מתאבל על חורבן בתי המקדש

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום
דינר בוני המבצר לטובת ועד אסירי ציון צילום שמואל דריי (36)
דינר 'בוני המבצר' לטובת 'ועד אסירי ציון' העוסק בשחרור אסירי כלל מערכות הקודש
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים צילום יעקב כהן (1)
1000 חונכים התכנסו ליום העצמה וגיבוש בירושלים • גלריה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture