מרן ראש הישיבה הגמ"ה הירש. צילום: באדיבות המצלם

מרן רה"י על הגיוס: "לוחמים נגדנו, לא מבינים שהם חותכים את  הענף שמחזיק אותם"

מרן ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש התייחס לגזירת הגיוס בכינוס האלפים ואמר: "לוחמים נגדנו, אבל תדעו, ראשי הישיבות והחכי"ם פועלים בשקט למענכם, לא לפחד!". רה"י הוסיף: "לא להרגיז אותם לא לצורך. זה לא טוב, זה גורם נגד"

כתבות נוספות בנושא:

מרן הגרמ"ה הירש התייחס הערב בכנס בעיר אשדוד לחשש של בני התורה מפני מעצר על ידי הצבא בעקבות גזירת הגיוס המרחפת על ראשם באין חוק המסדיר את מעמדם של בני הישיבות.

בכינוס אלפים באשדוד אמר מרן ראש הישיבה את הדברים הבאים: לוחמים נגדנו, אבל תדעו, ראשי הישיבות והחכי"ם פועלים בשקט למענכם, לא לפחד! לפעמים לא שומעים מה שנעשה בעניין, כי הדרך לפעול היא הרחק מעין רואה, ומה שאינו נעשה בשקט, אינו מועיל!

הדברים המלאים של מרן ראש הישיבה.

play-rounded-fill
צילום: באדיבות המצלם

בראשית דבריו אמר מרן שליט"א כי "בן תורה" זה "המבין מהי התכלית בעולם וכך הוא חי את חייו, וידיעה זו חשובה שבעתיים בימי ביה"ז".

"בן תורה זה אחד שמבין מהי התכלית בעולם וחי לפי זה, זה מה שאמרו עם ישראל 'נעשה ונשמע', והכוונה שהבינו הדבר, כמו שחולה מסוכן מוכן לקבל כל מה שיכתיבו רופאיו לעשות ולא ישאל שאלות, אף אצלינו כיון שהתכלית הוא העוה"ב, היו מוכנים לקבל כל מה שיגידו להם כדי להגיע לתכלית" – בדברים אלו פתח מנהיג עולם השיבות הגרמ"ה הירש שליט"א את משאו לאלפי בני התורה בעיר אשדוד דעת תורה בעניני השעה.

השמועה על ביקורו של מרן הגרמ"ה הירש שליט"א עשתה לה כנפיים ברחבי העיר, ואלפי צורבים ברחבי העיר, עשו את דרכם למעמד הגדול.

כשאולם בית המדרש הגדול כבר היה מלא מפה אל פה, מצאו הצעירים מקום להידחק בו אף במבואות ביהמ"ד וסביבתו, כשכל חפצם להיות נוכחים ולשמוע את דבר ד׳ ברמה, להוסיף יראת רוממות ולקבל ממורה הנבוכים דרך סלולה לימי בין הזמנים, והוראות מיוחדות לנסיונות שהזמן גרמן.

את העצרת פתח הגאון רבי ישראל בונם שרייבר שליט"א גאב"ד אשדוד ור"י נתיב הדעת, שהרחיב בדבריו ללמד לבני יהודה מהות בן תורה וצורת בן הישיבה גם בימים של "בין הזמנים".

את המשא המרכזי נשא כאמור קברניט עולם התורה מרן הגרמ"ה הירש שליט"א, אשר דיבר בענייני השעה.

בהמשך דבריו עבר מרן שליט"א לדבר על ענייני השעה וזעק: "אנחנו יודעים שאנחנו במצב שלוחמים נגדנו מכל הבחינות, לוחמים נגדנו, ורוצים לבטל באמת את עולם הישיבות, חס ושלום. הם לא מבינים שכל הקיום שלהם, כל הקיום שנמצא בארץ ישראל, שיש מדינה פה בארץ ישראל, שיש איזה קבוצה של יהודים בארץ ישראל שיכולים לחיות פה, זה אך ורק בגלל שיש תורה בארץ ישראל".

"אם חס ושלום אין תורה בארץ ישראל, אין כלום. והם לא מבינים שמה שהם עושים, שהם חותכים את  הענף שמחזיק אותם. הם לא מבינים. אבל אנחנו צריכים להיות חזקים! אנחנו יודעים את האמת!"

"אנחנו יודעים שהסיבה היחידה שיש אנשים שיכולים לחיות כמו שחיים היום, זה אך ורק בגלל שיש תורה! ויהיו פה לפעמים בעיות קשות. אז  כל ישיבה בחור צריך לדעת, שלמעשה, עובדים בשבילם. כל ראשי הישיבה עובדים, החברי כנסת עובדים, עושים את המקסימום למענכם!"

"רק לפעמים לא שומעים מה שעושים, בגלל שהדרך עבודה, דרך איך לפעול, זה רק דרך שקט. לא דרך שקט, זה לא מועיל. והדרך איך לפעול, לא להרגיז אותם לא לצורך. גם זה לא טוב, זה נגד, גורם נגד. אבל אנחנו כל הזמן. כל ראשי הישיבה, כל הזמן חושבים ומנסים כמה שאפשר שלא יבוא דבר רע לאף אחד. ואם חס ושלום יש משהו, מיד עושים דברים שלבטל את זה".

ראש הישיבה הדגיש כי חשוב ש"שכל אחד ידע שכל ראשי הישיבה וגם החברי כנסת זה יחד איתכם יום ולילה. ולא לפחד. הקדוש ברוך הוא יעזור, כיוון שאנחנו עושים הדבר שזה רצון הקדוש ברוך הוא, מה שאנחנו עושים, ובסיעתא דשמיא לא יהיה שום דבר!"

ראש הישיבה הוסיף ואמר לבחורים כי "כל אחד יכול להיות במנוחה, שהקדוש ברוך הוא יעזור. והקדוש ברוך הוא ייתן שבאמת יהיה מצב של קידוש שם שמיים והנהגה של כל בחורי הישיבה, גם עכשיו בבין הזמנים, שיביא כבוד שמיים, ועל ידי הכבוד שמיים שיביא, זה ודאי יהיה משפיע על הקדוש ברוך הוא והלוואי שיביא הגאולה שלימה במהרה בימינו אמן. סיים מרן שליט"א.

במעמד המיוחד והנדיר שהתקיים באשדוד פיארו בין השאר את שורת ה"מזרח" רבני וטובי העיר ה"ה הגאון רבי אברהם אלטמן שליט"א ר"י עטרת צבי, הגאון רבי יהושע דולינגר שליט"א ר"י פרי עץ חיים, הגאון רבי יחיאל נוביק שליט"א ר"כ דעת יוסף, הגאון רבי מיכל דוד רוזובסקי שליט"א ר"י וילקומירר, ראשי רשת הכוללים י"ב שעות וכוללי בין הזמנים בעיר הרבנים הגאונים: רבי אליהו פוזן שליט"א ורבי יעקב וולס שליט"א, רבי חיים קלמנוביץ שליט"א רב מפקח ומח"ס בענייני עירובין, רבי יחיאל מאיר צוקר שליט"א, רבי יצחק אברמוביץ שליט"א ורבי דניאל דרייפוס שליט"א מרבני קהילת נפש החיים שבו התקיים המעמד.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
רה"מ: "ישראל חייבת להשתחרר מהתלות בארה"ב ולבנות מערך חימוש עצמאי"
בעודו פוסל חוקים ורודף בני ישיבות: סולברג יאפשר לחרדים להצביע בבחירות
שלוש שנים שעולות עשרות אלפי שקלים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בעקבות השתוללות השוטרים: בן גביר שוקל צעד דרמטי כנגד מפקד משטרת בני ברק
'מחרשת הכסף' בפעולה: דו"ח האו"ם חושף נתוני הרס מדהימים בלבנון
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
לא מפספסים הזדמנות להשפיל את טראמפ: האיראנים מכחישים הצהרה נוספת של הנשיא
איראן: השלמנו בהצלחה את השיחות הטכניות עם ארה"ב, פקיסטן וקטאר
סוד הניסים הגלויים של ג' תמוז!
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נפתלי בנט לא ישן טוב הלילה ויש לו ביקורת על המתרחש בלבנון
לאחר הסרת המגבלות בצפון: אתרי הטבע בגבול לבנון נפתחו מחדש

הכתבות המעניינות ביותר

לקראת שיירות המחאה: הקריאה בקווי החסידויות והמודעות שילוו את הרכבים
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ג' • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות עירובין פרק ג' • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
השיעור היומי: הרב דוד חבושה • צפו
מתארגנים לחופשת הקיץ? כך נהנים ושומרים על התקציב המשפחתי
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו
"שבב פוליטי בגופו של כל שופט" / דעה
טרגדיה במונטריאול: מיכאל מזרחי הי"ד נהרג מירי באירוע הירי
עם אחד, תורה אחת: למעלה מ-30 אלף יהודים התאחדו בכתיבת ספר תורה היסטורי של 'ברית אברהם'
בְּרִנָּה יָגִילוּ • שמחת החתונה בחצה"ק צאנז

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-06-23 at 11.56
רה"מ: "ישראל חייבת להשתחרר מהתלות בארה"ב ולבנות מערך חימוש עצמאי"
MIDEAST ISRAEL JUSTICE
בעודו פוסל חוקים ורודף בני ישיבות: סולברג יאפשר לחרדים להצביע בבחירות
MixCollage-23-Jun-2026-10-27-AM-9411 (1)
לקראת שיירות המחאה: הקריאה בקווי החסידויות והמודעות שילוו את הרכבים
צילום מסך 2026-06-23 100059
'מחרשת הכסף' בפעולה: דו"ח האו"ם חושף נתוני הרס מדהימים בלבנון

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

שמחת הברית לנכד הרבני הנגיד ר' שמאול הארוויץ צילום יחיאל רייכמאן (23)
תיעוד: הגרי"מ שכטר בשמחת הברית לנכד הנגיד
ברית אברהם הכנסת ס''ת (6)
עם אחד, תורה אחת: למעלה מ-30 אלף יהודים התאחדו בכתיבת ספר תורה היסטורי של 'ברית אברהם'
צאנז חתונה (16)
בְּרִנָּה יָגִילוּ • שמחת החתונה בחצה"ק צאנז
שבת התעלות בביתר עילית בראשות המשפיע רבי אלימלך בידרמן צילום ארי קופרשטוק (33)
ביתר עילית: מאות בשבת התעלות בראשות המשפיע הגה"צ רבי אלימלך בידרמן

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – ח' בתמוז ה’תשפ”ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture